HASSAN..Jgn Putus Asa Yer Nak....

August 16, 2011

Salam Gengs Semua..

Puasa ke 16 hari ini kan gengs...

Semoga kita masih diberikan kesihatan yg baik meneruskan puasa kita hingga akhir Ramadhan nnt..InsyaAllah...

Semalam Kakak chating dgn aku gengs..hari ni dia dan dua geng akan teman kan HASSAN ke Hopsital Kangar..ambil keputusan MRI scan yg di buat hari sabtu lepas.Good kak...HASSAN mmg perlukan kamu saat ini...

Pagi ni dalam pukul 9.45 kakak call aku....

Dah sampai kat Hospital ni Mak

HASSAN mcm mana kak

Macam biasa..Lemah jer..dlm teksi td..diam jer...Kejap2 pegang kepala

Sakit agaknya kak

Agaknya lah mak

So mana HASSAN ni

Ada kat dlm bilik menunggu...ONGBAK ada sekali teman kan HASSAN

Kakak dgn Kak Yang tunggu diluar ni...

Pukul 11.30 kakak call semula..

Mak..result dah keluar
So Macam mana kak
Mak cakap sendirilah dengan HASSAN

Sedihhhh gengs dengar suara dia....Lemah dan sayu...ku tahan kan sebak dihati.....

Assalamualaikum Makchik...lemah suaranya gengs

Waalaikumsalam...HASSAN..result MRI dah kuar yer

Yer Makchik

Macam Mana

Getting worst....yg lama tu dah tambah teruk...pas tu ada yg baru pulak..

Ok...HASSAN...mcm ni..sejak BOO(pangilan mereka dekat anak aku geng)...bg tau hari tu..makchik runsing sgt..hari2 tgk FB HASSAN...Makchik ada baca pasal satu jenis HERBs ni...makchik dah tanya...mereka kata HErbs ni tak der apa site efek....Nnt makchik akan poslaju bg dekat HASSAN.....HASSAN makan yer Nak..kita tak boleh putus asa...HASSAN kena cuba...HASSAN kan muda lagi...jgn give up yer Nak...

Yer Makchik...

Janji dengan makchik yer Nak..
Makan tau herbs tu...Kalau tak boleh menyembuhkan atleast boleh kurangkan kesakitan..... HASSAN sakit kan sekarang ni..

Yer...Tak boleh kena cahaya matahari...sakit sangat makchik

Ubat apa yg DOC bagi tadi

Tak der apa2 ubat...Doc pon tak tahu nak bg ubat apa...dia suruh datg balik on 25 nnt tuk pemeriksaan lanjut..

Hah...Tak der Ubat..tp HASSAN kan sakit....Habis cam ner..

Tak Tahu lah makchik...

Mak Tahu tak...

Tak

Kenapa tak kasi tahu mak

Tak Mahu mak risau..

Tapi HASSAN kan dah semakin teruk dari hari ke hari...nnt mak lagi risau...

Tak per la Makchik 25 hb ni dah nak balik Raya...

Make sure bila HErbs tu sampai nnt HASSAN makan yer
InsyaAllah..

Aku call kakak semula gengs..

Kak....tolong HASSAN yer..bila herbs tu sampai nnt....make sure HASSAN makan tau....Paksa dia...don't let him down....Pleaseeee...

Ok..nnt kakak yg akan bancuh Herbs tu bg dekat HASSAN..

kakak dan geng ada suggest kan agar HASSAN buat pemeriksaan lanjut di HKL..HASSAN kata kalau buat dia KL sure dia tak akan dpat balik semula Ke POLI di Arau...

HASSAN demi kebaikan....boleh tangguhkan Semester kan...Semoga kakak dan geng dapat pujuk HASSAN.



PEMBERITAHU:Entah kenapa hati jd begitu tersentuh dengan ANAK ini...aku cukup runsing..Ya-Allah selamatkan lah dia..Berikan Semangat dan ketabahan untuk dia melawan penyakitnya....HASSAN makchik akan tolong sedaya makchik yer...

52 geng komen :

Mommy Fara said...

Sayu hati. Lagi tambah sayu, dia mendiamkan diri dari ibu dia. Risau ibu risaukan kesihatan dirinya. Saya tak sbr nak tgu keberkesanan HERBS tu...

Pepel BoNda AmaNi said...

dengan kedatangan syawal...orang lain sibuk buat persiapan bergembira..tapi anak tue...tengah menanggung kesakitan...semoga kesakitan hassan akan berkurangan.....demi xnak ibu risau anak tue sanggup tahan sakit sorang2...ya allah anak.....mulia hatinya,....

ieda said...

semoga adik hassan cepat2 sembuh .. saya doakan sis .. huhuhu sedih pula bila baca .. harap2 adik hassan dpt bertahan ... insyaallah sis ...

ps : sis .. saya semakin kuat .. doakan saya terus kuat demi anak2 saya .. doakan saya kuat hadapi semua ini dan doakan saya terus bersabar ..

bujal X said...

berjuang habis habisan hassan~

rATu kEBaYA said...

semoga hassan kuat...

herm.. nak bagitau emak dia pun tak sanggup.. kak kena pujuk bagitau mak dia.. sekurang2nya mak dia nanti ada ikhtiar lain.

ILA HonEyBuNNy said...

sedihhhhnya dekat hassan...

hassan cuba makan herbs tu tau...semoga cepat sembuh...kami semua doakan...

jedi said...

smoga... hassan terus kuat..

Hanis Azla said...

sebaknya kak.. bergenang air mata membacanya.. semoga Hassan terus kuat dan bersemangat melawan sakitnya.. harap2 herbs itu nnt mujarab utknya.. InsyaAllah..

gedek! said...

tersentuh....

Dearie Pearls said...

adeh...
sebaknya :'(

Dearie Pearls said...

better hassan beritahu family dia. maybe famili dia boleh usahakan sesuatu. kak pujuk ar hassan supaya g tau famili.

mulianya hatimu hassan.

semoga hassan strong.

eMMe said...

kalo org yg kite sayang tak sihat, nak raya pun tak syok kan sis....

So Shy Lady said...

touching la kak....bila bc psl hassan hilang mood sy nk sakat akak

:: Mrs.Eady :: said...

sedih nyer kak..ape yg kami kami ni boleh bantu?

shameel Iskandar said...

sedih plak baca entry ni. yer lh tika org lain sibuk dgn persiapan raya, Hassan pulak berjuang melawan penyakitnya. Moga Allah sembuhkannya .sama2lh kita berdoa.

Bigdaddyz said...

sabar juga tabah kan hati kamu...

Papa Mifz said...

harap si ibu kuat & tabah k...insyallah semua nye baik2...

hanez said...

salam ziarah ke sini..

Cik Ina Do do Cheng said...

sedihlah dalam bulan ramadhan dengar cite cam ni. semoga hassan kuat semangat ye.

Encik MamaT said...

alhamdulillah... ada yang pedulikan hassan.. semoga hassan dapat kuatkan semangatnya.. dan harap ramai yang memberi sokongan moral pada hassan...

NM02 said...

geng,

tolong dia ye geng

kesian dan sedih jugak ni

Run Away said...

salam kenal...jalan2 tgk sini jap...salam aidilfitri...

CITY® said...

salam eyenee...
maaf andaikata ada tersalah tulis dan kata saya.
saya doakan kamu sihat dan bahagia selalu. amin

wassalam

Ann Huda (Ate) said...

Ya Allah berikanlah kekuatan dan kesabaran buat Hassan dalam menghadapi ujian Mu ini.

Mdh2 kesakitan dia itu 'membersihkan dia' dan seandainya dia sabar, Insyallah ada ganjaran buat dia. Allah tidak pernah menzalimi hambaNya.

Ate sedih lagi :(..

Kakzakie said...

Entah mengapa airmata kakak luruh Eyenee baca N3 ini. Moga dia terus tabah , tapi budak lagikan... kesian betul...

Eye_nee said...

Mommy fara..
MMg sayu jer sis..akk runsing sampai tak boleh tido..Hassan seperti sebahgian dari akk biar pon akk tak pernah jumpa dia...

Eye_nee said...

Pepel...
Yer Kan Pepel..disaat org lain sibuk nak bergembira..Hassan dirundung duka...

Eye_nee said...

ieda..
Tolong yer sis..doakan dia setiap 5 waktu kamu...

Syukur kamu sudah ok...

Eye_nee said...

Bujal..
Tq Panglima Bujal...

Eye_nee said...

Kebaya...
Doa kan dia yer Kebaya....

Finnaly..td kakak kata Dia dah beritahu mak dia Kebaya...mak tak boleh tido dia ckp..anak kan kebaya....dah la jauh dari mata...

Eye_nee said...

Ila Honey Bunny..
Doakan yer sis tuk HASSAN..

Hopefully one or two days ni akk dpat herbs tu...

Eye_nee said...

Jedi...
Tq Bro..akk wish HASSAN boleh tgk apa yg geng ucapkan pada dia..

Eye_nee said...

Hanis Azla..
Akk cukup sebak sis..Sis doakan tuk HASSAN yer....

Eye_nee said...

Gedek..
Doa yg terbaik for him pakchik...

Eye_nee said...

Pearls...
Mom dia dah tahu sekarang ni....

Eye_nee said...

eMMe..
Betul la sis...kesian dia....Tolong yer sis doakan kesembuhan tuk HASSAN...

Eye_nee said...

So Shy Lady...
Semoga dia tabah sis....Doa kan yg terbaik buat HASSAN yer sis...

Eye_nee said...

Mrs Eady...
Hanya Doa yg mampu kita lakukan sis...Tolong sis doakan kesembuhan buat HASSAN...

Eye_nee said...

Shameel Iskandar...
"Sakit Makchik"..terngiang-ngiang kata-katanya....Tolong geng doa kan yg terbaik buat HASSAN...

Eye_nee said...

Bigdaddyz...
Ketabahan dan kesabaran mmg diperlukan saat2 ini...

Eye_nee said...

Papa Mifz..
Semoga si Ibu sentiasa berusaha selagi belum sampai waktu anak itu dijemput oleh NYA...

Eye_nee said...

hanez...
Tq sis...berkunjung...follow dan tinggalkan jejak..

Eye_nee said...

Dodocheng...
sedih aku geng..sebaya anak2 kita jer kan Na...Dugaan Allah....

Eye_nee said...

mamat...
Ye Mat..semoga dgn ada sokongan kwan2 buat HASSAN jd lebih kuat melawan penyakitnya...DOA kan yg terbaik buat HASSAN yer MAt..

Eye_nee said...

NM02...
Yer geng,..akk cuba yg terdaya...

Eye_nee said...

Run Away..
Tq sis..berkunjung kesini...

Eye_nee said...

Blue..
Waalaikumussalam sis...
lama tak dgr cerita...semoga sihat hendaknya...

Eye_nee said...

Ann Huda...
Doa kan kesembuhan HASSAN yer sis...

Eye_nee said...

Kakzakie...
Airmata saya luruh dari 5 hari yg lalu kak..bila dapat bercakap dgn dia....saya turun ke surau office dan menangis semahu hati saya...nak2 pulak anak saya beritahu HASSAN menangis agaknya mak lepas berckp on the phone dgn mak tu...saya sebak sgt kak...saya rasakan HASSAN seperti anak saya yg saya kandungkan selama 9 bulan kak...mungkin saya tak der anak lelaki...19 thn kak umur dia...Doakan tuk HASSAN yer kak...

ozzy said...

Assalam..

Apa yg penting teruskan usaha & mencari penawarnya..insyaallah ada.Selain itu ia byk bergantung pada semangat & dirinya sendiri utk melawan penyakit tersebut selain dari sokongan org lain terutama yg rapat dgnnya.

rATu kEBaYA said...

kak.. apa citer terbaru pasal hassan...

♥MAMASYAZA♥ said...

sedih baca kisah hassan. semoga hassan kuat semangat hadapi semua ni ngan bantuan anak2 akak. sama2 kita doakan kesihatan hassan. miracle can happen..insyaallah