Kerana Aku Lahhhhhh......

July 22, 2011

Salam gengs semua...

Terimakasih atas kesudian Korang semua membaca Cerita ALONG dan tinggal kan jejak kalian di sini..

GENGS.....................................

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

AKU LAH SI BONGSU ITU.........


PEMEBRITAHU:Di bebani rasa bersalah sehingga hari ini.....biar pon aku tahu..Along telah memaafkan aku....

28 geng komen :

:: Mrs.Eady :: said...

terkedu!!!

Eye_nee said...

Mrs. Eady..
Tidak mengapa sis..akk terima apa juga persepsi korang terhadap akk...selayaknya akk terima biar pun berbentuk kejian dan makian...

Cik Ina Do do Cheng said...

setiap manusia tak pernah lari dari buat kesilapan. Aku pun pernah buat silap besar ngan ayah, tapi aku serahkan pada Allah SWT yang hukum aku, sebab hanya Allah SWT yang tahu cam mana niat aku yang sebenarnya. Tapi aku terima je kalau masyarakat sekeliling nak caci maki aku, tapi bukan anak aku mahupun suami aku mereka tak bersalah dalam hal tu.

Aku tak layak nak maki atau keji kau, sebab aku hanya hamba Allah SWT yang lemah.

sueanne said...

Dulu kita lain kak, sekarang kita lain.. Masa, mematangkan n mendewasakan kita.. n membuatkan kita lebih menghargai n lebih menyayangi ahli keluarga yang ada..

Semoga akak n along lebih menyayangi antara satu sama lain macam sekarang ni..

Eye_nee said...

Dodocheng...
Aku tidak pernah rasa berbangga atau apa saja bila mengaku aku adalah adik kandung kepada ALONG..kenapa aku buka pekong didada menceritakan hal ini..akan ku luahkan pada N3 yg lain...sakit nya pememdam perasaan bersalah ini hanya Allah yg tahu..

Eye_nee said...

Sue..
Yer kan Sue..Hikmah terkandung disebalik semua yg terjadi buat kita lebih menghargai erti sebuah pertalian.

Dearie Pearls said...

dulu aku juga sangat kejam dengan adik2. bila fikir balik, memang sangat rasa bersalah. kalau fikirkan pasti sejuta kekesalan menyelimuti diri namun kini kami semua saling sayang menyayang dan memerlukan. demi menebus rasa bersalah itulah aku suka 'membebel'. actually i care. hehehe..

semoga kak dan along akan lebih rapat. kisah lama jadikan suluh agar kita tak mengulangi kesilapan lalu.

*maaf kak. komen ni lagi panjang dari n3 kak. hehehe..

Eye_nee said...

Pearls...
Masih jelas terbayang wajah Along..saat akk hamburkan kata2 yg tidak sepatutnya kepada dia...

Along...mmg byk salah akk terhadap dia Pearls...

rATu kEBaYA said...

Setiap orang ada melakukan kesilapan kak.. ada besar mahupun kecik.. tu ujian sebenarnya untuk kita. tapi kita tak dapat nak menahan dari rasa tidak sabar dan di luar pertimbangan sehingga menimbulkan perasaan yang tak kita jangka. harap akak akan lebih kuat lepas ni. Hanya padanya tempat kita mengadu dan memohon petunjuk untuk memperbaiki diri kita.

cerita akak ni bukan membuka pekung didada. tapi boleh dijadikan teladan kepada adik2 akak yang masih lagi merangkak mencari jalan2 yang lebih baik dalam hidup kami.

Anggaplah kejadian ini menjadikan hubungan adik-beradik akak akan bertambah rapat dan menjadi semakin mesra.

Eye_nee said...

Ratu kebaya...
Ini Sebenarnya yg akk nak dengar...kita belajar dari apa yg telah terjadi...menjadikan kita lebih baik dari sebelumnya...memberikan kita lebih kesabaran dalam menangani permasalahan sebegini di kemudian hari nnt..

terimakasih atas kata2 Kebaya...ianya buat akk rasa lega...

Hanis Azla said...

yg dah berlalu kita jdkan pengajaran kak.. sekurang2nya kita dpt memperbaiki diri yg serba kekurangan dan penuh kekhilafan ini..

shameel Iskandar said...

Sebak di dada bila saya baca balik kisah along dari awal. lumrah manusia melakukan kesilapan, cuma yg ptg kita jadikannya sebagai iktibar agar ia tidak berulang.

Iktibar utk muhasabah diri tentang pentingnya hubungan antara adik beradik dan keluarga.

Pepel BoNda AmaNi said...

tiap manusia xpenah lari dari melaku kesilapan....dan bersyukur kerana kita sempat menyedari kesilapan kita sebelum keadaan menjadi lebih teruk...sekurang2nya ALLAH maha adil..membuka pintu hati kita tuk terima kesilapan dan kesalahan yang pernah kita buat satu ketika dulu...semoga kesilapan lalu mengajar kita tuk lebih peka dan berhati2...kehidupan penuh dengan dugaan dan pancaroba....yang pasti ALLAH mengetahui segalanya isi hati dan niat kita....amin...jangan biarkan rasa bersalah menghantui hidup kita selamanya..

A.I said...

Sebenornya aku dah boleh agak kak. Yg bongsu tu kau...huhuhu, takpe la kak. Kita manusia ni mana boleh 100% perfect. biasanya kesilapan yg lama tu buatkan kita lebih baik pd masa skang. kan kak? ;)

Kakzakie said...

Masih beruntung kerana masih ada peluang kembali kembali ke pangkal jalan. Along juga masih panjang umur. Si Bongsu dah sedar kan... taubat dan mohon maaf pada Along ye...(Aloang dah maafkan pun sebab adik bongsu kan.....)

ILA HonEyBuNNy said...

hah??

tetiba ila pun terkejut....akak ye..

tapi xpe...aong dah maafkan akak kan...;-) alhamdulillah...

aRoL said...

kisah benar ye cik kak hehehe...air dicincang takkan putus..

Eye_nee said...

Hanis Azla..
Pengajaran yg sememang nya masih akk pikul sehingga hari ini..rasa bersalah itu tak mahu hilang dihati...biar pun sudah 6 thn peristiwa ini berlalu..

Eye_nee said...

shameel iskandar..
amarah yg keterlalun waktu itu membuatkan akk terlepas byk perkataan buruk terhadap Along...

Eye_nee said...

Pepel..
Betul sis..selagi kita bernama manusia kan sis...namun akk sukar memadamkan semua yg telah berlaku dari ingatan.

Eye_nee said...

A.I...
Kau dan adik beradik ko sgt akrab kan Ai...akk tidak fikir ini boleh berlaku dikalagan keluarga ko...pelihara Ai jgn sampai jd mcm akk...

Eye_nee said...

Kakzakie..
InsyaAllah Kak...

Eye_nee said...

Ila HoneyBunny...
Yes..bongsu itu adalah akk sis...

Eye_nee said...

aRoL..
kannnn akk dah ckppp bro..kisah benar ni...

ieda said...

loh ! ... bum ..... uhuhuhu

Dearie Pearls said...

Takpe kak. along pun mesti faham juga kenapa kak marah time tue. cuma dia sendiri pun buntu dengan keadaan yang menimpa diri dia.

Mungkin juga pelbagai faktor yg menambah stress time tu dan mengakibatkan along menjadi mangsa.

Kak jangan bayangkan lagi wajah along masa kak marah k. Nanti kak akan lebih rasa bersalah.

Mohon kemaafan daripada along adalah penawar kepada kekesalan kak. semoga kak ada kekuatan untuk mengungkapkan ampun dan maaf.

NM02 said...

erkkkkkkk....

eMMe said...

Kak Eye Nee kak Bongsu, pas ni jaga Along baik2 tau!