Padan Muka..Tak dengar Cakap

June 03, 2011


Salam Jumaat gengs...

Jumaat hari Penuh Kemuliaan kan gengs...

Cuaca tak menentu sekarang ni kan gengs..

Malam punya lah panas sampai aku rasa cam nak tido dalam bilik air..

Rasa macam nak pasang aircond kat umah..tp memndangkan tarif letrik dah naik...terpaksa lah .aku punahkan misi memasang aircond tu...tak mampu aku geng..

Cerita pasal aircond ni gengs...semalam opis aku tukar aircond...aircond yg lama tu tetibe off mode hari Rabu...merase la aku duduk dlm microvave geng....bau ketiak pon dah macm daging terpanggang....

Layan lagi gengs..sebuah cerita ringan tersembunyi segala apa yg boleh dikutip jika korang memahaminya...cerita tentang sesiapa yg tak mahu dengar kata...Degil..Ketegaq....






Halo Geng..boleh tak nak kuar jap
nak pi mana
kan masih letih baru panjat perigi
Duduk rehat dulu
Alaaaa....boleh la geng..bosan la duk kat dalam ni

Aku kata jangan-jangan lah
Kan ari tu ko kene hujan masa nak panjat perigi
Badan kan masih belum sihat sgt lagi
Ala kejap je geng...boring giler duduk dalam tu..macm katak bawah tempurung..
Katak pon sekarang dah ada band boy
dah boleh jamming

Aduhai degilnya ko ni Spai...
Aku nak bagi tahu ni
Cuaca kat luar ni sejuk
Nanti kau jatuh sakit lagi

Degil jugak dia gengs..kuar jugak dia...aku dah cakap jangan....

Wei jangan menyibuk kalau dah keluar yer
Keje aku Tengah Banyak ni
Nanti Dodocheng asah pisau sbb aku tak kuarkan new N3


1 Jam Kemudian

Tetiba...



Wei Spai..apa tarik-tarik tudung ni...
terbuka aurat aku kang..
Kau ni kan...tak akan aku pon ko nak cabul geng
Aku smack down ko nnt...

Sejuk sangat ni geng...
Sejuk sampai aku rasa cam nak beku ni..
Aku demam geng...demammm.

geng ko tak cakap pon ko dah kene trafers ke Kutub Utara...

Tu la..kan Aku da cakap..kat luar sejuk...ko degil tak nak dengar...


Bukan Aku kene Tranfers ke Kutub Utara la
Boss aku baru tukar Aircond semalam
Tu yg sejuk ni..




Wei Spai!!!..ni dah melampau ni...sampai masuk bawak ketiak aku pulak ni...
Turun...turun..




Kannn tu la aku dah cakap kau tak nak dengar
Padan Muka!!!!Masuk Balik!!!!!!......
ye la..ye la..aku masuk la ni...




PEMBEITAHU: Belajarlah mendengar kata gengs...demi kebaikan kita bersama


22 geng komen :

Cik Mira said...

ehehhe comel je. :D dgn spider merah pon bole hehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

ahhahahah spai baik punya ko nak mencabul TeT** ahkak aku kan....

rATu kEBaYA said...

tulah kak.. lepas ni sy nak dengar kata jugak.. kesian kat kucing tu.. walaupun cuma meleser tapi saya tau dia nak makan.. cuma saya terabaikan je..

Eye_nee said...

Cik Mira..
Tq sis..singgah dan komen...cerita ringan jer sis..

Eye_nee said...

Pepel...
gatai beb..sib baik nak menyorok dari sejuk..lebey sikit td..mmg aku hayun la...hahahaha....

Eye_nee said...

Kebaya..
lain kali dengar yer sis..tp tu dah ajal dia sis...jgn salahkan diri...

bujal X said...

serius saya akan pitam kalau nampak lelabah beso tu~haha~~

♥MAMASYAZA♥ said...

beli kat mana spider tu, cun aje

Bigdaddyz said...

ingatkan apa benda lah...hihi

Encik MamaT said...

hehehe.... degil.. kekekeke....

Cik Ina Do do Cheng said...

betul tu aku orang yang dengar cakap. nasib baik ko dengar cakap aku geng , update blog, kalau tidak aku simpan ko gak dalam laci.

gedek! said...

Khi khi khi...

Kamu ni salah profession lah...

Dah cuba creative writings?

etiey.com© said...

hehehhe ingtkan apa tadi..

nORmAL said...

comel la kak spy to nak satu leh hehe..

Eye_nee said...

Bujal..
Kalu real punya...makchik pon fengsuwei jugak bro..

Eye_nee said...

mamasyaza..
gengs opis bagi...

Eye_nee said...

bigdaddyz...
stori ringan jer bro...

Eye_nee said...

mamat..
hang jgn ikut dia yer...

Eye_nee said...

dodocheng...
aku selalu ikut kata ko Na...

Eye_nee said...

gedek..
baru nak cuba ni...

Eye_nee said...

etiey...
a very very ringan stori sis...

Eye_nee said...

normal...
nnt dia baik demam dulu yer baru akk bagi...hehehe