Cake Angry Bird itu buat aku Marah Sedikit awalnya...

November 15, 2011


Salam gengs semua..

Semoga geng semua didalam Rahmat dan Keredhaannya...

Terimakasih gengs..atas komen dan nasihat korang semua agar aku lebih berhati-hati lagi ketika memandu..terimakasih sekali lagi...

Ok gengs..aku nak cerita disebalik Cake Agry Bird Si yana ni...

Awalnya aku ingat nak belikan dia cake from SR..sbbnya tahun lepas masa aku raikan harijadinya aku belikan beberapa keping cake dari SR dgn perisa berlainan bukan main suka dia lagi geng...namun anak buah ku sudah menceritakn ada ternampak kek Angri Bird ni...jadinya Yana pon mohon aku membelinya....aku tak berkenan sebenarnya cake AB ni..dgn cream dia yg tebal..pasti manis....dan yg lebih sadisnya nnt..aku pasti cake ni akan terperap kat dlm peti ais dan selepas itu akan menjadi teman tapi mesra tongsampah...

Kau tahu gengs...masa masuk kat dalam kedai cake tu...bila dia nampak saja cake AB tu excitednya dia gengs....Boleh tahan jugak harga cake tu gengs...aku katakan pada dia..kita beli cake lain...dan sebagai biasa gengs..dia tidak membantah...biarpun ada riak kecewa diwajahnya..kemudian dia berlalu dari tempat terletaknya cake AB tu kesebelah yg lain pula...Ada cup cake Agry Bird disitu gengs..

"Tak per lah Mak..cake Angry Bird yg besar tu mahal..boleh tak mak beli kek Angry Bird yg kecil ni jer"...Tapiiii adik suka cake AB yg besar tu...."

Aku diam gengs....

Aku tahu dia mahukan cake tu..sgtttt...sgtttt...

Lantas aku tanya kan..

Betul adik nak cake AB yg besar ni...

"Adik Nak..tapi mahal...tak per la..tak per la"....

"Mak belikan ok..tapi janji dgn mak...adik kena belajar rajin-rajin"...

Ada senyum di bibirnya gengs...

"Adik Janji...Adik janji.."

"Timakasih mak..timakasih mak..."

Sepanjang Jalan sehinggalah sampai dirumah entah berapa kali terimakasih nya kepada aku gengs...

Dan buat kan aku lebih terharu gengs..bila semalam dia katakan kepada ku

"Mak..Maaf yer...adik terlupa nak makan cake Angry Bird tu..nnt adik makan lagi....kesian mak dah belikan cake tu untuk adik"



PEMBERITAHU
:Ini lah Yana gengs....dia begitu prihatinkan aku ...semoga sehingga dewasa Yana akan terus bersikap begini terhadap aku gengs....Kakak dan zati jgn terasa hati pula mak bercerita tentang keprihatinan Yana ni ok...Kakak dan zati juga sayang dan prihatin pada mak kan....

34 geng komen :

Hantu Kak Limah said...

cute...
ni kalau ank gua nampak..
melalak seminggu nk jugak...
anak gua tiap kali nampak sticker AB tu..die rembat......
sampai gua nk beli syampoo rebonding pun x dapat...keh..keh..keh....
gua pun meroyan ngn AB tu jugak...keh..keh..keh.....

Eye_nee said...

Limah Hantu...
demi anak Limah belikan lah jugak kan...terpaksa lah bulan ni aku sampoo rambut pakai sabun cap kapak jer...kompom cam dawai rambut aku..

Pepel BoNda AmaNi said...

pandai amik hati mak...bagus.....bukan setakat mak jerk tersentuh..ahkak kat sini pun tersentuh dengar keprihatinan yana..gud gurl my darl...

Hanis Azla said...

suka baca entry ini.. semoga yana dan anak2 akak yg lain terus menyayangi akak lebih dari akak sayangkan mereka.. semoga mereka semua menjadi anak2 yg soleh yang membahagiakan hati ibu dan ayah hendaknya..

pena rozie said...

Pandai die menjaga ati mak die....

bujal X said...

kek tu~~~~sedap kah?

Eye_nee said...

pepel..
itulah Yana pepel....

wahida said...

bagusnya yana ni..sejuk perut ibu...
semoga dia kekal bersifat mulia mcm ni sampai besar nnt...amin...

Eye_nee said...

hanis azla..
Yg baik2 dari anak2 ni keinginan setiap ibubapa sis...semoga Allah tetapkan didlm hati mereka utk sentiasa menghormati dan menyayangi kita...Ibubapa meraka...

Eye_nee said...

pena rozi...
Alhamdulillah sis..utk setakat ini..dia tidak pernah menyusahkan lagi...

Eye_nee said...

Bujal X...
Makchik tak merasanya lagi Bujal...ari tu dia ada tanya makchik...mak dah mkn tak cake adik...makchik angguk jer..Tetiba makchik rasa bersalah kembali..

Eye_nee said...

wahida..
Kdg kan sis...akk rasa mcm nak menangis pulak..bila dia buat salah..akk marah kan dia...lepas tu dia akan minta maaf...bukan sekali sis..berkali-kali...

ratusiput said...

sedih kan geng.besar harapan kite kalau dapat temankan dorang sampai ke akhir hayat kite...uishh sedih ni geng...hrp2 sok kalau ade jodoh anak2 ratu biarlah dpt isteri yg baik dan igt org tua...paling takut kalau dpt isteri yg ble buat anak kite lupa ibu dia.....

rATu kEBaYA said...

si uzrei pulak kak.. hari2 minta main AB kat henset saya... last2 tak boleh tahan.. sekejap je bateri kong.. terus saya buang game tu.. senang citer mak dia pun tak dapat main sekali.. huhuhuh

Kakzakie said...

Eye_nee macam kakak kalau tak dibelikan takut kita rasa ralat pulak so beli juga janji dia puas.

Yana sayang... kalau tak habis lagi kek itu bawa aje ke sekolah bagi kawan-kawan mesti habis. Anak auntie selalu buat macam itu.

eMMe said...

Sis Eye Nee, saya cam sayu je baca ayat last tu, part Yana say terima kasih byk2 kali tu Sis, cam saya ni ade sifat keibuan kan...tergenang skit la air mata ni, ari ni mood saya emosi, moga yana sentiasa mengenang jasa ibu dan bapanya... sape tak mo jadi anak yg baik kan...saya harap kisah Sis ini beri teladan pada anak2 / ibu2 yang lain...

Eye_nee said...

ratu siput..
Anak2 queen...kita mohon yer Queen jika nnt bila mereka dewasa dptlah kiranya berbakti kpd kita..kalau dpt anak menantu cukuplah kiranya kalau sudi menyayangi kita...kita tak minta material semua tu...hanya tanggungjawab mereka yg kita dambakan..

Eye_nee said...

ratu kebaya..
akk tak install kan satu game pon kat dlm hpone ratu..tp melalui citer ko ni akk rasalah kan ..ko yg lebih frust menonggeng dari siUzrei tak dpt main game AB tu...hehe..

Eye_nee said...

kakzakie...
betul la kakzakie...kalau tak belikan rasa kesian la pulak...

Saya dah suruh dia bawa bg kawan2 dia kak...Malu katanya...

jedi said...

semoga yana menjadi anak yang solehah....amin

Eye_nee said...

eMMe..
Perlakuan anak2 ni cermin diri kita sis...bila anak buat tak baik..ibubapa yg akan dapat nama dahulu...itu yg akk takutkan sgtt...namun sis...Sdgkan iman tidak diwarisi dari seorg ibuayah yg bertaqwa inikan pula adab dan kesopanan...kita hanya mampu mendidik sebaik mungkin sis...Selebihnya anak2 yg perlu berfikir sendiri....

Eye_nee said...

jedi...
itu lah harapan akk bro...

Papa Mifz said...

insyallah sampai ke beso dio ingat jaso mak dio nih....amin...

Eye_nee said...

Papa Mifz..
Harap2 begitulah Papa Mifz...

ieda said...

sayangggg anak ibu ! ... alhamdulillah kalau ada anak yg memahami kan akak :)

Eye_nee said...

ieda..
Betul kan sis...kata2 mereka yg simpati kat kita tu yg buat kita terharu sgt..

SIS KAMU OK KAN...

Cik Ina Do Do Cheng said...

ye geng anak aku pun sama kalau beli kek icing memang tak bermakan memang nampak cantikkan, kalau dapat chese cake lagi sedap geng, tapi tu selera aku , bukan anak .kui kui. tak pelah geng janji hasrat dia nak kek angry bird terlaksana.

Semoga semua anak kita ingat kitakan geng.

:: Mrs.Eady :: said...

hukhukhuk...touching!

Eye_nee said...

Dodocheng..
Betul dododcheng...kalau iku aku..beli yg slice2 dari SR tu...kompom abis..ni ada setengah lagi..tak per la kan dodocheng...anak punya pasal...

Tu lah harapan kita..biar dia ingatkan kita..sayangkan kita...

Eye_nee said...

Mrs. Eady...
huaaaaaaaaa....Yana yg baik....

Ati Masrif said...

happy birthday yana..

lembut hati nee ye
kalau kita ni keras sikit
kalau bab2 yg mahai..huhu~

Eye_nee said...

Ati Masrif...
Timakasih wishkan Yana T..

Sbb dia ni kurang meminta...tu yg cair hati..dia akan minta sesuatu yg dia betul2 suka..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wah bagusnyer pandai amik hati maknyer..

Eye_nee said...

Lizz..
Tq dear..