Al- Kisah Tersebut lah kisah...SeEkor SpiDer

May 27, 2011

Salam Jumaat gengs

Gengs semua ok hari ni gengs

Ada gengs yg sedih

Exam kantoi???.....Cuba lagi gengs

Boss tak puas hati hasil kerja???...kena Usaha lagi gengs

Bisniss nak lingkup???....Pasti ada jalan kalau usaha lagi...

Nak tambah anak..tapi belum ada rezeki lagi....Try hard gengs.....3 kali seminggu ker...oopppsss...of record..off record...18 Sg sudah....


Apa-apa pon yg kita lakukan semua kena.....


Double Extra Gengss.....



Kerana jualan tiket hasil kisah cinta UHU..UNI dan ABASS yg mengutip hasil melebihi KONGSI..maka aku kongsi kan lagi cerita2 tanpa pelakon2 terkenal gengs... glemer saja belum tentu menjanjikan yg terbaek gengs....ahaksss...

Pelakon hanya sesekor Spider hasil pemberian Adik@opis mate yg aku syg ni gengs..Tq sis...

Kali ini cerita mengisahkan tentang betapa USAHA tanpa kenal putus asa itu akhirnya akan menghasilkan pulangan yg lebih baik dari langsung tiada USAHA...


Di Adaptasikan dari stori book kanak-kanak Tadika tahun 1984...
Mana yg seangkatan dgn budak tadika thn 1984 ni sure penah dengar lagu kisah Spider ni gengs...



KISAH SE EKOR SPIDER







Sekor Labah-Labah



Cuba Panjat Perigi



Bila hujan Turun
Labah Cepat Lari



Terbit Matahari
Hujan Tiada lagi
Labah Dapat Panjat
Sekali Lagi...


PEMBERITAHU: Dimana ada kemahuan walaupun ada halangan asal saja kita tak putus asa untuk mencuba...selagi itu akan ada harapan utk berjaya...

32 geng komen :

rATu kEBaYA said...

caiyok2... usaha tangga kejayaan.. minta sikit idea kreatif tu...

ozzy said...

Usaha yang baik..jgn sampai labah2 lemas dalam perigi hehe..

Eye_nee said...

kebaya...
Usaha itu tiada sempadan kan...

Eye_nee said...

ozzy...
Usaha dan usaha lagi....kalau sudah ajal kan..nak buat cam ner...yg penting dah dapat pnjat...

Cik Ina Do do Cheng said...

Betul tu geng, dimana ada kemahuan di situ ada jalan.Kalau orang yang tak mahu tu, memang tak nak cari jalan, cuma beri alasan adalah.Aku suka sekarang ni, ko makin kreatif bercerita dengan pelakon sekali.

Eye_nee said...

Dodocheng...
Usaha itu satu kemahuan Na...

Hantu Kak Limah said...

keh..keh..keh...kretip giler ah ko ni....mane nk cari perigi spesel edisen tu...hehhehhehehhehehe...
aku tengah cuba dan usaha utk memaki staff2 kt spital tu...tp hari ni hari jumaat...x jadi lak...heehehhehehehehe......

HonEyBuNNy said...

betul tu...

berusaha selagi termmapu....;-)

Pepel BoNda AmaNi said...

datin...ai dah double xtra la punya usaha nie datin..kekekekkekekee..agak2 ada hasil dak.....amani dapat adik lagi...lalalalalalala :P

Eye_nee said...

Limah...
Kretip-kretip aku tak lah sekretip ko Limah...ko boleh baca mentera Aanjasmoro Lagik..saspek aku kat ko...Ko antu berhati molia Limah..jgn maki Limah...kokak jer otak dia...hahahahahahahaha....

Eye_nee said...

HoneyBunny...
Selagi daya kan sis...

Eye_nee said...

datin Pepel....
ko terlebey extra dah ker...tak per beb..usaha step to jaya...tak larat jaga Amani sok...ko anta kat umah..Ai tolong jagakan...hehehe...

Aini said...

sednag berusaha nak naik gaji =)

ratusiput said...

kretip dan inovatip :)

Yua said...

yup.. kita perlu sntiasa brusaha tuk dptkn apa yg kita mahukan...

eMMe said...

Sis, i accept, nasihat yg berguna...saya takkan putus asa, terus berusaha....InsyaAllah...Allah mendengar doa kita kan.....tq sis! kite amik moral of story dari seekor Labah2 itu....

Dee said...

extra segalanya..jika ingin mencapai kejayaan..spider x pernah putus asa..

gedek! said...

Haha!

Kamu sangat kreatif!

Eye_nee said...

Cik sama nama..
Semoga sukses sis...

Eye_nee said...

Queen siput...
Cari apa2 yg terbaik dari crita ni ...ok sis...

Eye_nee said...

Yua...
Benar...jika hanya ada kehendak tanpa usaha..tak akan kemana...

Eye_nee said...

eMMe...
Semoga kita sama-sama berusaha tanpa jemu....

Eye_nee said...

Dee...
dan usaha tanpa jemu itu pasti ada hasil akhirnya...

Eye_nee said...

gedek...
Kamu kan sifunya...

qamarguyz said...

salam ziarah..
tabik h0rmat kat cni..
memang kreatif l0rr sis..
terbaik!! ;0
selamat maju jaya & ayuh berusaha!

ieda said...

yes beb .. disitu ada jalan bila ada kemahuan .. :))

Eye_nee said...

Roy..
Salam Kunjungan Geng...
Yg baik dan terbaik semua dari Allah..kita hanya menyampaikan melalui akal yg percuma Dia Anugerahkan...

Usaha tanpa jemu geng pasti ada imbuhan...

Eye_nee said...

ieda...
Ya betul sis..kamu pon juga pernah merealisasikan usaha tersebut kan...

Cik Ina Do do Cheng said...

eye nee the geng, tak kan cuti sekolah , blog cuti sekali kot. biar betik.

HonEyBuNNy said...

nak kisah baru lagi...

best la baca..hehe...

Hanis Azla said...

mesej tu samapi kak.. bagus arr akak ni.. saya pun anak sekor labah2 mcm tu kat rumah..

Encik MamaT said...

hahaha.. takdak kerja la ni.. hehe.. tapi penuh dengan nasihat...