Sekali Salah Bonceng Daaaa...

April 10, 2010

Salam Geng2 bloq...

Kalau korang boring selalu apa korang buat???...kalau aku aku suka tgk gambar2 lama..lepas tu aku akan senyum sorang2 teringat semula kalau ada citer2 lucu sebalik gambar tu....

Aku nak citer satu story ni..kira cam lawak jugak la...mu dengar ambo ghoyak...

Masa tu aku keje kat Jaya Jusco TTDI...aku shift pagi masa tu...sedang aku dok tunggu Mr.Hubby......ada sorang kakak ni..dia keje kat seblah dept. aku...dia pon nak balik jugak time tu..dia tegur aku..."Ani tunggu suami ker...yer aku jawab"...pas tu dia ckp lg.."akk pon nak balik jugak..tumpang MeiMei."....Tumpang MeiMei??????..biar betul akk M ni tumpang Si MeiMei...muka aku jd blur masa ni...aku diam jer la..tp kepala aku penuh tanda ini..??????...

"Ok la Nee akk jln dulu"...dia pon sarung helmet terus pegi naik moto kat depan tu...aku dok pehatikan jer dia...aku heran lagi...dia ckp naik nagn si MeiMei...tp yg dia naik tu bukan MeiMei...tp org lelaki...kak M ni belum kawin..jd aku pikir dia nak cover line la...ckp naik nagn Si Meimei..walhal ada pak we yg tunggu...Kak M gua bukan kaki kepochi tau kak...hal peribadi org gua mmg tak ambil pot punya....

Lebih kurang 5 minit jugak dia duk kat atas motor tu..tp motor tak gerak2 jugak....sekejap lepas tu aku tgk kak M turun motor tu tergesa2..aik!! apahal pulak ni...aku tgk kak M dtg balik kearah aku..aku tanya..."Apasal Kak M....Akk Tersalah naik motor la...ingat kan Meimei rupanya org lain...akk tgk helmet sama.....Aku mmg rasa cam nak terguling gelak...tp aku tahan jer....gelak aku semua dok dlm perut....tak sampai hati aku nak kuarkan.....

Tapi yg buat aku mushkil..naper la kak M buleh tumpang siMeimei...Meimei ni staff kan Non Halal...selaulah aku nmpak dia tgh dok peking2 daging2 tu dgn apron dia yg dah berselaput sek darah2 non halal tu...cam ner ko buleh tergamak nak tumpang dia yer Kak M....maybe akak dah sediakan tanah berguni2 kat umah kut...balik2 jer terus bersamak dulu sebelum buat apa2...
Aku wonder manalah Kak M la ni...semoga akk ceria selalu...dan lebih berhati-hati yer kak...Jgn tersalah bonceng lagi...bahaya tu kak....boleh kene gelak nnt.....siapa yg malu???....

8 geng komen :

blueCITY® said...

salam,
ekekkekeke... leh lak tak perasan erk?
muahhahaah..

Eye_nee said...

Blue:
Tu la pasal....

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hehE..bole plk cam tu..
mana tak mahu gelak trguling2!
kalu sy da tersenyum penuh makna da tu, gelak simpan dl dlm perut..

maiyah said...

wakaka.. dpt bygkan muka dia jd kemek jap heheh

Dee said...

hahaha..kalo aku jd ko..dh berkati aku gelak..tp aku ckp ar..kak M jgn amik ati ye..sy kesian tp sy x tahan..hahaha..

Eye_nee said...

Azrai:
Akk tahan Azrai..dgn kak M ni mmg akak tak bleh la...sbb Fizikal dia tu buat akk tak sampai hati..gelak dlm perut jer...cacing2 akk terguling2 kut ketawa kat dlm perut tu....

Maiyah:
Bukan kemek maiyah...komot...

Dee:
Dee mmg aku nak gelak Dee..tp aku tak sampai hati Dee...citer dia tu pon aku tak jadikan bahan kat geng2 kamceng aku..cuma kat sini jer aku citer...

D.O.U.B.L.E...S said...

boleh kan jadi cam gitu..yang mat moto tu tak perasan ke org lain yang naik..hehheeheheh memang kelakar..

Eye_nee said...

Ct:
Dia pon tekejut jugak T masa tu..tu yg Kak M turun mengejut ...