Rumah kakak Tupperware

September 12, 2012

Assalamualaikum gengs...

Dah hampir menghampiri peghujung Syawal kan gengs
Pantas sgt masa berlalu

Product nya memang mahal kan gengs
Tapi qualitynya tidak dapat disangkal lagi
Syawal keberapa tah aku pun dah lupa gengs
Aku kerumah seorg kakak ni
Dia Dealer Tupperware
Rumah dia dipenuhi dgn jenama ni gengs
Makanan yg dihidangkan semuanya dalam Tupperware
geram dibuat nya




Semua pinggan2 dan cawan2 yg jenis set dia masuk kan dalam ni gengs...senang katanya...tak perlu lah nak basuh ker kalau tetamu datang..terus boleh ambil dari dalam ni


 
Punya lah banyak kan gengs..Ini baru sebahagian jer ..dalam bilik dia..atras katil anak dia..mana ceruk yg kosong..habis semua digunakan utk letak kan Tupperware ni gengs..dia seorg dealer yg berjaya gengs...gambar kak Liza..nama kakak ni gengs..aku lupa pulak nak snap..punyalah excited tgk Tupperware yg banyak sgt kat rumah dia...dah merata dunia dia pergi hasil dari jualan Tupperware ni..ada Tupperware yg dia dapat from US..sgt lah cantiknya design dia gengs..gambar sudah lupa mahu ambil la...
 

 
Kawan aku yg seorg ni siap ambil satu set yg warna biru tu..harga boleh runding punya...aku berkenan juga set ni..tp warna pinky tu aku tak berapa berkenan la...
  


 Ni dia model Tupperware versi oldtimer...mana yg dah tinggal tak cukup set tu..dia akan buatkan hamper mcm ni dan jual dgn harga yg sangat berbaloi gengs...


PEMBERITAHU: Nak sgt beli tempat isi beras dan bawang dia tu...cantik sgt...

32 geng komen :

:: Mrs.Eady :: said...

Oh tupperware...main kutu kat sini mampu la miliki :)

kakcik said...

Kakcik ada bekas beras tupperware yang suami kakcik beli berbelas tahun dulu. Ada juga tupperware yang masih dalam kotak. Rasa nak buat GA je... :)

ieda said...

ushhh tapaware jenama turun temurun kak .. tu kena ada model oldtimer ekekke .. ;)

aah lah kak .. wahh dia seyess dlm business tapaware nie penuh rumah .. cayalahh ...

ps : akk sayu atas nasihat akk , tq akk cayunk ketat2 .. bila nak jumpe nie huhuhu sedihhhhhhhhhhh doakan saya kak ..

Eye_nee said...

Mrs. eady..
Siap main kutu kan...mahal lah brgan dia..tp menang memakainya..akk cuma ada kurang dari 30 biji Tupperware ni kat rumah...

Eye_nee said...

kakcik..
oh jelesnya kakcik ada bekas beras tu...saya teruja betul lah kak pegi rumah kakak ni..sampaikan semua ceruk rumah dia saya duk jenguk2...tgk Tupperware dia tu...

Eye_nee said...

ieda...
model oldtimer dari Tappurware hanya ada satu kaler jer dulu2 sampai la ni macam2 adaaaa...geram tgk...

P/S:kamu harus tabah yer..apa pun yg kamu alami..hidup harus terus...

eMMe said...

Salam Kak Eye Nee, kite pun minat brand tupperware... sebab kualiti kan.. yes! that's rite, tapi kite mampu beli apple lady je, heheheh...
kalo de rezeki lebih nak beli tuperware gak le...hhehehe...

Eye_nee said...

Waalaikumsalam sis..
Tupperware akk yg ada dirumah tu pun sis..beli dekat kakak ni juga...hari2 duk tgk Tupperware tu...comel2 jer semuanya...macam2 kaler...

Kakzakie said...

Kakak penggemar tupperware kalau eye-nee nak tahu. Cawan-cawan/pinggan-mangkuk/gelas/teko kakak semua kakak simpan dalam bekas macam itu juga supaya masa nak guna bersih tak payah nak cuci, just lap aje. Kakak sorok bawah katil bilik paling hampir dgn dapur senang nak ambil..

Eye_nee said...

Kakzakie..
oo yer ker kak..bestnya..rumah kakak ni kan kak ada koleksi TWare dia dari US..berkenan betul saya tgk kak..ada dua layer dlm setiap satu TWare tu...ada yg penutupnya boleh dijadikan pinggan..mcm2 bentuk dan warna....tempat bawang tu dia ada lebih dari 4 yg digunakan dirumah..ish teruja betul la...

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

beli tempat isi beras... niat nak isi beras... sudah nye isi mende lain... huhuhuhuh

Chik Att said...

Buat masa ni beli tipuware jeee ....
Asyik dihilangkan dek anak .....
Tak pun ditapau dek kaum kerabat

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Sahabatku..

Ingat tupperware ingat arwah mak.. Sampaikan tempat bunga pun Tupperware... Tempat simpan beras saya Dari kayu*

maya amir said...

tupperware ni mmg mahal tapi brandnye berkualiti, paling suke kedap udara..tu yg best..hehehe..

Eye_nee said...

pakcik dot..
Mcam tau2 jer..isteri pakcik buat mcm tu ker..huhuhu...

Eye_nee said...

Chikk Att..
Yg ditapau dek kaum kerabat tu tak akan berlaku sbb masa dorang nak tapau akk siap sound..jgn pandai2 nak ambik Ori Tapawere yer..kang kudung tgn...hehehe...dorang pon paham sis...

Eye_nee said...

Deru Ombak..
Waalaikumsalam Sahabat Ku Kak Ya...

ooo yer ker..obses juga arwah ibu sahabat yer...tempat beras saya Tipuware sahaja...

Eye_nee said...

maya amir..
tu lah yg sukanya sis..letak biskut boleh tahan lama kan...

dwaty said...

kat opis saya pun ramai gak dealer tuperware... saya suka botol air...

Mak Wardah said...

salam Eyenee, brg2 tupperware memang elok...saya ada tempat beras dan tabung air dia.

Eye_nee said...

dwaty...
beli sikit2 lama jd bukit kan sis..tak mampu nak beli sekaligus...

Eye_nee said...

Mak wardah..
Walaikumsalam sis...oo yer ker..jeles lah saya mcm tu...asik tgk2 jer kataloq gambar dia..bilalah dapat nak membeli...

al-lavendari said...

memang jenama ini sudah sebati dengan kita .. hinggakan segala bekas plastik orang tupperware. kalau kualiti barang baik, pasti akan bertahan walaupun harganya boleh tahan.

* terima kasih kerana singgah blog puec dan menitipkan kata2 yang sangat merdu .. saya belum dapat membalasnya lagi kerana kehilangan ilham.

Cik Ina Do Do Cheng said...

geng wa memang suka ngan tupperware tapi mengenangkan reganya glurp wa pendam dulu. dalam simpanan wa adalah sikit-sikit jenama tupperware. apasal kita punya keinginan yg sama bab bekas beras tu. lama dah wa simpan perasaan ngan bekas beras tapi mengenangkan reganya wa terpaksa main kutu tupperware.

Eye_nee said...

Tuan Al-Lavendari
terimakasih tuan sudi singgah....tahan lama..alah membeli menang memakai kan Tuan..

Sama-sama Tuan...saya mohon ampun dan maaf..jarang sgt akhir ini menitipkan pena di N3 Tuan....sepertinya sudah kehilangan kata-kata kerana N3 Tuan penuh keindahan bahasa dan saya suka bila menitipkan sesuatu diN3 Tuan juga dgn balasan kata2 yg indah juga...walhal sebenarnya saya main belasah jer..hehehe...

Eye_nee said...

Dodocheng..
kita kan biarpun lain mak pak..hati ada kembar bangla juga..hahaha...aku kat opis sini tak ramai staff dodocheng..cam ner nak main kutu2 tapaware ni...aku nak sgt bekas beras tu dodocheng...aku kumpul duit sikit2 lah..nnt dapat lah tu...

shameel Iskandar said...

Kalah membeli menang memakai. biar mahal asalkan puas hati..Kat sekolah saya ada beberpa guru perempuan yg jadi Dealer Tupperware. Kecoh kt bilik guru..huhuhu..

wahida said...

jenama ni mmg bagus dan kualiti dia tahan lama...design pun cantik2...

makchaq said...

Makchaq ada jugak beli tupperware dulu2, tapi la ni tipuware saja..

Ada kawan makchaq pun rumahnya banyak tupperware warna warni.. cantik...

Dee said...

dee adalah dealer tupperware yg tak berjaya langsung..hahaha..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

kak long saya pon penggemar tupperware.. selalunya kitorang laaa suka rembat dia punya.. hehehe

Papa Mifz said...

kat rumah PM ada gak beberapa bijik Tupperware nih...wife beli dgn kawan nyer...yup kualiti mmg tak dapat dipertikaikan...;)