Kannnnn....Aku Tengah Stress Ni Spaiiii.....

June 15, 2011

Salam Gengs...

Korang semua baik-baik saja gengs hari ni..?

Aku..?? aku ada stress sejak sebulan dua ni sebenarnya...

Ada masalah terlalu peribadi..nak di luah bagai mati daddy...ditelan bagai mati mummy....aku kemamm saja ni geng...sampai bila harus kemam aku sendiri tak tau..

Macam2 cara orang mengatasi stress ni....

Ada yg lebih suka simpan sendiri
Ada yg cari kawan tuk meluahkan
Ada yg akan moody sepanjang hari
Ada yg akan drive laju2..ni tak baik ni geng..
Ada yg suka berlibur-liburan..pi karoke bagai..Dangdut satu kali...
Ada yg akan makan..makan..dan makan....
Ada yg akan tulis puisi...
Ada yg akan hempaskan barang-barang..pas tu kutip balik
dan bagai-bagai lagi lah geng..kalau difikir-fikirkan sangat Stress ni mmg boleh buat tekanan geng...masa tu dtg lah dua beradik ni menghampiri...Abg Long darah tinggi dan Kak Ngah Maigrain...bila depa ni dah ada dlam badan kita sengsara hidup kita geng..

Dalam banyak-banyak cara yg korang nak gunakan dalam menangani stress korang tu....
Yang satu ni pikir pikirkanlah jika korang nak menggunakannya...


TAJUK DRAMA : STRESSS...STRESSS...STRESSS....
PELAKON UTAMA : SPAIII




Geng..Boleh pinjam telepon kejap tak..nak call awek...hpon aku on repair la geng
ok guna lah...
Tolong jgn kacau aku lagi lepas ni Spai..aku tgh stress ni..




Geng..aku pakai jap kalculator ko ni....nak kira baper ramai ex Spai-girl yg aku dah stress kan bila aku ckp aku nak break..hehe
Tolong Jangan bikin panas Spai...aku mmg tgh betul-betul stress ni...




Geng..Pinjam Mouse ko tu jap...nak Chek FB aku jap....ada awek baru add tak...


Panggggg!!!

Aku dah cakap kannn..aku stress...Stress...Stresss ..Ko Paham tak???


Pi Berambus la Spaiiii...kau tak blah...aku tumbuk ko nanti




Pandai pon blah....tau takut ko yer....



Kau Ingat aku boleh rasa simpati ker tengok muka poyo ko tu...blahhh laaaa....



1 Jam kemudian







Spai!!!!....mana ko ni??





Spaiiii!!!!!....Jgn nak main2 lagi...ko buat aku tambah stress lagi ni Spaiii....


Tetiba....




Spaiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!.......








@

@

@

@

@

@

@

@



Spaiii!!!!!...apa yg ko buat ni....Maaf ok Spaiii....tak kan aku marah sikit ko nak terjun bangunan pulak Spai....

Tunggu Spai!!!!!!


Spaiii!!! hang on there Buddy....
Ok Spaiiiii...Terjun Atas Pillow ni...
Tak bleh la...Aku Gayat geng



Ok aku dah dapat kau Spai...
Fuhhh!!!..Lega Aku....



Spai Kau memang ada hajat nak bunuh diri ker..??
Ko Ingat Aku giler ke nak bunuh diri
Abis tu yg kau panjat kat atas tu buat apa
Tu la cara aku nak hilangkan Stress aku geng
Aku suka Lepak kat tempat tinggi..tengok view dari atas..boleh buat jiwa aku tenang dan damai..
Kau Jgan buat cam tu lagi Spai...Cuak aku...Aku mintak maap yer Spai...
Dah La..kita kan Geng...
Luv u Spaiii.....


PEMBERITAHU: Semua org akan mengalami STRESS ni geng...tapi jangan lah lepaskan STRESS kita tu pada geng yg tak bersalah..dan geng pon..bila geng kita tengah STRESS jgn la nak buat lawak bodoh pulak...ditakuti mendapat hadiah sebijik pelempang pulak nnt...


26 geng komen :

Cik Ina Do do Cheng said...

aku kalau stress wat bodoh je. Dalam dompet tak de duit pun aku boleh ketawa terbahak-bahak sambil makan sekerim. malaslah nak stress, bukan kalau marah duit datang berpikul-pikulkan. geng jangan stress nanti takut tua sebelum waktu, tapi aku nengok ko maintain muda je, mesti tak stress.

Eye_nee said...

Dodocheng..
aku ni geng..spesis yg pendam geng..sbb aku susah nak trust org geng..bila aku stress selalunya org tak perasan..sbb aku akn buat cam biasa melainkan aku mmg betul2 stress..dpat aku luahkan kat sini walaupun tidak aku ceritakan apa punca stress aku ni..aku dah rasa 1/4 lega...Tq sbb ko masih mahu dtg lagi kat tempat aku ni geng..ko mmg seorg geng la geng..luv u geng...

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

HIHI...COMEL PULAK TENGOK SPAI NI..CUTE JER..JGN STRESS OK..SENYUM AJER

Cik Pah said...

mana akidah ko spai sampai nak bunuh diri nih.. ish ish ish..

ratusiput said...

ratu kalau stress ngan hal umah tangga cam gaduh2 manja ngan cik kitol ke...ratu suke layan citer korea.mmg ilang stress...masa tu cik kitol tak pujuk pun takpe...tp make sure cite yg heronye hensemla geng.baru betul terapi.pastu kalau stress mende2 lain...ratu suke buat keje umah..mmg berkilat umah time ni :)

Eye_nee said...

Puan Sue..
Spai yg mampu mendengar..tiada fed back..tp lega....

Eye_nee said...

Cik Pah...
Stress boleh buatkan kita buat macam-macam benda yg kdg2 tak masuk akal...

Eye_nee said...

ratu siput..
Lain org lan cara kan queen...berbling-bling la umah ko yer bila ko stress...hehehe...

rATu kEBaYA said...

jangan stress kak.. kalau boleh letak tepi dulu masalah tu.. slow2 settle..

Eye_nee said...

Ratu..
Tu la kan Kebaya...mmg tak mahu nak pikirkan stress2 ni...maybe dah terlalu lama letakan ketepi dia jd membukit dah...hrmmmm....

luluscya said...

huhuhu hari2 mesti de je wt kita stress. sabor yeee.. huhuhu igt je lau kita susah. org lain lagi de mslh besar n susah.. huhuhu :(

bujal X said...

saya tak suka meluahkan perasaan~~haih~~

Eye_nee said...

Luluscya...
Selalu nak pikir cam tu...kita insan lemah kan..semakin kita cuba pinggirkan dia dari ingatan semakin dekat dia menghampiri...:(..

Eye_nee said...

Bujal X..
MakChik Pon sama~~aik~~...

HonEyBuNNy said...

yeahhhh..

hilang stress ila baca kiasah neh..bagus la spaiii...duk tempat tinggi...heheh

nak duk atas bangunan jugak la..hahha

ila baca ciap baca macam dialong lagi..terbaik la...suka2...

NM02 said...

dlm keadaan stress pun lu bleh bikin drama... caiyok laaaa... hahahaha klakar weh

Eye_nee said...

honeyBunny...
dan baca skrip ikut Intonasi yg betul yer..hehehe

Eye_nee said...

NMo2...
Drama queen ko...buat jiwa gua sikit tenang...lain la Lu noksss....cuti2 sakannn..ngn bilik harga potong abis...kalau wa.. ilang semua stress wa yg bertimbun kat dlm kepala ni kalau dapat gi Langkawi....

Dearie Pearls said...

Hi kak...
gelak dulu nie...

hahaha..
real ar story...

cam kisah benar jek.
kang bebetol spai tu 'bernyawa'.. hah, takut...

*nak jadik spai ar.

ieda said...

wah2 akak nie seyesss stress nie .. saya baca dukk ngangaaaaaaaaa mulot sbb akak sampai leh buat dialog ngan spider tuu adehhhhhhhhhh .. sabar ya kak :))

en_me said...

stress ghiteww.. uhuhu

Eye_nee said...

Pearls..
Beb kalau nnt lu pi Winter Sonata tu wa nak kirm beli Spider la...hahaha..sian wa punya Spaiii..dia nak awek dari luar negara...

Eye_nee said...

ieda..
mmg sis..tahap maksimum punya stress ni...spaii mereleasekan tensi....

Eye_nee said...

en_me..
ghiteww stress...ahaha...

Pepel BoNda AmaNi said...

hahahahaha best la spaii gaya ko hilangkan stress...mak takut tempat gayat spaii

Eye_nee said...

Pepel..
gayat uuu...spaii pon pandai tensi nokkss...