Rabbighfirli Wa'Fuanni....Kerana Sesungguhnya Hidup Ku Dan Mati Ku Hanya Utk Mu..

November 11, 2011


Salam gengs...

Jumaat Bertamu Semula...

Bersyukur atas nikmat nyawa yg telah diberikan sehingga jam ini...

11.11.11...tarikh yg cukup simbolik yg hanya dtg sekali seusia hidup kita kan gengs...

Nyaris....Sipi....Hanya Sesaat membezakan...Jika Tidakkkkkkk......


Pulang dari pejabat petang semalam gengs....
Menunaikan permintaan Si Kecil Ku..
Ingin nak makan kek Sempena Hari Jadinya..
Dan aku pula ingin mencari hadiah buat Majlis Perkahwinan geng Pejabat esok Di Gemas, N9..

6.30 ptg keluar dari rumah...
Aku ke The Store, Sg. Buloh...mencari hadiah....sambil tu sikecil minta Pelekat Angry Bird..Besday Girl katanya..tunaikan jer la permintaaannya...keluar dari The Store ke kedai kek pula...belikan kek utk dia...
lebih kurang 7.20....aku bergegas pula nak ke Econsave cari brg dapur...Tergesa-gesa dibuatnya
Aku akui...mmg kelalaian aku waktu ini gengs...Kereta ku Pandu Laju...sehinggakan aku tidak perasan kereta didepan ku telah pon berhenti....

MAK!!!!!...aku dengar jeritan Izzati anak kedua ku gengs...
Ku tekan pedal brek serapat mungkin.....masih tak berjaya...
Lantas ku belokkan stering kekanan Jalan..Kereta ku pandu memasuki lorong bertentangan....dan berhenti betul2 bersebelahan kereta didepan ku...jika tidak ku elak kan gengs...BOOMMMM...aku yakin..aku pasti..mencium vontotnya....
SYUKURNYA...kerana tidak ada kereta yg dtg dari arah bertentangan saat ini...

Jika Tidakkkkkkkkk....
11.11.11......Dimanakah aku?????.......
SYUKRAN YA-ALLAH memberikan rahmat umurku sehingga hari ini...


Gembira ria tak terkata dpt kek Angry Bird...Terimakasihnya Berkali-kali kepada ku gengs


PEMBERITAHU
:Berhati-hati diJalan Raya..Ingatlah Org yg tersayang.....

48 geng komen :

dotblogspotdotkom said...

WOW!!!....besar nye kek.... tak menahan kaooo .....

blh bg pakcik sikit nih....

:: Mrs.Eady :: said...

syukur kamu sekeluarga tak apa-apa...

Eye_nee said...

Pakchikdot...
Jom pakchik kerumah makan kek Angry Bird...

ozzy said...

Satu memori yang mungkin x akan dilupakan sewaktu hampir tarikh keramat ini..berhati-hatilah selalu.
Happy birthday pada anak kedua tu

Eye_nee said...

Mrs. Eady..
Akk nak mengejarkan solat maghrib sebenarnya sis...tu yg tergesa-gesa...Syukur Alhamdulillah....

Eye_nee said...

ozzy..
Masih terasa fobia lg ni sahabat...

Kakzakie said...

Kena sujud syukur Eye_nee. Allah masih bagi perlindungan dan otak masih kuat utk bertindak seiring. Ahlamdulillah selamat.

Kek angry birds anak kakak belum dapat sampai sekarang....

atty's said...

syukur alhamdulillah tade apa yg tak baik jadi..

bujal X said...

ui~~~kena waspada lebih makcik~~

Eye_nee said...

Kakzakie..
Ye Kakzakie...itu yg saya lakukan mlm td...menangis saya kak...saya pdg wajah sikecil....

Allah itu maha Penyayang Maha Pelindung kan Kak...Pengajaran buat saya ni kakzakie...

Eye_nee said...

Atty..
Tu la T..Syukur Alhamdulillah...

Eye_nee said...

Bujal X...
Makchik bersalah..makchik lalai...Makchik teralpa sesaat Bujal...dan musibah nya...Ya-Allah takut makchik nak menyebutnya...

Dee said...

lain kali berhati-hati ye kak..mujur takde apa2..kek angry bird tu cantiknya..pasti sedap..

Eye_nee said...

Dee..
Akk punya Fobia semalam Dee..makan nasik pon tidak...Yana suh makan kek tu..akk tak der selera...Tq la sis..lain kali akk akan ingat benda ni...

nORmAL said...

alhamdulillah akak selamat...

Eye_nee said...

normal..
Alhamdulillah sis..Allah masih melindungi akk dan anak2...

Rinna said...

Syukur alhamdullillah Eye-nee tak apa2..tak boleh bygkan laa.. Sempat sambut besday ngan kek angry bird tuh.. :)

shameel Iskandar said...

syukur kpd Allah sbb Eye-nee tak apa-apa.

11.11.11 mmg satu tarikh yg cantik dan menawan sbb tu ramai yg melangsungkan perkahwinan hari ini w/pun di luar musim cuti persekolahan.

Daddylicious said...

mesti suka dapat kek angry bird tu kan...hehe

ieda said...

uishh akak bikin saya debar tau .. nasib baik kak .. selagi tanpa izinnya .. alhamdulillah ..

eppy bday buat bday gurl tuu .. bukan mainn dpt kek angry bird ! :)

rATu kEBaYA said...

ya allah kak.. nasib takr apa yg terjadi.. Alhamdulillah

Cik Ina Do Do Cheng said...

geng

syukur pada Allah SWT tak de apa-apa yg berlaku pada ko. lenkali jgnlah kelam kabut, tu kenapa excited belikan kek yana angry bird.kui kui kui, his untung siyana, aku pun belum dapat merasa makan kek angry bird lagi. cantik kek tu kreatfilah dorang ni. suka sangat siyana .

ratusiput said...

happy bday utk bday gerl...smoga menjadi anak yg soleh dan berbakti kpd ibu bapa hingga ke akhir hayat.jelesla sbb bday gerl ade kek angry bird.

jedi said...

syukur sumanya selamat kak....


comel kek angry bird tu...

Hanis Azla said...

Alhamdulillah akak dan anak2 dilindungi olehNYA.. wah.. cantiknya kek dia.. pandai dia menghargai ibunya.. anak yg baik tu.. Alhamdulillah..

wahida said...

mujur tak de apa2...huhu...

cantiknya kek...sumpah cun...

Eye_nee said...

Rinna..
Alhamdulillah sis..Allah melindungi dan beri peringatan supaya lebih berhati-hati...next time belum tentu bernasib baik seperti ini...

Eye_nee said...

Shameel Iskandar..
Betul Cikgu...Alhamdulillah...tiada apa yg buruk terjadi...tp melalui jaln itu terasa fobia juga..

Eye_nee said...

Daddytwins..
Gembira riang ria dia Daddytwins...

Eye_nee said...

ieda..
Betul sis...kejadian tu buat akk takut..betul..sampaikan dua anak akk yg ada dlm kereta tu pon kata..."Tak boleh tido mlm mak..ingatkan pasal kejadian tu"....

Eye_nee said...

Ratu..
Alhamdulillah sis...

Eye_nee said...

Dodocheng..
Tu la kan...mmg selalunya mcm tu lah..bila nak cepat ker...kelam kabut ker...adalah yg tak kenanya...Maghrib pulak time tu..patutnya duk dirumah time maghrib..ni ada pulak halnya nak dibuat time maghrib tu...Syukur aku kehadrat Allah dodocheng...

Eye_nee said...

ratu siput..
Tq Queen..suka sgt hati dia dpt kek tu queen...

Eye_nee said...

Jedi..
Alhamdulillah Jedi....Semoga akk lebih waspada lain kali...

Eye_nee said...

Hanis Azla..
Tu la sis bersyukur sgt akk rasa...Allah melindungi...Yana ni dia pandai buat akk merasa dlm kepelbagaian...terutamanya rasa gembira..terhibur dgn bait kata dia...

Eye_nee said...

Wahida...
Syukur sgtt sis....beria-ia dia nak kan kek tu..

eMMe said...

penuh emosi tau Sis saya baca entry sis ini, YAAllah, panjang kan usia kakak Ku Eye Nee dan keluarganya...jika terleka sedikit...
takleh kubayangkan bagaimana sis....

jgn begitu lagi Sis!

WuMing said...

Tak tahan tengok KEK... sipa Angry Bird lagi.....

Papa Mifz said...

tarikh 11/11/2011 punyo makno tersendiri pado papa mifz...syukur dapat result positif pado tarikh tuh...

syok la dio dapek kek angry bird tu yer...

Ros said...

Salam eye NEE,

Kak Ros cukup takut dengan kemalangan ni,hati2 lah ketika memandu tu...

Amboi lawanya kek dia ...angry bird warna merah lagi...

Eye_nee said...

eMMe..
Alhamdulillah sis..Allah masih melindungi akk dan anak2 hari tu...InsyaAllah akk kan lebih berhati-hati...Terimakasih kerana mengingati

Eye_nee said...

Wu Ming..
Beria-ia dia nak kan kek ni bro....belikan jer la...

Eye_nee said...

Papa Mifz..
Syukur kek ko Budakkacomato...syukur jua kek den ni ha...tak ado apo2 yg berlaku..

Pueh hati eh dpt kek agri bird...

Eye_nee said...

Ros...
Waalaikumsalam KakRos...terimakasih singgah...Kejadian ni memberi pengajaran yg cukup berguna utk di ingati agar saya lebih berhati-hati..
Suka sgt dia kakros dapat kek ni...

Pepel BoNda AmaNi said...

astafirullahalazim..syukur..ko xda apa2 kak..semoga kita semua lebih berhati2 lepas nie....

Eye_nee said...

Pepel..
Gua terlalai beb...mmg salah gua..sian ank2..ZATI & YANA sampai tak bleh tido mlm tu...

So Shy Lady said...

suspennya kak. pringatn utk kita agar t.tlalai lain kali ye

mata angry bird cedera sblah ke tu?

Eye_nee said...

Shy Lady..
Betul sis..tiap kejadian ada hikmak kan...semoga lebih berhati-hati lain kali...

Mata tu balik2 jer ke rumah tuan birtday dah ngap dulu..tu yg cedera..ingatkan nak pasang penutup mcm lanun tu..tak sempat la pulak...