Dalam Kepala Aku Hari Ini....

January 13, 2011

Salam gengs...

Sihat Hari Ni Gengs?....mood ok hari ni?....Feeling goods today?

Sihat???..Syukur Alhamdullilah..

Mood ok??...hepi dgn bonus increment sumer?...ada yg dah abis bonus??la yg korang p iperabih kat PohKong buat apa...beli hanbag Channel...beli kasut Jimmy Choo...Pergh!! bermewahan korang ek...Simpan sikit geng...minyak masak ..bawang naik harga ni...sok2 masuk pajak gadai beg channel....buat beli minyak seri murni ngan bawang besar..heheh...

Mood ko??...bonus dgn increment dapat ciput....Boss ckp selalu sgt layan bloq kat opis...hehehe..Rilek geng...atleast dapat jugak bonus semua bagai...ada opis yg tak dapat bonus pon geng...bersyukur ek...

Hamba punya hati hari ni bercampur baur gengs....

Sedih.....
Yana menangis pagi ni kat Sekolah Agama...gara2 tak sempat nak menyalin tugasan yg Ustazah dia beri kat Papan Hitam Semalam....pagi ni hamba hantar dia awal sikit kesekolah supaya dapat dia menyalin semula dari buku kawan dia...dia punya la takut sampaikan menggigil tangan dia nak tulis...Sian Yana...Mak Sedih ni Yana...

Mengharap....
Bila la nak kuar bonus dgn increment ni...
Langsir dah 2 thn tak tukar....
Kabinet Dapur pon tak buat-buat lagi...Dok tutup pakai kain petak2 jer.....yg pasti bukan hamba koyakkan kain pelekat en HaB yer gengs...beli 3 henggit semeter yer....

Takut...
Ada org nampak Khinzir kat kebun sayur mak hamba....biar betul ni....Mak selalu kat situ..nnt kalau mak asyik jer menyangkul..tak sedar dia dtg tumpang minum pulak kat pondok mak....harammmmm....Mak hati-hati yer....jgn concentrate sgt menyangkul tu..pandang kiri kanan....

Terkejut...
Duit mengalir laju dan deras jer dari dalam Purse hamba....pagi2 td minum pagi dah 2.80 posen...kang tghhari surekena 5-6 henggit....keluar jer masyuk tidak....

Korang pon sama jugak ker dgn hamba gengs???..ce citer...ce citer...

14 geng komen :

Encik MamaT said...

harap2 la dapat bonus walaupun sikit.. hehe.. kak aini.. dapat 3 bulan kongsi sikit... haha...

harga barang semua naik.. naik kalau reti nak turun takpa la... negara mewah katanya.. nak buat itu ini.. beli itu ini.. last2 kita jugak yang menanggung.. ampess

Dearie Pearls said...

yoo babe..
gua baca n3 lu, gua pun bercampur baur perasaan ni babe..

bila lu citer pasal Yana, rindu lak ngn budak comel tu. teringat dia bawak lari eskrim semata-mata nk tanya kakak dia. comel je.

bonus?
hahaha..
gua nak gelakkan diri gua babe. apesallah gua very the 'lalai' sampaikan 3 tahun gua keje kat tempat lama gua dengan setia tanpa banyak songeh but at the end, bos lak sembunyi2 bila kami nk minta gaji. gaji je. bonus tak. apatah lagi nak increment.

..bab kain petak2 tu, gua sengih babe. ayat kat situ mencuit hati den.

'yg pasti bukan hamba koyakkan kain pelekat en HaB yer gengs..'

senyum2 gua.
heeeeeeeeee

Dearie Pearls said...

*kan, gua nyer komen mcm n3 jek.
hahaha..

ci citer.. ci citer..

hahaha

eMMe said...

kak eye nee..jgn dok pikir sgt la...
rileks2 sudah...alaa..rezeki ada di mane2, InsyaAllah, kita doa mudah2 dimurahkan rezeki dan berlipat ganda rezeki dari Allah amin....

Eye_nee said...

En mamat..
Itu kata depa Mat..bukan kata kau..hehehe...

3 bulan kalu Mat...Fulamak mood gumbira 4ever...

Eye_nee said...

Dear Mutiara...
Tak pe beb...atleast lu sedar sekarang..mistake buat kita strong beb...jgn ulang the same mistake itu buat kita bladi fool...

Eye_nee said...

eMMe..
Ye kan Sis...tensi2 ni buat byk berkumpul asid2 dlm badan...mcm penyakit pulak dtg...so...cool hokeh...hadapi jer semua...tq la sis..Pe De hal..U my geng....

Rinna said...

Hmm..skrg nie.. makan pagi jerk harga makanan cam makan tengahari.. laa.. adess.. tuh yg kdg2 tghari skip jek.. kalau tak sure sehari leh capai 10 hengget.. adess..

dotblogspotdotkom said...

bab bonus?.... tidak dalam bab!..

bab bab1 tu.... kat kg.... bab1 nih dah perasan diri beliau macam kambing.. boleh lepak kat mana² bustop... tunggu bas gamaknye...

bab sekolah.... baru 3 hari masuk sekolah.... seronok juga... walalupun stress

bab duit... dari dolu sampai le sekarang nih... sentiasa klr tu lebih dari masuk....

tp bersyukurlah dengan apa yg kita nikmati sekarang nih.....

Eye_nee said...

Rinna..
Betul la Rinna...la ni kene skip either 1 la...samada bfast atau lunch..tak bleh dua2....sesak napas nak tunngu cukup bulan...

Eye_nee said...

Pak Chik...
Yer Pak Chik....ttp kena bersyukur kan...kita rasa susah...ada lg yg lebih susah...gaji kita ciput...ada org tak der keje pon....

Cik Ina minat Do do Cheng said...

sama , duit cam ayo.pesan ngan mak ko, kalau nampak babi hutan tu jangan lari, cepat masuk dalam mana-mana parit dulu.babi buta sikit, kalau lari menonong je.aku dulu kerja estet, heri-hari jumpa babi hutan, kaler hitam.Mananya, tak pernahlah seumur hidup aku dapat bonus, beli emas sampai kepangkal lenggan.idaklah teman.

Eye_nee said...

Ina Mail my geng...
Bukan deme ..org lain...ater teman tau deme tak gitu...dahhh aku pulak terikut ko ckp perak...dah aku pesankan kat mak Na..hati-hati lebih cikit....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bonus...lalalalalalalalalalla...hati datin wanna be adalah tengah bergumbira...haip2..xyah nak goda2 datin k..datin xlayan...:P