Bako..Bako..Bako....Brrrppp..Alhamdulillah...

May 12, 2011

Salam Pagi KHamis gengs..

Dah sarapan gengs...dah!!!apa???..roti canai 2 keping...roti bakar 1 set...telur separa masak 2 bijik...ni korang sarap ker ranap ni....Doa mkn terskip baca??.....Alasannnnn.....

Ok gengs..citer Melake tak abis lagi ni...part by part kasi crita..kalau cerita sekali lump sum..panjang menjela..sapa nak baca kan gengs...

Dah sampai Ke Melake ni..kene lah pekena di medan ikan bako membako....


Lokasi....







Tuuuu diaaa...Muncung...Jenahak..Kerapu pon kalah ni gengs...



En. HaB...sampai steem meratah kepala Kerapu...







Kita Kokak...Kita Kokak...otak ikan..isi ikan semua...maap yer geng..mkan tak ikut perempuan melayu terkahir dah..punya la sedap..



Kerapu...Pari...Kerang...masak 3 rasa...sambal...bako....masakan mmg tak menghampakan gengs..tgk la ibu jari tangan kasi naik ni gengs..ikutkan hati aku mau aku naikan ibu jari kaki sekali...punya lah nak tunjukan kesedapannya tu....Cuma Ketam sotong udang elek pocik...boliau..abis gengs...punya lah ramai org mlm tu di Umbai...



Syukur nikmat atas rezeki mu ini Ya Tuhan....


PEMBERITAHU:
Syukur Masih Cukup Makan Lagi Di Tanah Air Ku...Di Tanah Air Gengs Palestine...Ethiopia...Somalia....Bergadai nyawa untuk sesuap makanan.....Lindungi Mereka Ya Rabb...

25 geng komen :

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

Ya Allah...xsabar nak makan banyak2 macam ni.....hihi

atty's said...

beshnya makan ikan bakar..dokek dah ngn umah mil

bujal X said...

oi bestnya~mahal tak?he~~

Eye_nee said...

Mizz Sue..
Mkn beramai-ramai ni kenikmatanya tak terkata yang...

Eye_nee said...

Bujal X..
Dmm 220 bro..
Kerapu 3 ekor
Pari 2 Ekor
Kerang 2 Pinggan
Ada satu Lagi Seafood tu..tak tau nama dia...3 Pinggan

Amik berkat bayar sikit sorang...hehe..

Eye_nee said...

Atty..
Yo ko T..mak ai punyo lah ramai org mlm tu T..tak dapek makan udangsotongkotam..melelh yoo air liur ni ha....

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. sedapnya makan.. dah telan2 liur dah ni tgk makanan2 tu..

Pepel BoNda AmaNi said...

udang ko tengok kat dalam gambar kat FB ku dah la kak...keekekek..sedap nya dah lama ku kepingin nak makan gini...amacam projerk aroma kita kak....

ieda said...

amboi2 ....

x baikkk tau makan kepala ikan ... ekkekekekekek

larikkkkkkkkkkkkkkk :))

Eye_nee said...

Hanis Azla..
Alhamdulillah sis...sori la sis..buat sis lapar...tp mmg sedap sis..kalau pi lagi boleh repeat mkan kt sini...

Eye_nee said...

Pepel..
kekeke..tgk jer la udang tu...Aroma nye projek mesti jalan datin..cuma tunggu geng2 Kampung ni..maklumlah geng kg..Ada yg nak tebas parit..ada yg tgh train Beruk pjt kelapa..nak bela pagar kebun..Vavi Tonyok dah ceroboh...depa on kalu ..ai kasi roger sama lu...lu tunggu aja..biarin gua yg aturkan deh...

Eye_nee said...

ieda...
hehehe..tak mkn pon sis ..posing jer...

Rinna said...

Wahh meriahnyaa..makanan atas meja..tuh.. Sedapnyaa makan2 kat Umbai.. :)

Eye_nee said...

Rinna..
First time mkn kat umbai ni Rinna...mmg tak menghampakan..

P/s:Teringin sgt rasanya nak makan2 cam ni ngan gengs bloq....

Encik MamaT said...

hehe... meriah betoi... hehe.. makan ngan geng2 pon best gak ni.. jommmm

Eye_nee said...

Mamat..
Mat jom mat kita gi pulak...kita tong-tong la..amik berkat kuar sikit sorang...

Cik Ina Do do Cheng said...

blogspot tengah sengal, petang tadi tak boleh pegi blog orang lain. muncung ko lebih dari ikan jenahak dah. aku tak boleh nengok ikan ni.peberet terliur. aku belum pernah sampai sini lagi geng. sapa punya tangan tu, semua like je.

LiFe KaMi said...

alahai tengahari mcm ni tgk makan sedap2 berbunyi plak perut..huhu

nORmAL said...

wah sedapnya kak... sampai menjilat jari... sehingga membuatkan air liur saya nie jatuh bercucuran hakhak...

alhamdulillah nikamat allah swt berikan secukupnya unutk rakyat malaysia...

HonEyBuNNy said...

fuhhhh..terliur la tengok....

sedapppnya la...malam2 perut jadi lapar balik..hehe

qamarguyz said...

salam ziarah..
r0nda2 melaka yer kak..
bumi Hang Tuah nan bersejarah =)
hehe..nyway da 5 tahun duk melaka tp tak sempat merasa ikan bakar umbai tu lg..adeei!! nampak s0dap tue

etiey.com© said...

wahhh sanagt sedap membakonya!!! lama dah tak pergi umbai nih

dotblogspotdotkom said...

pernah sekali p sana... last p sana tahun 2000

dah 11 tahun kaooo

Pepel BoNda AmaNi said...

datin....bila kita nyer progam bako2 lak datin...

gedek! said...

Tangan kamu sentiasa di mulut!