Pikir kan lah org lain jugak...

February 10, 2011

Salam Sejahtera gengsssss........

Pagi Nan mulia macamana perasaan hari ni gengs...

Ada yg feel Cool....cantekkkk...ini perasaan sampai hari ni aku failed utk potocopy...
Ada yg feel ala2 macho.....ada awek cun buat practical kat opis korang ek...hep!!!Mamat ingat bini kat umah...
Ada yg feel cam nak control2 ayu gitu....ada secret admire bg bunga ross kat opis....sure besok tambah merah la lipstik....
Ada yg feel berangin hari ni....Claim Ot belum dapat lagi...Amoy Admin masih Gong Xi Fa Chai lagi...rilek geng korek tabung ayam dulu....

Apa pon perasaan korang hari ni jangan sampai buat org lain tak hepi pulak.....teringat aku pesan seorg sahabat....Kalau tak boleh menyenangkan org lain jangan menyusahkan mereka...

Sebut Pasal menyusahkan ni gengs...aku nak stori satu kisah ringan2 jer ni..tp amatlah berat pd pandangan mata aku....kes menyusahkan org lain pasal nak menyenangkan dia sendiri....Kalau budak kecik mmg aku dah sound...ni dah tua..rambut hitam pon susah nak nampak kat kepala tu.....

Petang...Aku akan Ambil Yana dari sekolah gengs...ada satu Pak Chik Ni....amik cucu dia aku rasa...ataupon anak dia ngan bini muda kut..muahaha..tak baik aku kan....org lain pun nak amik anak jugak pak chik..bukan pak chik sorang jer...parking motor betul2 dekat pintu pagar nak kuar sekolah tu gengs....dah menyusahkan pelajar2 nak keluar...kalau lah boleh masuk keperkarangan sekolah... aku rasa mahu sampai depan pintu class tu dia parking....Bila kita pdg2 kat dia....muka dia slamber land jer gengs.....nak jer aku suh dia masuk balik sekolah darjah 1...belajar pendidikan tatarakyat.....bukan aku jer yg rasa berangin ngan pak chik tu...mak pak lain pun aku tgk semacam jer pandang dia....

Tu lan kan gengs...sikap kita ni mewakili diri kita....buat sesuatu perkara bukan sahaja kita kena pikirkan diri kita...kita kena pikirkan org lain jugak....bertimbangrasa...saling menghormati....baru hubungan terjalin harmoni....

16 geng komen :

Encik MamaT said...

hehehe.. rasanya pakcik mengalami kesukaran untuk mengenal cucu dia.. jadi dia buat gitu supaya cucu dia yang dataang kat dia.. hehe...

atty's said...

kty setuju dgn kritikan En.Mamat
agaknya dia sorang je ada anak..atau dia sekolah ada kasi hadiah , pada makpak yg memula dapat cekup anak kt pintu pagar sekolah..bulan ini dimenangi oleh pakcik betul2 parking moto depan pagar..

Jom baca: Ingat Tipu

Eye_nee said...

mamat My geng....
Betul Jugak tu Mat...biar cucu nampak..ater pak chik rabun...tp kalau ko tgk pak chik tu Mat...budget ranggi gitu...bila cucu @ka Anak dia dah naik motor...dia punya pecut mengalahkan Valentino Rossi...heheh..

Eye_nee said...

Atty's...
Gelak aku baca komen ko T...Dan Pemenang untuk mencekup anak paling awalll...jatuh kepadaaaaa....Pak Chik Parking Depan Pintuuuuu....hahahahaha...

✿etiey erywan✿ said...

tak ape. apa yang dia buat, pasti dapat balasa. life is karma!

Eye_nee said...

etiey erywan..
geram akk tgk dia T...kesian bebudak tu..dibuatnya budak2 tu terkena Exzos motor dia .tak pasal2 jer...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hmmm pakcik..cee dok tengah2 jalan lagi pakcik senang skit saya nak langgar pakcik.. :P...eh terkurang ajar plak ngan orang tua...

Hanis Azla said...

aduh.. tergelak sorang2 baca komen2 kat sini..

skrg ni mmg ramai yg pentingkan diri sendiri.. mcm hal dia saja yang penting.. hal org lain semuanya tak penting.. mmg boleh buat kita sakit hati betul

eMMe said...

pakcik tu mesti tak sekolah mase kecil2 dulu, opsss~ hahahaha!

Eye_nee said...

Pepel..
Hep!!..hep!!...hep!!...tak baik Pepel...jgn!!..jgn!!..bg akk balas komen melampau kat sini...hehehe...per pon harap satu hari nnt motor pak chik tersepit...bukan pak chik yer...motor dia jer... kat pintu pagar tak boleh kuar...jd pak chik org last balik...hahahaha...boleh cam ni..

Eye_nee said...

hanis Azla...
Ko gelak hanis yer...Akk serius ni tau..tahan gelak ni...betul Nis geram jer tgk...tak sabar2..org lain pon amik anak jugak...

Eye_nee said...

eMme..
Dia sekolah sama ngan Pendekar Bujang Lapok dulu Me..Alip tendang wau...tak pon jin pakai toncet...hehehe...

Cik Pah said...

pakcik tuh maybe tak mau cucu dia rasa macam dia rase dulu dulu itme balik sekolah .. bapak tunggu jauh benar.. kot..hehehe

Eye_nee said...

Pah..
betul tu Pah...tak salah nak tunngu kat depan tu..tp dia jer la tunngu.. ni tak dgn motor dia sekali..so bebdudak akan lalu kat celah2 motor dia tu...mmg ada pihak sekolah letakkan kon2 berantai tu kat situ..org lain sumer tunngu belakang kon...pak chik ni depan kon..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Betul tu , kalau lalu kat depan sekolah memang susah nak lalu, family berkereta pakat tutup jalan, masa tunggu nak ambik anak balik sekolah.

rATu kEBaYA said...

sabar kak.. geram mmg geram dgn orang macam ni kan.. tetapi mungkin terjadi di luar sedar.. hahaha..

dia risau anak@cucu dia tak nampak dia kot.. takder handpone nak calling2.. kalau terlepas pandang..