Kan Dah Kena Bloody Fool...

April 01, 2011

Salam Gengs Semua...

Jumaat dah kan hari ni...Cepat jer masa berlalu..

Seperi biasa la gengs...Gengs Wira Pi Solat Jumaat yer..Geng Wirawati..jgn dok sibuk sgt bershoping sakan gengs...kasi setel dulu yg penting2..tak kalu..tetiba pasang lilin kat umah...anak2 ingat ada hepi besday...alih2 mak lupa bayaq bil letrik....Duit en laki dah bg awal..hangpa pi labur beli shawl bagai...sapa nak jawab....

Ari ni April Fool kan gengs..tak der la..aku bukan nak merayakannya pon...cuma aku teringat satu kes masa aku keje Construction company DI TTDI 10 thn dulu....

Ada satu Secretary baru masuk kat tempat keje aku ni gengs...dia ni nak kata sombong tak..nak kata senyum sokmo pon tak juga...lebih tepatnya dia ni Moody...bila time angin dia elok dia boleh senyum2 crita2 ngan aku...bila time dia sentap...masuk opis pandang aku pon tidak apa lagi nak tegur...lantak ko la...aku nyer style...lu tegur wa jawab...lu tak tegur wa pon senyap....

Owner of the company tmpt aku keje ni gengs ialah Brother kepada Ex menteri Besar Selangor yg ada scandal ngan Puteri Sultan Selangor dulu tu...Syhhhhhh..kalau korang tahu diam2 ek gengs...jgn sembut nama...bahaya ooooo....silap kalu...ISA dalam duduk....let's me called him 'Datuk R"...

It's an April fool day if i'm not mistaken..Datuk R Had a meeting with one client...Uhh!! ckp org putih aku...kata citer april fool kan...budget omputih sgtt la ni....ok sambung balik...Datuk pegi meeting kat office client tu.....Secratary Datuk R on medical tak silap aku...so New secretary ni replace tempt Sec. Datuk R on April Fool day ni gengs...

Seminggu lepas April Fool tu aku tak nampak New Sec. ni gengs...tak kisah la..cuti barangkali aku pikir....Satu hari tu aku bukak mulut juga tanya kat Sec Datuk....mana peginye minah moody ni...

DIA KENE NOTIS 24 JAM...

Sec. Datuk R cerita...during Datuk R meeting tu...budak Sec. baru ni boleh kirimkan Fax ke Datuk...lebih kurang cam ni la gengs ayat dia yg Sec Datuk tu bagi aku baca....aku pon dah tak baper ingat lagi...

Dear Datuk,
Datuk suka-suka jer bagi gaji saya banyak ni
Datuk Ingat datuk siapa
bala..bla..bla..bla....bla...bla..bla..bla.bla
bawah tu dia tulis
Sori Datuk
APRIL FOOL....

Yg lebih sadisnya..Fax Machine tu ada kat dalam Meeting room tempat Datuk Meeting tu...dan fax tu diberi sendiri oleh client Datuk R yg juga berpangkat Datuk...lebih berganda double prosperati malu Datuk R..

Dalam hati aku...Ko tu belajar tinggi....jadi Secretary...tp mengapa la ko boleh terpikir nak buat lawak bodoh mcm tu...ko dah la baru keje kat sini...ko bukan secretary Datuk R pon...ko cuma replace je hari tu..dgn confident pi fax gurau biul tu...kan dapat termination on the sport...

Hati-hati gengs..kalau nak ber APRIL FOOL pon....jgn sampai org ckp ko ni mmg Bloody Fool pulak...

Tetiba teringat la aku lagu Pak Pandir..Ada otak pikir...ada telinga dengar...ada mulut diam...Pak Pandir pon boleh pikir..kenapa dia tidak yer.....

31 geng komen :

rATu kEBaYA said...

entah.. pelik dah besar & bekerjaya pun nak gurau macam tu.. dengan bos pulak tu.. herm.. tak terpikir nak gurau macam tu..

zaman budak sekolah dulu adalah... tu pun gurau dgn kawan2..

Eye_nee said...

Kebaya..
Masa akk dapat tau crita tu pon akk rasa cam..ahhh cam ner dia boleh pikir nak buat benda tu..cam tak logik jer....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kekekekeek speechless ai datin...ai paling2 berapril fool ngan datuk pun ai letak gambar dia tido xpakai baju jerk..tue pun nampak separuh jerk...kekekekekekke..

Eye_nee said...

i bukan speechless lagik datin...brainless i masa tu...kannn meraseee sgt nak bermain april fool..i nasihat kan u datin..gambar datuk td elok u tarik selimut Datuk dulu then baru u amik gamba...hahahahaha...separa mugil gitu....

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

pernah kn jugak..budak laki baling tong sampah..n ckp april fool..geram sgt mase..

♥MAMASYAZA♥ said...

gile punye bodos secretary tu, padan muka dia

Aini said...

wahaaa.. berani nya dia bergurau cam tu

Eye_nee said...

Mizz Sue..
Alahai sian dia..kena ngan tong sampah...

Eye_nee said...

Mamasyaza...
Tu la Mama..akk siap tanya kat Sec. Datuk tu...betul ke kak..betul ke ni..mmg luar pemikiran betul la...

Eye_nee said...

Cik sama nama..
Berani yg membawa padah kan...

So Shy Lady said...

mngaprilfool kan bos saje nk cari pnyakit budak tuuuu

mmng patut lah kna tminate coz sgt jelas tnyata kurang bijak d situ huhu

Cik Pah said...

kah kah kah.. apa dah ..ingt datuk r tu pangkat kawan kawan ker ? gilos kot pompuan tuh

Eye_nee said...

So Shy Lady..
So Shy to tell the stori la shy...heheh...masa dpat citer tu akk terdiam jer..naper la sengal sgt dia ni akk ckp dlm hati....

Eye_nee said...

Pah..
Tu la Pasal Pah...mmg tak logik kan..dia keje masa tu less than 3 bulan akk rasa...ni la dia tak der pasal carik pasal..

bujal X said...

terlajak taip ble delete.terlajak fax dengan print?

oh my~~haih~~

Eye_nee said...

Bujal X..
Jawapan Ko sgt la bernasnye Bujal siap ko sertakn peritbahasa sekali..terlajak tidur subuh pun punah..terlajak fax dgn ko sekali kena blah...

Hanis Azla said...

itulah jdnya lawak tak bertempat.. ingat semua org boleh terima kot.. even april fool pun.. dahlah bukan budaya kita.. mmg saja cari nayalah tu kan..

Eye_nee said...

Hanis..
Betul tu Nis...kan dah terima padah....mcm mana dia boleh berani fax kan benda tu...

ieda said...

aduhhhh rasa mcm kena tampoor jeee ekekekke .. memang blody fool lah minah tuu .. adehhh mende mcm tuu leh buat main kee ...

ermmmm cam pelik .. dia berani lak tuu padahal dia replace jer huhuhu

budak ice said...

hahahhaha pdn muka..! sukeati je kutuk2 org pstu ckp 'april fool'?? mmg cri pasaaaiii ~

Dearie Pearls said...

alamak..
tersalah tempat lak nak ber'april april fool'..
kan dah kena notis segera..
alahai.... kenakan kawan2 sudah...
ni kenakan datuk lak..
kahkah..

mujur datuk tu tak kasi april fool dia balik..
harhar...

gedek! said...

Swimming Fool!

etiey.com© said...

april fool dah lepas... hari2 fool boleh. hjehhee

Cik Ina minat Do do Cheng said...

cian tak pasal kena berhenti keja. Bolah pulak dia pikir nak buat lawak bodoh cam tu ye.kalau ngan kawan tak pelah, ini ngan boss sendiri. Aku, masa time sekolah rendah je berapril fool cam, masa dah besar-besar panjang ni, time 1/4 tak pernah ingat pun.

fyna said...

x suke april fool...
:)




jom singgah n follow belog saya.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

eMMe said...

gurau bloody fool kan dah kene...hahahha!!!

Whoopz said...

Bukan april yg fool.. Dak secretary tu yg F O O L . . . :p

ratusiput said...

sib baik bday 3 april kan.kalau 1 april terkena gak tempiasnya :)

Dee said...

bengong pya sekehtari..agak2lah nak gurau pun..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
akak kalau mau belasah beliau sound gua..

etiey.com© said...

pelik la manusia.. boleh terfikir nak bergurau cam tu erk...