TimaKasiH MaK....

June 27, 2011




SalamGengs Alam Maya...

Korang Semua mcam mana hari ni gengs...

Sihat???...Alhamdulillah...

3 4 hari jugak tak ku jengah blog aku ni gengs...

Termasuk la bloq korang semua gengs..Ya Ampunnnn..

Aku bercuti start dari khamis...dan kalau di rumah mmg malas aku nak on kan PC gengs..broadband adalah sgt siput...jd daripada darah ku naik mendadak tinggi lebih baik tak payah bersiaran..

Aku amik cuti sebenarnya nak pi Sign reportcard Yana....

Jadinya hari Jumaat itu aku kesekolah Yana..Pagi dan petang...Sign reportcard Sekolah Agama Waktu pagi dan petang nya ke Sekolah Kebangsaan Pula...

Yana dpat no 3 dlm kelas dgn peratus 78.5%...Syukur...Cikgu dia kata dia tak der masalah kat sekolah...kelakuan ok...kedatangan ok...cuma kene kasi polish on Math dan BI...dan paling buat aku tekezut dia dapat 98% tuk Subjek Agama....gengs korang ingat tak..aku pernah citer yg dia pernah tak mahu pergi sekolah sbb takutkan Ustazah dia...dan ini membuktikan kut...garang2 pon berbaloi....

Utk bagi dia lebih usaha lagi aku hadiah kan Yana Basikal...

Bukan aku pepesli beli tuk motivate dia gengs...mmg kebetulan dia dah lama request nak Basikal baru gengs..sbb basikal lama tu dah hukum jd tukun....dan kebetulan keputusan peperiksaan Mid year ni ok...so aku pon belikan la....

Suka bukan main gengs...tak sabar2 nak main basikal petang tu...dan mlm siap simpan kat dalam rumah...

"Timakasih Mak belikan Adik Basikal"....nada suara Yana ni buat aku taching lagi aku gengs...

Senyum meleret dapat basikal baru....
sila abaikan dedaun yg gugur tu gengs...rumah aku melalui musim gugur yg teruk tahun ni....




Si kakak yg dipaksa utk berbasikal bersama-sama..
layankan jer la Kak...periksa no 3 tuuu.....Jgn Jeles kak yer..dulu kakak penah tak peksa no 3?...cuba ingat...


PEMBERITAHU:Hadiah ni aku rasa berkesan juga tuk ank2 belajar bersungguh-sungguh tapiii biar kita yg tentukan jenis hadiah dan ikut kemampuan....bukan mereka yg pilih ikut suka...Musibah kita nnt...

46 geng komen :

Rinna said...

Hadiah sebagai pembakar semangat..untuk belajar lebih rajin dan dpt keputusan yang lebih baik.. :)

dotblogspotdotkom said...

emmm beruntung zaman la nih....

kalu zaman pakcik nih.... jgn kata hadiah.... mak ayah pun tak de masa nak tanya pasal sekolah... tau nye sain report kad je.. huhuhuh

Eye_nee said...

Rinna...
Betul tu Sis..cuma mengikut kemampuan kita la...

Eye_nee said...

pakchik dot..
sama la dgn saya pakchik..peksa no 1 pon dulu mak tak bg apa2..sbb mak dan ayah tak mampu..dan kita redha..la ni ada rezeki sikit tuk anak2..

♥MAMASYAZA♥ said...

en. abah pun slalu buat camtu, sebagai hadiah pembakar semangat supaya lebih berusaha

Eye_nee said...

mamasyaza...
Kannn Mama...semuga mereka lebih berusaha...siapa tak suka adiah kannn...

ratusiput said...

tahniah yana...pinjam basikal ble :)

bujal X said...

tahun depan ble mintak motor plak~haha~

Eye_nee said...

ratusiput..
Tq Queen...sewa queen..nak dapat balik modal...hahaha

Eye_nee said...

bujal x..
ko mmg patut kene hempuk dulu baru boleh balas komen ko..

Pepel BoNda AmaNi said...

tahniah yana...mula2 dapat no 3..nanti lama2 bagi dapat no 1 lak k...

Eye_nee said...

Pepel...
Tq Sis...mmg nak kene polish lagi ni...

Adzriel @ Liza AB said...

tahniah... kena bagi semangat selalu supya dia tak leka.

Eye_nee said...

Adzriel @ Liza AB..
Betul Sis..harap2 dia akan berusaha lagi dan mak nya ni pon harus lebih sabar mengajarnya...

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

wahh..best2..hadiah yg anty bg su dah guna pun..hihi

Eye_nee said...

Puan Sue...
Ohh yer ker..hati2 mengunakannya yer..

So Shy Lady said...

amboi suka la tu yana dpt beskal...
maknya pun mesti bangga kan..tahniah tahniah!

tgelak2 sy bc komen akak psal santan tuh!

Eye_nee said...

So Shy Lady..
Suke benar Shy..sampai bawak masuk umah bila mlam..sib baik tak mintak izin bawak masuk bilik...

ozzy said...

Assalam..

Tahniah dgn result yg baik..hadiah adalah satu pendorong cuma jgn dibiasakan takut nanti jadi kebiasaan.

hamzah ian said...

lama tak naik basikal.. hehe

Cik Ina Do do Cheng said...

geng cam biasa kasi hentak bujal ngan tukul besi.


gembira si yana, disamping akak baju merah yang tak dapat no 3. tak boleh belah. yana yang ko tunjuk tu dua ke tiga?ooo ko musim gugur, sama ngan aku gak, habis daun mangga brguguran. jangan risau geng tak lama lagi kita berdua musim saljikan. masa tu sejuk sikit.



Yana tahniah dapat perkisa no 3 , cik ina pun tak dapat no 3 lagi.

Eye_nee said...

ozzy..
betul tu geng....jgn sampai hadiah2 ni nnt memudaratkan...sbb itu sya katakan kita yg menentukan jenis hadiah bukan mereka....

Eye_nee said...

hamzah ian..
jom kita race basikal...

Eye_nee said...

Dodocheng...
Kat umah ko dan aku jer kut megalami musim2 ni Na...pas luruh ni ni musim sejuk @k@ musim mengawan jugak tu Na..hahah..

Fyqa said...

untg dia dpt mak mcm ni ;)

Eye_nee said...

Fyqa...
Sama nama dgn nama anak makchik kamu ni..nak jd anak makchik tak???..nnt dapat beskal...

Tq sis dtg singgah dan dropkan komen disini...

Hantu Kak Limah said...

angka tu aku pernh capai time sekolah rendah jer...tapi ble sek menengah...die jadi double lak...hehehehehehhehe.....

Eye_nee said...

Limah Hantu..
Penahhhh la jugak kan....tp tak bleh bit gua la antu..gua penah peksa no 1..mase dajah 1..pas tu gua kene demam panas..lansung pastu peksa no 1 dari blakang...tu sbb la gua pesan kat anak2 gua...Jgan Pandang Belakang....hahahaha...

rATu kEBaYA said...

saya pernah capai jugak kak.. tapi tak pernah nak meminta.. masa tu zaman susah... tapi kalau zaman sekarang bila anak minta kita tak bagi rasa ralat sangatkan.. tapi tetap harus berpada2 jangan sampai melarat sudah.

Eye_nee said...

Ratu Kebaya...
Betul Ratu..jgn jdkan habit kan..tp kalau mmg mereka boleh score kaw-kaw punya...kita pon boleh lah kawtim kan apa yg perlu..

:: noremy bte rahmat :: said...

alhmdulilah...

hadiah sebagai pembakar semangat..


p/s:BW & folo..mehla jenguk sini
http://noremyrahmat.blogspot.com/

Eye_nee said...

noremy bte rahmat...
As-Salam sis..

Betul...sebagai pendorong mereka kan..cuma kena berpada-pada...

Tq sis..singgah sini dan dropkan komen sekali...

Papa Mifz said...

dpt basikal baru mesti la senyuman pun meleret....:)

ieda said...

aah lah kak .. adiah nie pembakar semangat .. tapi tulah x leh biasakan sgt kan .. takut mereka salah ertikan usaha itu .. takut2 berusaha demi nak dptkan sesuatu benda .. kalau tiba kita x dpt berikan , susah pula jadinya :)

jedi said...

cikgu yg garang jugak wat kau jadi cam skang...terima kasih cikgu...

smoga yana trus berjaya kak...

Adzriel @ Liza AB said...

kak liza ni pun banyak juga terlupa nk ingatkan anak dek busy kerja dan kalut juga dgn keje umah..

Hanis Azla said...

tahniah utk yana.. semoga terus meningkat lagi pelajarannya.. mmg hadiah ni dpt membantu menaikan semangat anak2 kan kak..

Encik MamaT said...

semoga dengan adiah tu dapat memitivasikan lagi si yana dan lain2.... :)

LiFe KaMi said...

dengan ada nya hadiah budak2 akan lebih sronok dan semangat berusaha dalam sesuatu perkara..:)

Eye_nee said...

papa mifz..
budak2 kan..kita yg dah besar ni pon dapt adiah...tu diaaaa sampai sedepa senyummmm...

Eye_nee said...

ieda..
betul ieda..adaih sbgai semnagat..cuma jgn berlebih-lebih pula...mudarat pulak...

Eye_nee said...

jedi..
tegas membentuk insani...Tq bro...

Eye_nee said...

Adzriel @ Liza AB...
ibu2 yg bekerja cam kita..tak abih2 kalut kan Liza...

Eye_nee said...

Hanis Azla..
sebagai satu tokan utk membakar smgt mereka..cuma berpada-pada...

Eye_nee said...

En mamat siparang kontot..
Betul tu Mat..

Mat!!..lama pulak rasanya tak pi umah hang...sat lg akk dtg yer....

Eye_nee said...

Life Kami..
Betul tu geng...cuma akk tak mahu jd kan habit...unless mmg betul2 perlu...