Zoo MeLakE kiteeee gengs....

May 10, 2011

Salam gengs semua..

Pe khabar gengs..korang sihat tak..

Sori gengs..tak dapat terjah umah korang..Ada keje date lined yg aku kene setel....

Ok gengs...citer ni pon dah basi..bukan basi jer gengs..dah bercendawan dah...cendawan dia dah boleh petik buat sup....

1 Mei ari tu...aku gi hanta member kawen ke Melaka...jd nak balik tu aku ronda2 la MelaKa Town geng...singgah la ke Zoo ni...

Lama betul rasanya tak pegi Zoo..last aku pegi Zoo Negara pon masa Zati tadika...




Harus la kan bergamba..nak tunjuk bukti pegi Zoo kann...


En HaB..memula tak nak masuk gengs..kata dia nak tgk apa kat dlm zoo...aku ckp nak tengok beruk..bauaya...singa..rimau semua la...tak kan masuk dalam zoo nak tgk akedemik Fantasia Pulak....last2 bergamba jugak ngan Jirafah....ekekekeke....suka yer bang..mengabdikan kenangan bersamanya...


Aku pon nak jugak bergamba ngan Jirafah ni gengs...maklumlah lama tak bersua...dah tinggi ko sekarang ni yer Jiarapah....




Kakak..tak der keje lain ke ko kak....mencium vontot rimau ko yer..



Zati Mengajar burung kakak tua buat peace...mana maunyer Zati..cer ajar nyanyi lagu Burung Kakak Tua...compom dia mau....


Aku pon tak mau lepas peluang jugak bergambar ngan hewan kesayangan aku...Tenuk the black&white....merajuk ni gengs..aku pujuk2 amik gamba pon buat dek je muka dia...ko tak nak senyum sudah NUk..biar mak sorang jer yg senyum....



Ayah & The Three Princess.....




Tak banyak gambar hewan yg aku ambil gengs...aku kesian..byk sangat yg berpenyakit anorexia...tulang temulang je yg nampak jelas....tak cukup mkn...



Tak tahu aku cam ner burung hantu ni boleh dapat nama yg sebegini mistik lagi menyeramkan...
Gambar dia aku tak ambil gengs....rasa cam rasa semacam...korang google jer la nak nengok dia..




PEMBERITAHU: Tak Seindah Rasa Duduk Di Habitat Sendiri....

26 geng komen :

Cik Pah said...

takde dana nak kasik makan banyak banyak kat hewan tuh suma.. itu yg keding jer

etiey.com© said...

hahaha nampak gajah!!!! suka suka sangat

Cik Ina minat Do do Cheng said...

geng, aku kalau nengok zoo Melaka rasa sedihlah. zoo yang pertama dan last aku pegi seumur hidup. ko tahu last aku pegi masa darjah 5,ha ha ha jangan nak ketawa ye.

sesekali berjimba ke zoo nengok haiwan best gak kan, hari-hari naik muak nengok manusia, terutama manusia yang ada sikit-sikit cam monyet. dah besarnya anak dara ko geng, tak lama lagi dah boleh terima menantu.

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

pas nikah nak ajak cik abang pi cni la..hihi..

rATu kEBaYA said...

kak.. saya tak pernah pergi zoo.. masa jaman sekolah tak sempat nak pergi.. cikgu dah tinggalkan.. tapi duit tak pulangkan.. melampaukan.. takkan lah tak boleh tunggu dalam 15-30 minit.. macam lagi je zoo tu.. padahal dah pahat kat situ.. tak faham kekadang tau..

Solehah said...

pegi zoo ni yang paling best kalau bawak kekanak la. tang ambik gambar tu best.

HonEyBuNNy said...

bestnya g zoo...

ila dah lama xg zoo...ritu nak pergi..da lewat petang..dah nak tutup pn..hehe..

ieda said...

eye nee , ieda x pernah sampai zoo melaka nie .. ada jugak ke melaka masa kecik2 dulu tapi x terfikir nak sampai sini ..

ermm zoo melaka ada tak sehebat zoo negara yg ( adehhhhhh tobat x nokk masuk dohhh ) ... ??

Hantu Kak Limah said...

hantu carik kafan tu roomate aku tu...lame die menghilang...kat sini tercampaknye....hehehehhehhee......ni memang tempat peberet badang jambu...huhuhuhuhuhu....tenuk tu sedare mare ngn cipan kan...keh..keh..keh...

eMMe said...

kak eye Nee, rasa sgt lame tak jenguk umah akak eye ne, eh! cam lain je, betul ke umah kak eye nih, hehehe..takot salah umah lak,

sunuk kan bwk anak2 gi jenjalan kat zoo, kalo jalan berdua pun best gak, tapi........takpela, gi shoping je la, hahaha....

Eye_nee said...

Pah..
Ye benar kata ko Pah...sian menengok nye...kurus2 sumer...

Eye_nee said...

etiey..
Akk pon suka gak T...sesekali tgk real ni seronok U...selalu tgk kat Animal Planet Jer....

Eye_nee said...

Dodocheng...
Lama tak pegi Zoo Na..sesekali pegi ni rasa keterujaan yg melampau pulak Na...tp la na Nak tgk hewan kat luar pon dah bersepah Na...Rogol Anak..cabul Anak...Ronggeng anak..ni sumer hewan ni Na...

Besar2 anak dara aku pon..aku rasa ko dulu dpt menantu ni Na...

Eye_nee said...

Mizz Sue..
Hehe nak jln ke Zoo sini yer...boleh juga takder masalah pon...

Eye_nee said...

Ratu Kebaya...
Alahai sian ko ratu...ala senang2 nnt ko pegi jer la bukan jauh sgt pon...binatang2 tu sumer tunggu kau dgn penuh keriangan tu Kebaya...maklumlah Ratu dtg melawat mereka...hihi...

Eye_nee said...

Solehah...
Mak kanak2 pon rasa hepi sgttt sis..hehehe

Eye_nee said...

HoneyBunny...
Ari tu pon masa akk pegi..Zoo tu dah nak tutup...tak sempat nak santai2 sgt dgn hewan2 semua...

Eye_nee said...

ieda..
Tak tau nak bandingkan mana lg best Ieda...sbb Zoo negara pon dah 7 thn tak pegi..tp Almost All of the Animals cikeding jer....exp. Lion King..tak larat nak bangun pon..

Eye_nee said...

Limah Hantu...
Tu la pasal nyer Limah..masa aku tanya ...dia ngaku ko romate dia...tp yg sebenarnya dia lari sbb dia ckp ko nak niaya kan dia...ko bg dia darah org mati HIV....

Cipan dan Tenuk tu adik badik satu mak lain bapak Limah...

Pepel BoNda AmaNi said...

tunggu amani besar skit la datin ai bawak amani jalan2 dalam zoo...kang amani xda la jakun cam ai..tengok haiwan2 liar tue semua....

Eye_nee said...

eMMe..
Sesekali pegi Ok lah Sis..nak jlan menawaf zoo ni punya la letih sis...soping lg bagus kut..

Eye_nee said...

Datin Sri Pepel..
Mmg kene tunngu 2-3 thn lg datin..ko bawak sekarang pon dia blur2 jer..bukan dia kenai pon...

gedek! said...

Woi! Gajah belakang tu buat apa dengan belalai dia tu?

(happy family ~ bes!)

Solehah said...

baru terperasan.ada hantu carik kafan..takutnyaaa..

Eye_nee said...

Solehah..
yer la sis..tgk muka dia pon semacam jer...tp burung hantu muka mmg sepesen..thrilll...

Eye_nee said...

Gedek..
Tuan gedekkk...setiap inchi ko tgk yer...gajah tu tgh basuh berak anak dia laaaa....

Famili hepi poreber bro...