Dalam Dingin Subuh Hati Ku Terusik

August 26, 2011

Salam gengs Semua....

Jumaat dah hari ini kan gengs...

Cepat betul Ramadhan Berlalu...Bagaimana Ramdhan kamu gengs thn ini...

Masih samakah seperti thn2 yg lalu..atau bertambahkah ketakwaan..keimanan...keinsafan kita tahun ini....Semoga kita bukan tergolong dalam golongan org2 yg rugi....menantikan Ramdhan menjelang lagi tahun hadapan...Masih adakah kita????.....

3.45 Pagi....Mak Kakak Dah Sampai Di Hentian Rawang....
4.15 Pagi....Kakak..Mak dah sampai Di Hentian Duta Ni
....................Mak..bas Berhenti Di Hentian Sungai Buluh Pula..ni baru nak gerak semula...


5.10 Pagi....

Kakak Sampai dari Arau....Bersalaman dengan ayahnya kemudian menghampiri aku....dibelakang kakak....aku melihat DIA gengs....Ya-Allah...Aku lihat anak itu....

Menghampiri aku...menghulurkan tangan....Bersalaman...Mencium tangan ku....

HASSANNNN......Seperti aku ingin memeluknya gengs..Memeluk Anak Lelaki ku yg sakit dan memerlukan aku.....

Aku usap kepalanya....aku pegang tangannya gengs....seakan tidak mahu ku lepaskan dia...

Hassan....macam mana?...... Dia tersenyum dan cuba bergurau dgn ku gengs

SAYA KAN GAGAH......

Aku Tersenyum..biar pon HASSAN cuba berjenaka...Senyum ku amat tawar gengs...

Lantas ku hulurkan satu Beg..

HASSAN...dlm ni ada sejenis Juice....MONAVIE JUICE.....HASSAN kena minum jus ni ok...dengar ckp Makchik...minum yer...jangan pernah putus asa...Jus ni gengs blog makchik yg bagi....Hassan kena minum ni ok...Kita kena ikhtiar....

TQ SO MUCHHHH Buat Sue Dan Pearls for the Juice.....Akk amat menghargainya....

Perbualan ku amat terbatas gengs....jam sudah pukul 5.15 pagi...aku harus bergegas pulang utk bersahur...

Ku Pegang semula tangan nya....

HASSAN MINUM HERBS DAN JUICE TU YER.....

Yer Makchik.....


PEMBERITAHU:Saat dia menyeka sesuatu di tubir mata nya sebelum menaiki kenderaan seorg rakan utk pulang....hati aku cukup sebak....Ya-Allah bantulah Anak ini.....Aku sayang kan dia Ya-Allah...

24 geng komen :

Pepel BoNda AmaNi said...

hmmmm...xmampu aku nak komen kak...semoga hassan tabah...

Mommy Fara said...

Salam lebaran.

Buat Hassan, kuatkan semangat krn semangat itu menggagahkan kamu dalam melawan penyakit.

:: Mrs.Eady :: said...

nangis saya kak..............

rATu kEBaYA said...

saya harap hassan tabah dan terus bertahan.

bujal X said...

selamat hari raya makcik~~selamat hari raya hassan~~

Hanis Azla said...

kak, saya juga menyapu airmata di tubir mata setiap kali membaca entry akak ttg hassan.. semoga hassan terus kuat..

Selamat hari raya buat akak sekeluarga.. maaf zahir dan batin dari saya..

NM02 said...

selamat hari raya, maaf zahir dan batin. take care sepanjang cuti raya nnt ye

Kakzakie said...

Tanpa sedar Eye_nee adalah insan yg Allah pilih di bulan ramadhan ini. Syukur dapat memberi bantuan walau mungkin Eye_nee rasa sedikit tapi setitik air itu masuk ke perut Hassan ianya amat bermakna. Syukur... walau luruh airmata siapa juga yg membaca N3 ini namun jadikan pedoman betapa kita bersyukur kerana tidak diuji seperti Hassan.

Selamat Hari Raya Eye_nee. Maaf dari kakak. Rasa dekat di hati kakak pulak...

Hantu Kak Limah said...

hari x bangun sahur......
makne nye x dpt nikmati subuh....
dan lebih tepat...
bukak periuk time fajar menyinsing....huhuhuhuhuhu.....
selamat hari raya gengsss.....

WuMing said...

Wah.. sanak saudara semua dah pulang

ainnoraini said...

semoga hassan terus tabah...

selamat hari raya..maaf dipinta..

Eye_nee said...

Pepel..
Menulisnya ttgnya juga seakan tidak terdaya..

Eye_nee said...

Mommy fara...
I wish Hassan Boleh Baca semua ungkapan ini....

Eye_nee said...

Mrs eady..
Mata akk bengkak lagi pagi ini sis...

Eye_nee said...

Kebaya..
Itu lah harapan akk Kebaya...

Eye_nee said...

Bujal X..
Timakasih Bujal dan Timakasih juga on behalf of Hassan...

Eye_nee said...

Hanis Azla...
Murah sgt airmta akk bila dgr cerita Anak ini Hanis..dan subuh ini...bila akk lihat dia....Ya-Allah...sebak betul perasaan akk...

Eye_nee said...

NM02...
Tq sis..sama juga dgn kamu...pulang ke kg memndu berhati-hati...

Eye_nee said...

Kakzakie..
Yer kak..saya tidak mengharapkan apa2..saya hanya mahu HASSAN sembuh..Allah Maha mengasihani kan Kak..

Ampun maaf zahir dan batin kak...

Eye_nee said...

Hantu kak Limah...
Allah melihat apa yg kau buat Limah..ayokkk tak tauuu....

Eye_nee said...

Wu Ming..
Tak lepaskan Peluang yg dtg setahun sekali ni sis...

Eye_nee said...

ainoraini..
Tolong yer sis..doakan kesihatan HASSAN...

ILA HonEyBuNNy said...

kita doakan yg terbaik untuk hassan..

akak..selamat hari raya..maaf zahir dan batin...

selamat merdeka juga..;)

Eye_nee said...

Ila HoneyBunny..
Tolong yer sis..doakan untuk Hassan...

Selamat Hari Raya Utk ILA juga...Maaf Zahir Dan Batin...