KoLaM KecIk Tak MeNCabaR La Mak!!!

May 06, 2011

Salam Jumaat gengs...

Ada yg merancang percutian Keluarga esok....Berhati-hati memandu gengs....

Tak kurang juga yg hanya nak duk lepak kat umah je abiskan baca novel cintan cintun yg baru dibeli...5 buah??...tahniah geng ...membaca itu amalan yg mulia...

Aku nak citer pasal Yana ni gengs...

Yana ni kalau aku plan nak pegi cuti mana2..aku tak kan inform dia...sbb kalau aku imform dia awal2 alamat dari hari aku inform tu la bermulanya soalan dia..

Soalan Wajib tanya....Mak Kat Hotel tu nnt ada swimming pool tak?..Pool tu dalam tak???Pool besar budak2 boleh mandi tak???baper hari nak duduk hotel tu??..nak bawak baju baper helai??...blablablabla.....Sampai tahap maksimum kemalasan aku nak menjawab pertayaan dia gengs...

La ni aku tak kan inform dia...sampai la time nak pegi tu....padan muka ko Yana...hahahah...

Yana ni gengs...ketaksuban dia nak mandi pool ni tak boleh nak aku auta ker pujuk ker....Sampai jer kat Hotel tu...bilik pon aku belum chek in lagi dia dah paksa-paksa aku suruh salin suar pendek..

Dan kdg buat suara aku bertukar jd tarzan kat tepi pool tu bila dia tak mahu mandi pool untuk kanak2 gengs..tak trill dia ckp...ek eleh Yana..Ko ingat ko pandai berenang sgt ker..Tok sah la Budget pro sgtt Yana...

Ni cerita masa aku pi bercuti ke Melaka gengs..1/5/2011 hari tu.....korang tgk je la gambar dia...


Pool tuk org dewasa ni gengs...air kat tepi kolam tu pon dah paras leher dia kan...




Tak hengat bahaya ko yer Yana...dgn lidah terjelir...Feel hepi sgttt ko yer....


Budget scuba sgt ko yer Yana....



Feeling penerjun negara sgt la niii...Yana...Yana...


PEMBERITAHU: Mak perhatikan ko ditepi Pool dgn perasaan penuh curiga....namun ko tak peduli pon yer....Anak2 perlu diAwasi..Banyak Musibah terjadi di Kolam renang sewaktu percutian keluarga....

30 geng komen :

bujal X said...

mak saya tak bagi mandi kolam~~

Pepel BoNda AmaNi said...

helooo yana...ko mandi xnak ajak "AKAK" kan.....

Eye_nee said...

bujal X...
bagus ko dgr ckp mak ko bujal...

Eye_nee said...

Pepel..
Sakan Pepel dia ari tu...hangin je ai datin...pdg sinis kolam kecik..tepaksa ai duk tepi pool 4 jam...

HonEyBuNNy said...

macam terasa nak mandi kolam ja petang2 neh..hehe..

seronok tgk diorg mandi kolam...betul tu...di mana2 saja kena perhatikan budak2 kan agar keselamatn terjamin..;-)

Solehah said...

mmg budak2 ni suka main air.teringat zaman saya kecik2 dulu.air warna coklat pun hentam main..biasa la bdk kampung..btl2.kena awasi kalau bab main2 air ni.

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

alamak..su kureng sket mandi2 kolam ni..hehe..sebab xreti berenang,,

Rinna said...

Biasa laa budak2kan..kdg2 mak budak pun over gak nak mandi pool..hehehe.. iye laa kalau mandi di kolam kena laa peratikan..budak2 ni kalau mandi tak ingat dunia laa plak..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

geng aku nak kenalan ngan yang berkemban tapi berbaju , bertowel belang, berapa banyak ber kat situ. amboi yana tak henggat serba hijo . ooo dah pergi baru nak cakap ngan geng ye.cian tau geng ni.,

ratusiput said...

sukenya dak yana dpt main pool...ilang ingatan dia...takpe bukan slalu.janji ade body guard...syoknye bercuti2...

Bigdaddyz said...

kalau tengelam nanti....apa lagi terjun la juga ....hehe

gedek! said...

I love public pool!

(cuci mata)

Encik MamaT said...

hehehe.... kena buat swimming satu kat umah ... hehehe... apa2 pun kena pantau .. bahaya.. lalai skit mcm2 boleh jadi...

Dee said...

yana ni mcm anak dee si mimi lah..xleh ckp awal2 kalo nak pergi bercuti..x abis2 soalan dia psl pool..samalah..kalo nak mandi kt pool dewasa je..walhal baru 6 tahun..huhu..kita sebenarnya risaukan sis..

ctpayong said...

lihat mereka macam lihat kita dulu-dulu. tapi mak kita terpekik terlolong kat tepi sungai. waktu tu kita selalu merungut..."ala leceh lah mak ni!"

sifat ibu...pantau dan pandu.

rATu kEBaYA said...

sebab dia pandai berenang tu yang nak lagi adventure..

| cik azeya | said...

wuu dah lame tak mandi kolam

*tak pandai berenang.

haha

Eye_nee said...

HoneyBunny..
Akk pon hengat nak join juga hari tu..tppppp...ada kes la sis...tak jd join..

Eye_nee said...

Solehah..
sama la kita sis..kecik2 dulu sungai jer la kita berendam pon...

Eye_nee said...

Mizz Sue..
boleh jer yang..masuk kolam budak2 tu..hehe

Eye_nee said...

Rinna..
Kdg tu mak yg terober excited dari anak2...haihhh...

Eye_nee said...

Dodocheng..
gua pegi anto pengantin geng..bukan plan cuti2...ko lain tak der keje ek...tu budak lagi tu geng..badan jer beso...

Eye_nee said...

Queen Siput..
Mmg tak hengat ko..4 jam aku duduk tepi Pool..naik kematu vontot aku menunggu dia...

Eye_nee said...

Bigdadyz..
Itu perkara wajib buat tu bro...

Eye_nee said...

Gedek..
makchik mati-mati ingat kalau nak cuci mata pakai eyemo ..ye la makchik tak blaja tinggi...

Eye_nee said...

mamat..
Buat kat umah kalu...kene employed life guard 24 hours la jwbnya Mat..

Eye_nee said...

Dee..
lain kali ko jgn bgtau dulu Dee..kalau tak boleh naik hangin kita..mcm2 kita dgr kejadian kat Pool ni Dee...tak per la duk 6 jam tepi pool pon akk sanggup...

Eye_nee said...

ctpayong..
Betul T..dulu mak dok jerit tepi sungai..Volume mak masa tu tak payah control..takder siapa tgk...Kat tepi pool nak jerit2 org lain pdg...tp kalau sampai terjadi apa2..suara tarzan pon akk boleh kuarkan...hehe..tq sis singgah dan berikan komen...

Eye_nee said...

Kebaya..
Tak baper pandai sgt lg kebaya..biar pon dah pandai..akk tak percaya sis...

Eye_nee said...

cik azeya..
cuba mandi2 kat kolam bebudak dulu..nnt baru try kolam dewasa...hihihi..