Berbadan Manusia TAPI Berotak Lembu...

August 25, 2011

Salam gengs Semua

Ramdhan dah hampir sampai ke penghujungnya kan gengs..

Macam Mana dengan korang semua gengs...masih ada mood tuk masak memasak lagi petang ni..atau ke PARAM saja beli juadah...

Otak Lembu..ada org suka makan kan gengs..buat masak lemak cili api kata mereka...SEDAPPP..

Itu otak lembu gengs....macam mana kalau Otak lembu yg dimiliki dalam badan manusia...Sanggup korang makan gengs???...

Puas cuba menahan kesabaran..Tp ni dah betul2 buat hati bagai lahar gunung berapi....

Aku pernah storikan dulu kan...pernah ku calarkan sebuah kereta mercedes guna pin tudung aku gara2 parking ditempat yg tak sepatutnya hingga menyebabkan aku terpaksa meredah semak samun sebelum sampai ke opis aku...

Dan pagi semalam.....

Aku akan turun dari jejantas tu geng tuk ke opis aku...korang tgk..kalau korang angin tak...dah dipenuhi sampah....Lansung tak tahu nak bertanggung jawab...Ini kan Laluan Pejalan Kaki...


Pagi ni aku melaui timbunan sampah tu utk ke opis aku sambil berkata...

%$%$%$% ^&^& ((*** %$ $$ @@@ ...B@D@H...@ %



Meh sini aku closed up apa yg ada atas timbunan tu....dah terasa macam masuk TV show masa jalan atas timbunan tu....seorg perempuan Kebal Berjalan atas timbunan Kaca-kaca....Korang mampu gengs....UH!!!!GERAMMMM NYA dgn MANUSIA BEROTAK LEMBU NI....

Aku call MBPJ buat aduan....aku nak ucapkan Tahniah pada MBPJ..sbb aku buat aduan semalam..hari ni mereka dtg chek tapiii malangnya kawasan ni bukan dibawah seliaan mereka..Ini under Alam Flora.....

Belum buat aduan lagi ke AF.....asik nak mengadu jer....hrmmmm....


PEMBERITAHU: Dalam Dunia Ni Kena Pandang Kiri Dan Kanan Utk Pastikan Ada Tak Orang Disebelah Kamu dgn erti kata lain...BUKAN KAMU SAJA HIDUP KAT DUNIA NI...Pikirkan org lain juga.

20 geng komen :

Mommy Fara said...

Sedih betul dgn mentaliti masyarakat negara kite nie. Pentingkan diri sendiri. Menyempat aje mane2. Asal tanggungjawab tak terbeban di bahu lagi.

Saya tak suka masyarakat apati mcm nie.

:: Mrs.Eady :: said...

mentaliti org yg sgt bodoh.......

etiey.com said...

nak berkata kata sama boleh tak? memang tak pakai otak kan

Hanis Azla said...

mmg selalu rasa tak puas hati dgn org2 yg tak fikirkan org lain ni.. bumi utk sama2 jaga.. bukannya ada yg mahu menjaga dan ada yg suka2 tak mahu menjaganya bersama.. sakit hati betul..

semalam pun saya jd geram dgn org yg sesuka hati parking kereta kat tmpt yg tak sepatutnya sehingga mengganggu laluan dan menyusahkan org lain.. langsung tak fikirkan org lain.. tak patut betul..

dotblogspotdotkom said...

tu la masalahnye.. tanggungjawab sosial tu tak ade.. kalu ade pun ..masih rendah....

Kakzakie said...

Kalau di negara kita masalah ini macam dah jadi biasa. Malu betul!!

Kebal jugalah eye_nee pagi ini jalan atas kaca. Kenapa tak buka kasut boleh masuk Guiness Book of Records. Hihihi....

shameel Iskandar said...

mmg sangat sakit hati kalau berhadapan dgn masalah macam ni. otak mereka ni lebih teruk dari otak lembu. masyarakat paleolitik lebih bertamadun drp mereka ni.

Eye_nee said...

Mommy fara..
Laba diambil Bala biar org lain tanggung....melampauuu...

Eye_nee said...

Mrs Eady..
mentalitiy tak berquality...

Eye_nee said...

etiey...
Begitu lah nampaknya sis..gerammm betul la...

Eye_nee said...

Hanis Azla...
Tak tahu la Hanis bagaimana nak melevelkan org jenis begini...tak pedulikan org lain..bagi mereka..asal terlepas beban di bahu..pedulikan lah org lain..

Eye_nee said...

pakchikdot..
Betul Pakchik...pandai menyusahkan org lain jer...

Eye_nee said...

Kakzakie...
Rasanya macam nak buka juga kasut tu kak..namun memandangkan Raya ni kasut baru belum di cuba lagi...maka saya matikan niat tu dulu...heheh..

Eye_nee said...

Shameel Iskandar...
betul la geng...bagikan manusia tiada bertamadun...

So Shy Lady said...

skrng mmng byk lembu2 kak....semelih aje buat gulai

AF tu mnyanyi je laju, kj slow

salam aidilfitri kak. Blik klate dok? drive leklok ye ;D

Pepel BoNda AmaNi said...

nie macam manusia pun ada ka....

Eye_nee said...

Shy Shy Meow...
Kihkih..kalau AF tu keje tak laju..Merase lah nnt seret beg beroda keluar aku kejekan...

Mu ni ke..ambo ni ore slgor...buke klate..tp ambo suke kecek klate...1 malysie dokkk....

Selamat hari raya Shy..balik kg drive elok2...

Eye_nee said...

Pepel..
Geram sgtt Datin..maktok yg chef besar tu pon jijik dia nak msak otak lembu dlm bdan manusia ni....

Cik Ina Do do Cheng said...

otak letak kat lutut tu. bencilah orang buang sampah merata-rata ni.

Eye_nee said...

Dodocheng..
Menyusahkan org lain Na...dah aku terpaksa ikut jln jauh..gerammmmmmm.....