Penantian

August 23, 2011

Salam gengs Semua...

Seminggu tanpa new N3...seperti tiada hati aku nak menulis....

Aku masih gusarkan HASSAN....

Herbs itu sukar rupanya utk didapati...kerana permintaan yg tinggi...

Dari Khamis lepas telah ku bank in kan duit ke Farm Herbs tu...

Ya-Allah permudahkan urusan ku....HASSAN memerlukannya...

Dan Ya-Allah kerana kau yg maha mendengar......semalam sewaktu turun dari office utk bersembahyang Zohor..aku terima SMS..

"Do you still want it? We have the stock today"

Syukur Ya-Allah..Ia nya satu langkah permulaan.....

Aku harap akan sampai hari ini.....

HASSAN...
Selagi tidak ajal menjemput
Selagi itu jgn berfikiran kusut
Kerana Allah Pasti mendengar
Tiap Permintaan Insan Yg Sabar

HASSAN...
Jangan pernah Putus Harapan
Hidup dan Mati Di Tangan Tuhan
Tarikan nafas ini Satu Perjuangan
Tak usah Gentar meneruskan Kehidupan

HASSAN..
Doa lima waktu makchik nama mu kini ada disebutkan
Mohon Allah Permudahkan Segala urusan
Biar Air Mata makchik gugur Bak Hujan
Selagi Terdaya Bantuan tetap Makchik Hulurkan


PEMBERITAHU
:Semoga ada sesuatu perubahan..biar pon sedikit.....


20 geng komen :

rATu kEBaYA said...

Alhamdulillah... semoga hassan kuat hadapi ujian ni kak.

Kakzakie said...

Entahlah Eye_nee sebab kakak mengikuti rentetan kisah Hassan ini membuat kakak sayu. Baca pun tubir mata digenangi airmata... Mungkin sebab kakak dah punya anak jadi naluri ibu ada....

Moga ada perubahan yg +ve walau sedikit ye Eye_nee....

Mommy Fara said...

Sy nantikan perubahan positif tu. Semoga semuanya dlm keadaan yg baik!

Hanis Azla said...

terasa sudah mnegenali hassan dari entry2 akak ni.. doa saya agar segalanya baik2 saja utk dirinya dan dia terus kuat melawan penyakitnya..

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

sama2 kt teruskn doa k anty

eMMe said...

Kak Eye Nee, ternant2 saya entry terkini mengenai Hassan, moga perubahan yg positif kita doa same2 kak...

shameel Iskandar said...

berat mata memandang(membaca entry ini. Berat lagi bahu( hassan) menanggung penderitaan. Usaha selagi terdaya dan berdoa tanpa kenal putus asa. Allah bersifat Al-Wahhab( Maha Pemberi). Allah yg memberikan hidup dan kehidupan . Allah juga yang memberi kesembuhan ke atas setiap penyakit.

Cik Ina Do do Cheng said...

semoga dibulan ramadhan dan bulan syawal tak lama lagi akan menjelma memberi sinar harapan pada hidup Hassan. Insyallah. geng buatlah yang terbaek buat hassan.

ieda said...

insyaallah kak .. kita sama2 doakan .. sayu je saya baca nie .. harap hassan terus kuat dan tabah ..

semoga allah memberikan kesihatan berpanjang buat dia sis ! .. aminnnn

Eye_nee said...

Kebaya...
InsyaAllah...semoga Allah permudahkan semunya...

Eye_nee said...

kakzakie..
Naluri keibuan ni kak..mesti akan tersentuh kan...nak2 pulak sebaya dgn umur anak2 kita...

Eye_nee said...

Mommyfara..
Itu harapan akk..

Eye_nee said...

Hanis Azla..
Tetap kan mendoakan Hassan yer sis...

Eye_nee said...

Sue..
Tolong yer dear..doa kan Hassan..

Eye_nee said...

eMMe..
kalau ada cerita baru..akk storikan yer...Doakan Hassan yer sis...

Eye_nee said...

Shameel Iskandar..
Betul geng...berat bahu Hassan memikulnya..Ubatan ini ikhtiar peyembuhan hanya dari Nya...

Eye_nee said...

Dodocheng..
Itu lah harapan aku dodocheng..semoga akan ada sesuatu perubahan positiv...

Eye_nee said...

ieda...
semoga doa2 kita menjadi sebahagian dari ubat buat penyembuhan Hassan...

Pepel BoNda AmaNi said...

insya-allah kak...ALLAH pasti memudahkan perjalanan kita..sekiranya niat kita baik..amin..

Eye_nee said...

Pepel..
IsyaAllah..semoga ada sinar baru buat Hassan...