Gadis Ku...Seri Mewangi Bagai Di Siram Selautan Kasturi..

November 22, 2011

Salam gengs semua...

Disana sini tak habis2 masih segar lagi kita bercerita tentang Hero-Hero Harimau Malaya..

Pujian dan sanjungan datang bertubi-tubi...

Kalau bukan kita yg memuji siapa lagi kan gengs...cumaaaaaa harus berpada-pada

Pujian kadangkala buat kita alpa dan terleka kan...

Tajuk N3 aku..Petikan Lagu Kumpulan Search Ni gengs.....lagu2 rock kapak dan aku bagaikan isi dan kulit gengs....

Entah mengapa aku suka sgt bercerita dlm bentuk puisi....bentuk puisi ni bagi aku ianya tidak terus terang bercerita.. masih ada yg dapat disembunyikan supaya ianya menutup sedikit isi cerita yg ingin kita sampaikan dan membuatkan otak bekerja mencari maksud yg tersirat disebalik cerita yg tersurat.

Gadis Ku..
Aku Ibu Mu
Aku Tahu Keinginan Mu
Kerana Aku Juga Pernah Seusia Mu
Saat Waktu Umur Ini
Jiwa Mengelodak Tinggi
Mahu Bebas Kesana Kemari
Mahu Berpeleseran Kesitu Kesini

Gadis Ku...
Kerana Aku Ibu Mu
Niat Mu selalu Ku tahu
Kamu Ingin Bersantai dengan Teman-teman Mu
Ajakan Teman2 Buat Kamu buntu
Ingin Mendapat Keizinan Ku Kamu Kaku

Gadis Ku...
Dan Kerana Aku yang melahirkan Mu
Ada rasa Takut dihati Ingin Melepaskan Mu
Kamu Masih Mentah Senang tertipu
Persoalannya nnt bagaimana dengan Aku
Jika sesuatu Yang Buruk terjadi kepada Mu

Gadis Ku...
Mak sayangkan Kamu
Tiada Niat Nak Mengokong Mu
Apatah lagi Menyekat Keinginan Mu
Mak tahu Kamu mahukan Hiburan
Menonton wayang dengan teman-teman
Hangout mengusik rakan dan taulan

Gadis Ku...
Sampai waktu nanti
Saat Fikiran mu sudah sebati
Boleh Berfikir Tentang Dunia Ini
Pergilah kemana pun mahu mu
Kerana Saat itu nanti
Mak Sudah dengan sepenuh Hati
Tahu Kamu mampu berfikir
Bukan sahaja dari Hati
Malah dari Akal fikiran Yang Sejati.......

MAAF KAN MAK...
SAAT INI...
WAKTU INI...
KETIKA INI...


PEMBERITAHU:Kamu masih terlalu kecil.....

38 geng komen :

:: Mrs.Eady :: said...

daku masih lagi anak kecil pada abah ku...

ainnoraini said...

Sesuai jugak bagi lagu ni kat anak saya jugak...
Anak nk membesar mcm ragam adakan..kite kene selaku pantaunye...

ratusiput said...

pekata buat masa ni mak ngan ayah dia jd kawan2 hiburan dia... :) sama2 tgk wayang..sama2 cuci mata kat shopping kompleks...sama2 berjimba...ehehe...budak ngah nak membesar kan geng.mmg byk cabaran dan dugaan.insyaAllah kalau kite bentuk mereka ngan baik...sampai bebila pun mereka akan ingat...

Eye_nee said...

Mrs Eady..
Betul kan sis..dimata ibubapa kita masih lg memerlukan bimbingan mereka....

Fara said...

...siapa tak sygkan anak? Andai Aydin sudah pandai memahami (tapi dia sentiasa fhm walau msh kecil)

Eye_nee said...

ainoraini...
tajuk saja guna lagu Search..N3 itu saya lakarkan sendiri....tambah2 anak perempuan kan...kena lebih berganda pemantauannya..

Eye_nee said...

ratusiput...
tak sama kan geng jln dgn mak ayah dan kengkawan...akk selalu tgk FB dia..kesian pon ada bila dia tulis

"Confirm Mak Ayah Aku tak bagi"...

Kalau setakat dia nak lepak2 umah kengkawan dia akk bg..but when dia kata nak keluar ke KL mmg akk tak benarkan...

Eye_nee said...

Fara...
Gadisku perlu memahami apa yg akk maksudkan...

Hanis Azla said...

anak makin membesar, tugas kita juga semakin besar kan kak.. harap2 anak2 kita selalu dilindungi hendaknya..

suka dengan lagu gadisku tu kak..

Hantu Kak Limah said...

lu....x tau ke yang hidung gua hampir nak pecah pasal terlalu kembang sgt........

eMMe said...

teringat waktu ku gadis kak.....
rindu waktu n tika itu...
tapi gadis skrg, tak sayang 'kegadisan' huhuuuu...tak hargai diri sendiri, diserahkan pada org yg tak sepatotnya....

Eye_nee said...

Hanis Azla..
Betul sis...semakin mereka dewasa dan menginjak remaja ni semakin menguji sejauh mana kesabaran kita...tambah2 anak perempuan..perlu lebih berhati-hati..bagai menarik rambut didalm tepung sis...kuat sgt menarik rambut putus..tepung berselerak...ditarik lembut tidak dapat pula mnegeluarkannya...

Eye_nee said...

Limah Hantu..
wei Limah!!!!!..ini segment komen pasal Gadisku...ko yg tetibe idung jd kembang kuncup ni naper...ada yg kene pasung jugak ni kang...

Eye_nee said...

eMMe..
Tu yg akk takuttt kan sgttt sis...beringat sebelum kena...berjaga sebelum ternoda..pantau sebelum telanjur..ni saja usaha kita sis...bagi yg ada anak2 remaja seperti akk..akk pasti mereka menghadapi situasi ini....

Pepel BoNda AmaNi said...

hmmmm gadis..ketahuilah olehmu...mak hanya mahukan yang terbaik buatmu....yang terindah sepanjang hayatmu di alam remaja...percayalah gadis....tiada apa yang lebih membahagiakan mak..bila gadis juga bahagia...dan ketahuilah olehmu gadis...memang pada usia sepertimu....kebebasan yang paling di harapkan...tapi ketahuilah gadis..bila usiamu melonjak dewasa...kamoo tahu kenapa mak bertindak demikian...


*eh2..xmemasal aku berpuisi jugak kat sini kak...*

Eye_nee said...

Pepel..
Aku bangun dan berdiri meletakan tangan didada sambil tunduk memberikan hormat kepada mu...

Gadis2 ku sering membaca BLOG ku...mereka tahu segala yg tercoret disini...harap2 mereka mengerti dan memahami...ramai kawan2 ibunya memberikan kata-kata nasihat yg penuh erti.

Tq Sis..jasa mu dikenang...

Daddylicious said...

lain macam betul lirik lagu ni...hehe

Eye_nee said...

Daddytwins..
ni versi Eyenee Search daddytwins..heheh..

Rinna said...

Adess jenuh dok pk napa laa lain benor lirik lagu Gadisku..rupanya..nama lagu jek.. yg lain tuh sajak yer..

Susah jugak ada anak dara nie yer.. nak kena menyelami hati mereka ini.. dan mengambil hati mereka.. supaya mereka tidak jauh dari kita..ibunya..

Eye_nee said...

Rinna..
Tajuk jer lagu Search sis...hehehe...

Ada anak remaja lelaki..lain pula masalah nak pikir....rempit ker..curi moto ker...ada anak remaja perempuan lg lah gusar hati ni...

Dee said...

anak2 kita masih baby pd kita walau hakikatnya mereka sudah remaja..dgn pengaruh yg ada lagilah kita takut nak lepaskan mereka..

Eye_nee said...

Dee..
Benaran Dee..nnt bila anak2 ko menginjak remaja ko akan rasa mcm mana yg akk rasa kini...

ieda said...

wah kak .. romantiknyaaa kak ! :)

ps : sory akak nak update punn x terupdate ieda nie huhuh .. sejak tukar program nie banyak kerja , nak nangis huwaaaaaaaaaaaaaa

dotblogspotdotkom said...

menyesa dahulu pendapatan... nyesal kemudian.... kurang pendapatan...

la nih byk sgt dugaan yang pelik2... macam2 cabaran yang dasat2....

moga ALLAh memelihara kehormatan keluarga kita...

Papa Mifz said...

nanti dio faham la tuh...ibu nyer buek tu semuo utk kebaikan nyo jugak...

ILA HonEyBuNNy said...

bagus lirik lagu neh...

ada makna..terima kasih mak...ehhehe..tetiba...

jedi said...

Kasih seorang ibu..m teringat mak ku.

wahida said...

saya pun masih anggap anak saya si abang tu masih baby...hehe...

Kakzakie said...

Kita punya naluri yg sama
besar mana pun anak kita tetap kecil terasa
berbagai imaginasi tika memberi kebenaran
kebimbangan sering berlegar dalam minda

So Shy Lady said...

dlm dilemma dbuatnya kan kak. Hrp dpt jelaskn pd anak dgn sjelas2nya. takut diorang fikir kta mngongkong plak

WuMing said...

Nanti bila si anak dapat baca ni..

pasti terharu

Ati Masrif said...

memang payah sikit nak jaga
anak darakan...

biar kongkong dan marah
itu semua utk kebaikan :)

budak ice said...

waa..luahan hati seorang ibu ^^
nice la kak eye_nee..
ice penah terbace..
there's fine line between caring n smothering...
maybe si anak blom mampu membezakan keduanya..huhu ~

So Shy Lady said...

salam maal hijrah kak eye nee;D

ieda said...

uishh lagu kegemaran saya nie kak .. huhuuh syok nieee laguu lama :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

geng ko ngan aku sama, suka lagu rock. aku ngan ratu kebaya nak jumpa ko.InsyaAllah satu hari nanti ye.

ozzy said...

keluhan hati seorang ibu..ada bakat untuk buat sajak

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

lagu gadisku bestkan...abang saya dulu suker beno lagu ni...tang sajak tu lak memang best nanti terharu tul luahan hati seorang makkan...