Angin Sepoi..Nasik Tambah..Berselera Sungguh..

January 21, 2011

Salam gengs Semua..

Gengs semua ok ker hari ni...

Gengs Hindu masih wel wel yer...Ada yg bawak Kavadi tahun ni...elok2 geng jgn silap cucuk..

Gengs Melayu yang masih bercuti hari ni.....Cuti Ke MC gengs???Yg apply cuti ok la..Yg MC..letak shampoo dlm mata ke...kasi merah...ker mkn julap...sah cheery beery....Jgn buat selalu geng....sesekali tak per...

Gengs China....bawak2 lah bercampur ngan geng2 lain2 kaum ni gengs....40 thn duk Malaysia belum penah sampai Batu Caves lagi.....tak baik gengs...Kata 1 Malaysia....

Ok gengs cuti2 semalam korang lepak mana gengs....Santai kat Umah ke Santai Luar umah... tak kisah lah per pon aktiviti korang janji korang hepi...

Aku semalam kat umah je gengs..tak kuar pon..duk lepak kat umah jer...menikmati pemandangan sekitar umah aku yg aman damai sambil santai-santai...makan-makan ....

Makan kat Mana gengs......Jom ikutttttt....

V

V

V

V

V

V


Mana Lagi gengs kalau tak kat kebun mak aku...Timakasih Mak....



Sibuk La En. HaB..nak suh closeup isi air kelapa...macam la org tak tau rupa isi kelapa...



Mak dgn aku kene pakai rambut pelesu gengs...Thumbs Naik aku bg gengs...hati suka...jiwa gumbira..tak payah masak kat umah sendiri...heheh..dasarrrr Pema tuttttt.....hehehe




Antara lauk yg mak aku masak semalam gengs...
Sambal Sotong Basah
Sambal Telur Hancur
Sambal Jering Tua
Buncis Goreng
Ikan Goreng
Sambal Tempoyak Ikan Bilis




Makan nasik bertambah-tambah gengs...dgn angin sepoi-sepoi bahasa....hari panas pulak masa ni kena pulak air Kelapa ngan teh-o ais limau abang aku buat...Sorgaaaaaaaaa.......

26 geng komen :

MIZZ SUE said...

Sambal Sotong Basah
Sambal Telur Hancur
Buncis Goreng
Ikan Goreng
Sambal Tempoyak Ikan Bilis

semua fevret su!!!
bila la dapat rase kan

Eye_nee said...

Sue...
Dtg la Yang oii..semua tu so sempoi..Untie boleh masak..jgn ko mintak rendang...kurma...ayam percik..semua ni untie belum Khatam...

Dee said...

sedapnya aku tgk menu ko kak..ni yg rasa nak buat sambal sotong mlm ni..terliur tgk ha...

Encik MamaT said...

kak aini...lokasi kat mana ni... tanak jemput kami ka. haha

Eye_nee said...

Dee..
Sodap Dee..mak pulak yg masak..mabeles gitu..

Eye_nee said...

Mamat..
Mari lah Mat...Kata ada sedara kat Sg. Buloh..

LOT 2928 Kg Paya Jaras Hilir
Sg. Buloh
Selangor..

Alamat penuh tu akk bg..hehe..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Amboi geng aku dah terasa kekenyalan jering tua dalam mulut aku ni.ko rebus sampai empuk dulu tak?masak sambal ikan bilis campur jering tua ni.mabeles.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

geng ko saje petang-petang ni nak bagi perut aku laporkan.aku suruh update, baru nak update.

Rinna said...

Waduh2.. lauk2 sungguh mengancam anak tekak laa.. adess cam leleh jer nie.. :)

Makan plak kat kebun..aduyaaii..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

argggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh tension tension...aku lapar nie datin...

A.I said...

kak, kau mmg melampau la! huhuhu..sentap aku tgk lauk2 kau yg mantops ni. adoii...

eMMe said...

Salam Kak Eye Nee~ aduhh..malam baru dpt comment kat blog sis~ mmg terbaik la Sis menu2 di atas tu, huhhuu...kalo harap kite masak, mmg tak sesedap tangan mak kite, sedap n sorgaaaa~ hehehehe...

Solehah said...

sedapnya..lapar la plk.

rATu kEBaYA said...

semuanya sedap kak..

thaipusam saya dok rumah je.. suami sy g ngukur tanah org kampung kat paya jaras... jadinya bertapa jelah dgn anak beranak kat rumah..

Cik Pah said...

sambal telur hancur ? sedapnye geng..eh..kak.. tu masuk dlm 100 fav food list saya tuh..

Eye_nee said...

Ina mail my geng..
Tak payah rebus Na... tumis cili tu kasi garing pas tu ko masuk jering tu....pas tu ko masukan air...kendian tutup kuali tu....ko biar 30 min..empuk na jering tu..baru buh ikan bilis...pergh aku pulak yg ajar chef ni...ampun chef...

Eye_nee said...

Rinna...
Mmg Na...sorga rasanya...

eMMe..
Air Tangan Mak la katakan Me...mmg terbaek dari ladang..

Solehah...
Lapar Sis...nnt dtg umah yer kita mkn sesama..

Tq sis masih sudi singgah...lama rasanya tak bertandang ke bloq solehah..

Eye_nee said...

Datin Pepel..
Jgn gelojoh Datin...Jaga Protokol sikit....hehehe

Ai..
Ala lauk kg tekak kita je ni Ai...jom Ai dtg umah...

Eye_nee said...

Kebaya...
Lain kali ko ikut laki ko..buleh lepak umah akk...

Cik Pah My Geng...
Meh akk masak kan kalau ko dtg umah yer...sonang je tu....

rATu kEBaYA said...

alah kak.. tak boleh ikut.. ada pekerja dia ikut naik kete dia sekali.. malas nak drive sendiri..

next time ye kak.. umah sedara mara ramai kat sana.. mesti kita ketemu..

Eye_nee said...

Kebaya...
one fine day...sure kita jumpa nyer...

nORmAL said...

Salam....

Heheh sungguh enak makanan tersebut...terliur rasanya...

dotblogspotdotkom said...

lapooooo... tghari nih nak makan apa le gamaknye.... huhuhuh

Eye_nee said...

normal...
terlioq sis...jom sis singgah umah...boleh mkan2...

Eye_nee said...

Pak Chik...
Saya kalau namanya tgh hari compom carik nasik pak chik...tekak melayu asli...

princeduyong said...

seronok la gengs... :)