Dasar Jantan Keparat....

February 11, 2011

Salam Gengsss Semua.....

Mood menulis dtg mencurah-curah ni gengs.....aku pon naik heran....naik heran sbb mana boleh naik heran..naik bas boleh la kan...naik heran???...korang pernah naik heran gengs??? hehehe..

Baca tajuk macam mak dara punya ayat masa nak marah kassim selamat...Jantan tak tau malu...menikah sesen tak kuar duit....buat apa ko menangis disini..pergi ko main musik disana....hahahaha...terfelling Mak Dara aku.....

Ni ha gengs...biras aku call aku petang semalam...biasa la bila biras calling2 ni ada la kes2 ipar duai yg nak distori mori kan..bukan mengumpat gengs.....koleksi kisah2 benar jer....

Dia cerita kat aku hpone dia kena curi...dicuri depan mata...

Biras aku ni bawa abg ipar aku buat dailisis hari rabu lepas dekat HKL..masa nak balik tu dia kata kat tempat turun tangga depan klinik Dailisis tu...ada seorg lelaki Melayu separuh umur dtg kat Biras aku ni gengs.....muka cemas bawak satu envelop....

Dia beritahu kat biras aku...anak dia akan kene operation petang ni...kereta dia terkunci pula..kunci tertinggal dlm kete...all the documents tuk buat operation tu ada kat dlm kete together ngan hpone dia...so dia nak pinjam hpone nak buat satu call...Biras aku tanpa syak bg la pinjam...kata biras aku gengs...org nyer berbaju Batik berkopiah putih...nmpak cam baik2 la..masa dia nak pinjam tu dia siap convince kan biras aku suh pegang envelop tu...dia kata kalau tak percayakan dia puan boleh pegang envelop berisi duit 3000 ni..biras aku ni lurus gengs...dia pon pegang la envelop tu....

Sedang dia buat call tu....dia tetiba cam ada line problem la...helo..helo tak dgr la...pas tu dia jln kedepan sikit...jln lagi...jln lagi depan..last2 hilang....Biras aku nak kejar dia takut tinngalkan abg ipar aku kat tangga tu gengs...jatuh pulak nnt...sbb baru lepas dailisis ni badan lemah...so biras aku ni pon redha kan jer la....

Pas tu biras aku teringat envelop tu gengs..dia pon bukak la...amik ko...KONG MENG NGA..SULAT KABAR LAMA...OLD NEWS PAPER.....OLD NEWS PAPER...biras aku boleh buat lawak pulak cerita kat aku...dia call 2 kali ada ringging...pas tu dail lg..non ado..call maxis suh bloq...

Buat Jantan keparat Berkopiah Putih berbaju batik...budget YB la sgt kan..pakai baju Batik gi hospital...YB pon pakai baju batik time open house hari raya...ko pakai baju batik pegi hospital dah tu menipu pulak...YB kalau menipu nak dapat tender untung besar...ko menipu dapat hpone jer....Apalah hidup ko yer....baper sen sgt hasil jual hpone tu ek...

So buat semua gengsssss..sila berhati-hati ek....dia pasti dah biasa kut buat keje ni..kalau ada yg nak pinjam2 hpone mcam ni bagai...ckp jer kita tak der hpone...abis citer....

Buat Biras aku tu...jgn sesuka je nak pegang2 apa envelop ...dibuatnya dadah...tak ke haru...tak pasal2 kene tuduh mengedar pulak...siapa nak jawab...

26 geng komen :

Encik MamaT said...

hehe... semalam gomen pakai baju batik.. hehe... mcm2 kaedah menipu sekarang ni.. bahaya btol...

Encik MamaT said...

apa kena arini.. haha... mencurah2 ke ladang gandum...

Nobita Sensei said...

penah kena macam ni jugak. tapi kunun nak kol polis.

Cik Pah said...

yelah kak.. hari khamis mmg gomen pakai baju batik..entah entah org tu kerja gomen kot.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

eeeeeeeee macam nie punya orang pun ada ka???

Eye_nee said...

Mamat..
Akk ko ni tak boleh ko jangka Mat..kan akk naik heran...apa nak deherankan..mencurah-curah heran ko yer Mat..heheh

Eye_nee said...

Nobita...
Doremon sihat tak???..hehe..

sekarang bende2 kejadian2 aneh diluar jangkaan kita Nobita...

Tq bro sudi singgah..

Eye_nee said...

Cik Pah..
Kejdian Hari Rabu Pah...semalam baru distorikan oleh biras..dan hari ni baru diN3 kan oleh eye_nee...lambat pah kuar beritanya....

Eye_nee said...

Budak Pepel..
Macam2 lagi pon ada pepel...cam mana kita beringat pon boleh tertipu jugak...licik depa ni sumer...

AngahSayang2314 said...

hai eye apa pun angah singgah sini sebagai 4llower yee

Cik Ina minat Do do Cheng said...

zaman sekarang dah tak boleh percaya ngan orang, mahupun dia pakai kopiah. Banggang punya orang tak de uniform lain ke, bila nak buat kerja jahat cam tu. Ko punya pasal, orang berkopiah semua kena pandang kerek.

rATu kEBaYA said...

alamak.. abah sy dulu2 suka pakai baju batik pergi hospital.. siap kopiah lagi..

mcam2 cara ye orang cari rezeki.. heh.. non-halal.. halalan toyiban.. ntah lah.. manusia.. macam..

tapi bagus jugak buat n3 ni kak.. setidak2nya nanti sy atau blogger lain boleh berhati2 lepas ni..

Eye_nee said...

Ina my geng..
Tu la pasalnya Na..Baju Batik Berkopiah putih tu yg Biras aku ckp...jantan tu kata dia dari ahli Pertubuhan A _q _ m..tak pasal2 dia babitkan pertubuhan tu...lama biras aku tunngu balik...kut2 mmg line tak clear masa tu...hampehhh...

Eye_nee said...

Kebaya...
bende yg org nampak jelas tu yg akan org discribe kan....harap2 kita lebih berhati-hati...baik luaran tak semestinya baik dlaman kan..

aRoL said...

salam cik kak,
macam2 cara org carik peluang yek, kalau dalam wad ada yang menyamar melawat mak lah, huh..gila..gila..

eja_faizah said...

sebiji mcm kwn org kena ar.. org yg amek hp dia tu pun berkopiah n ckp anak dia nak operate gak.. klau x slh org kwn org tu kena kat ampang puteri.. cian member org tu.. dia br jer beli hp.. pastu ade lg 1 kes, member org ni keje kat santini klcc.. ade 1 org bute ni dtg kedai dia mnta sedekah, pastu g customer dia mnta duit ar.. member org ni ckp jgn bg kat org tua tu.. bile customer dia dah blah org tua tu dtg blk n maki2 member org tu th tak.. td dia bute tp ms dtg maki2 tu dia x bute pun.. mcm2 kan..?? hahahaha..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

must be more careful . don't just believe people easily. sekarang ni mcm2 boleh jadi. so langkah berjaga2 perlu ada. bukan syakwasangka, namun, berjaga2...


cis pencuri tuu, pakaian kemas kalah YB. huhu

Eye_nee said...

Salam Rol..
1001 mcm perangai org kat dunia ni Rol...dah berhati2 pon kene tipu jugak...

Eye_nee said...

mak Tam...
ekkk!! sama jer kes...org yg sama kut...buat keje keji tu dari hospital ke hospital...

Eye_nee said...

FiFiey...
betul tu sis...tp penipu ni licik sgtttt kan...ttp jugak dapat mangsa...hmmmm..

Hantu Kak Limah said...

Kalau dh trdesak ,ihram pun dorang leh pakai...jnji dpt kaburkn penipuan dorang...keji dowh prangai....

Hanis Azla said...

thanks berkongsi kisah ini.. mmg kena beringat selalu.. kita dok kesian kat dia, dia pulak buat dajal kat kita... sangat tak patut..

Eye_nee said...

Limah Hantu...
Ayat ko ni kan Limah..tau la ko tu antu...tak der perasaan...pakai ihram....melampau ni Limah..hehehe...

Eye_nee said...

Hanis..
sharing is caring kan sis..semoga kita saling beringat...agar dapat terhindar segala kesulitan...

eMMe said...

mmg haruu la sis! ramai betul kaki penipu di ibu kota ku.....hehehehe...

nORmAL said...

salam...

ish ish ada jugak manusia sebeitu erkkk ... sungguh memalukan saje....
dunia sekarang nie semakain kejam...