Along....Ampunkan lah Aku (2)

July 20, 2011

Salam geng...

Dah ada 5 geng yg nak aku sambungkan cerita ni kan...



Sebulan selepas kesakitan perut yang dideritainya...satu pagi..Along mendapati ada benjolan sebesar biji guli di leher kanannya....Along panik...kata maknya mungkin hanya sekadar benjolan biasa....Airmata Along turun mencurah...kepada adik-adik diadukan hal ini.

Kenapa Ada benjolan ni pulak???..tanyanya kepada adik yg bongsu...mungkin benjolan biasa je tu Long..tak der apa2 tu...kemudian Along bertanya lagi...lagi dan lagi..si adik mula hilang sabar..Ko ingat aku ni doktor ke Long...mana lah aku tau benjol apa tu....Along terdiam....ada titik jernih dimatanya...seketika turun membasahi pipi...Along tidak sangka akan dibentak begitu oleh adiknya...

Sakit Perut belum hilang timbul pula benjolan asing dileher....cerita maknya..Along tak tidur bila malam...katanya..kalau Along mati....siapa nak jaga mak..siapa nak tengokkan adik lelakinya...tapi katanya tak apa lah...biar dia yg dikena kan penyakit ni buakn kedua-dua adiknya yang dah berkahwin tu...mereka ada anak...kalau mereka yg kena kesian dekat anak2 mereka...masih lagi mahu memikirkan adik2 nya lagi biar pun dia sakit..Along mmg baik...

Biar pun berlaku kasar terhadap Along...jika dah dinamakan darah daging..adik-adik Along membawa Along mendapatkan rawatan Hospital pula...penyakit Along dirujuk ke Hospital Tawakal...pemeriksaan terperinci dilakukan..CT scan di buat untuk mengesan penyakit Along.

Ya-Allah.....Alonggg

PEMBERITAHU:Jika ada 5 lagi yg mahu ia diteruskan..aku akan citerkan sampai habis...

11 geng komen :

Encik MamaT said...

sambung2... adoiiii

Dearie Pearls said...

teruskan...
teruskan...

Cik Ina Do do Cheng said...

geng bikin suspenlah lu geng. cepatlah sambung , aku dah tak sabar nak tahu seterusnya......

shameel Iskandar said...

teruskan, harap berakhir dgn happy ending

Bigdaddyz said...

ini bila nak habis ni....heee..

ainnoraini said...

baru nak mula bace ni...

nORmAL said...

ala ru nak bace dah sambung pulak cepat cepat jagn lambat sambung nanti lupa heheh

Hanis Azla said...

please sambung kak..

NM02 said...

cepat skit sambung plisssss

Pepel BoNda AmaNi said...

tambah sedey....

eMMe said...

isk...potong stim la kak Eye Nee ni
cepat sambung panjang2 skit, kasi habis, tak mo la sambung2, heeeee....

pst: dah tak blur dah, kalo masuk blog sis Eye Nee, hiks~