Aku Rindu...Sayang Kamu...

January 19, 2011

Salam gengs...

Hari Ni gengs semua macamana..

Ada Kepergian Yang Ditangisi....Sabar dan tabah yer gengs..

Ada kerinduan menggamit diri....Jika ia nya masih hidup...call..sms..mms..chating..FB...YM..byk cara gengs..

Tpppppppp.........Jika dia telah pergi........Doa....Al-Fatihah...Yassin....kenangan....Gambar...pengubat rindu kan gengs...

Pagi ni tah naper la...sepanjang perjalanan dari umah aku ke opis...aku tetiba menangis geng...aku teringatkan Bang Chik sesgt...lama rasa tak memanggil nama dia lagi...hati aku sebak geng...jiwa tak keruan....

Mak Su rindu serindu rindunya kat ko Chik....dah lah 3 hari lepas kawan2 dia dtg mengunjungi angah aku kat umah gengs....aku respek betul dgn nilai persahabatan antara kawan2 dia dgn arwah ni...dah lah kawan2 dia akan kekubur dia setiap Jumaat...pas tu dtg pulak ziarah angah aku...mereka pon barangkali rindu kan dia...kalau dtg umah angah aku..kawan2 arwah akan masuk bilik arwah..masih ada yg menangis....aku sebak gengs....

Masa kawan dia dtg ari tu...aku intai mereka dari tingkap umah aku...aku harap bukan hanya sekadar melihat kwn2 dia tu gengs...aku nak lihat dia with his frens tu sekali....time tu la pulak kedengaran lagu SALAM TERAKHIR berkumandang dari bengkel abg ipar aku..i deras turun airmata aku gengs...


SAMPAI KAN SALAM
BUAT SEMUA
SALAM TERAKHIR
SALAM TERISTIMEWA
KEPADA KAU YANG TERSAYANG
PADA TEMAN YANG KU KENANG
PEMERGIAN KU INI TAK DIRANCANG

USAH BERTANYA
MENGAPA AKU
MENGUCAP SALAM
TERAKHIR KEPADAMU
KERNA WAKTU BERPUTARAN
BIMBANG TAK BERKESEMPATAN
MELAHIRKAN KERINDUAN KEPADAMU

Lagu sudirman ni penuh emosi geng...dan lebih ironi ni...Sehari sebelum kepergiannya..dia bersalaman berpelukan dgn kawan2 dia gengs..

Bual nya satu petang 3 hari sebelum kehilagannya dgn kak long ku...Mak Long suka tak lagu ni...kak Long aku ckp naper..tak der per2 jawabnya....kau tinggalkan sebuah kenagan yg sukar kami lupakan Chik...

Apakah Tanda2 ataupon buang tebiat itu satu kepalsuan atau kenyataan...tp apa yg pasti
SALAM TERAKHIR ini meninggalkan kesan dlam hidup Kami..

Salam Sayang Salam Rindu....dari Maksu buat kau Bang Chik...


.....DAN PUSARA INI MENJADI SAKSI.......


AL-FATIHAH


MUHAMAD AZHAR BIN SAZALI
27/03/1995-21/06/2010

25 geng komen :

Encik MamaT said...

pasti arwah seorang yang sangat baik... hinggakan sahabat pun masih terasa kehilangan beliau.. semoga tabah ya kak aini.. :)

aishah aka rAtU KeBayA said...

kak.. semoga keluarga akak tabah ye..

tanda @ buang tabiat tu hanya satu sebab yg lebihnya Allah s.w.t lebih menyayangi arwah..

Al- Fatihah

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Alah ko ni buat air mata aku nak keluar pulak.Mesti ko sayang ngan dia sangat, tapi ko mesti sayang aku lebih, bila ko tahu aku ni sebatang kara.sumpah aku cakap betul.

amboi boleh pulak buka blog ko ni.lega cek.

dotblogspotdotkom said...

ALLAh maha mengetahui apa yg terbaik utk diri kita.....

✿etiey erywan✿ said...

al fatihah. amin ditempatkan dlm kalangan yg beriman.

Cik Pah said...

nangislah kak..nangis..biar lega yag terpendam..lepaskan apa yg terbuku..

Eye_nee said...

Mamat..
Kita Ingin dikenang bukan hanya semasa hayat...7 bulan dah berlalu Mat..kwn2 masih mengunjungi..masih menzirahi Pusaranya..Syukur Alhamdullilah....

Eye_nee said...

Kebaya...
Dan tanda itu buat kita ingat sampai bila2....Allah yg Maha Mengetahui semuanya kan...

Eye_nee said...

Ina My Fren..
Syg aku rindu aku kini tak bertepi Na..Syg ko jugak Na...

Eye_nee said...

Pak Chik...
Yer Pak Chik...

Eye_nee said...

etiey erywan...
Tq sis...Al-Fatihah...Semoga dia damai disana..

Eye_nee said...

Cik Pah...
Mmg akk menangis saja td Pah...dari atas motor melalui tmpt dia ditimpa kemalagan tu...teringat2 tubuhnya yg terbaring dijalan..diangkut Ambulan...meggigil tubuh di wad kecemasan...terbaring kaku di ICU...semuanya masih segar Pah...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

al-fatihah tuk arwah...akak..ko bukan sekadar menitiskan airmata ko kak..skali ngan aku skali turut sama...semoga rohnya aman dan tenang di sana....

eMMe said...

kita same2 doa, ye kak, moga Rohnye tenang di sana, Allah lebih sayangkan dia, tabah kan hati mu kak...

Dee said...

Al-Fatihah utk arwah muhamad azhar..moga ko tenang di sana..amin..

Eye_nee said...

Pepel...
Sori lah Pepel yer...buat ko menangis...tq geng..akk sekadar nak berkongsi...rasa lega sikit...

Eye_nee said...

eMMe..
Tq sis..semoga akk akan lebih tabah...InsyaAllah..

Eye_nee said...

Dee...
Tq Sis...Muhamad Azhar..anak lelaki akk..pergi tak kan kembali lagi Dee..
Semoga doa kalian penambah ketenagan nya disana..Aminn...

nORmAL said...

Salam...

Tabah dan sabar yea kak... sama kita doakan semoga Arwah dicucuri rahmat..

jedi said...

Al fatihah wat arwah abang chik.

moga allaghyarham aman di sana.

nORmAL said...

Al-fatiha.. semoga rohnya dicucuri rahmat

Eye_nee said...

nORmAL..
Tq Sis..singgah dan komen disini...Aminn..

Eye_nee said...

jedi..
Tq bro...Semoga dia tenang damai disana...

Hantu Kak Limah said...

Al- fatihah untuk arwah Muhamad Azhar..nangis dengar Faizal (Kamilah Bintag)nyanyi lg salam terakhir.....

Eye_nee said...

Limah An2..
Timakasih Limah..ko mmg antu baik..

SALAM TERAKHIR BANG CHIK..semoga Abg Chik damai disana...