Rumah Sweet Rumah

April 06, 2010

Salam geng2 blog....

Akhirnya ada juga rezeki aku nak duk umah sendiri...Syukur Alhamdulillah....aku sebenarnya nak berterimakasih sgt2 kat abg ipar aku..sbb dia lah yg byk tolong aku nagn hubby dlm meralisasikan impian kami ni....Tq Bang Zali...yer la selama pembinaan rumah tu kami kan bekerja..so dia lah yang jd mandor tuk jaga tukang2 umah tu...order brg2 yg dah habis...simen ker batu bata ker...

Rumah aku ni bagaikan rumah seluruh ahli keluarga aku...sbb kos pembuatan nyer hasil bantuan seluruh ahli keluarga aku..mak aku, kak long aku, kak ngah aku, abg ipar aku,abg aku hatta duit tabung anak aku pon aku guna nak buat umah ni...Timakasih semua....

Tak besar tak kecik...comel2 jer..cukuplah untuk kami lima beranak....kalau geng2 blog turun ke Sg. Buloh jemput2 lah singgah yer...

Ni lah rumah aku...bersebelahan ngan umah kak ngah dan mak aku jer....



Sila abaikan model aka pemain masa depan badminton negara ni yer...meyibuk jer..pantang kita amik gambar selalu nak interprem...


Bunga kertas hasil rembatan dari umah mak aku....tgh lebat berbunga masa ni...tgk model tu adaaaaa jeer dia...



Ni Dining aku..tu la bunga yg aku beli Di SSF tu..kalau tak kat atas meja tu kosong jer....mmg aku tak pandai u all nak hias2 ni..



Lilin ni pon aku beli kat SSF jugak...



Tulip ni pon sama aku beli kat SSF...korang nmpk tak jet pejuang tu...aku dulu bercita2 nak jd juruterbang jet pejuang...hahaha...apa nak buat tak kesampaian....dapat jd jurupandu Jet Ski pon jd la...tp tak dpat2 jugak..hmmmm..



Roses ni buat hati aku cair la......kalau aku gigit dia buat ala2 seksi dimlm hari..korang agak2 laki aku suka tak...hahahah..sah2 dia ckp aku buang tebiat.....7.50 satu tangkai tu....kopak aku....



My Dinning And Living room....Bunga yg kat atas dining table tu pon aku beli kat SSF...pas tu ari tu aku tanya upah gubah berapa..dia ckp 100...umak aii...mahal nyo...bunga tu kakak kat kg aku ni yg gubahkan ....Free of Charge...Kak Liza timakasih yer...nnt belanja air bandung kat Bandung yer.....



My Living room...




Ni Ruang nak kedapur dan bilik2...byk lagi nak aku decoratekan..tp ongkos nya tak ada..cukup la apa yang ada ni dulu...aku bersyukur sgt2....

Ruang2 yg lain aku pending dulu yer...dapur aku tak der kabinet lagi..tgh mengumpul duit dulu ni...nnt la dlm 2012 aku buat new n3 tuk dapur pulak...harap sabar menanti yer...dlm bilik2 tu pulak kira cam very the privacy la...

21 geng komen :

blueCITY® said...

salam eyenee..
alhamdulillah...
rezeki bertambah bersyukur kan
besar la rumah tuh
buat sendiri mmg besar
i beli rumah teres, besar mana la sangat, tapi syukur juga rumah sendirikan..
cantik je hiasan dan langsir tuh
yang penting bersih kemas dan selesa kan..

sg buloh kat ner?
sg pelong ke, ekkeek

Eye_nee said...

Blue:
Alhamdulillah Blue..yg penting ada umah sendiri dah...
Sg. Buloh kat Paya Jaras Blue..kalau Blue turun Sg. Buloh...jemput la kerumah yer..

Dee said...

eye nee..cantiknya umah..kalo dee dpt yg mcm ni pun dh bersyukur sgt2..hehehe..

Eye_nee said...

Timakasih Dee:
Dee ni den tunggu sebilan boleh thn ni Dee....Syukur sgt2....

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

ya allah... ruang idaman ku, yang cermin ada bunga ros tu..sejuk je, cantek je sis...

Eye_nee said...

Myra:
Tq yer...akk bersyukur sgt2 ni..

maiyah said...

rumahku syurgaku.. mmg tenang dan damai

Eye_nee said...

Maiyah:
Jemput dtg umah akk yer kalau berkunjung ke Sg. Buloh...

HEMY said...

alhamdulillah..ada dh rumah..sangat paham seronoknya rasa..

hmm..bila la nk ada umah sendiri

Eye_nee said...

Hai Hemy:
Thanks dropkan komen kat sini yer..
mmg betul tak terhingga keseronokannyer..InsyaAllah satu hari pasti dapat jugak...

tunbegia said...

sungguh cantik,

salamm,

D.O.U.B.L.E...S said...

KAK...SG BULUH KAT MANA KAK..CANTIK NAK MAPOSSSSSSSSSSS UMAH KO KAK..AKU SUKAAAAAAAAAAAAA

Lovely Moment said...

ya Allah...kak...cantik bangat rumah akak...suka nya aku ngan deco2 dlm umah tu...ish...teringin lak aku nak bertandang ke impiana akak tu...

Eye_nee said...

tunbegia:
Salam Sahabat...Timakasih..jemput la dtg umah yer..

Ct Debab: Debab dah yer ko skrang ni:
Kat Paya Jaras jer ko...ko kalau pegi pasar mlm paya jaras tu..ko singgah la umah akk...

Eye_nee said...

Ana:
Ko dtg la yer..nnt akk masak....MASAK Air....hihihi...

~0~ said...

cantik kak...moga akak terus murah rezki selalu...

Eye_nee said...

~0~:
Timakasih bro...InsyaAllah...

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
alhamdulillah sis, banyak rezeki yer..mmG besar umah tu, design pun cantik =)

Eye_nee said...

Azrai:
Alhamdulillah Azrai...bersyukur dgn rezeki yg diberikanNya..

Natasha said...

wahhhhhh!!!!! seronoknyaaaaa... eyenee meh tinggal no tepon kat dalam comment box kita....kita selalu g sg buloh tuh..mak kita duk kat saujana utama... nanti sampai sana blh kita roger

aRoL said...

cantiknya umah cik kak, hiasan buat sendiri ke..peh mcm interior designer la. orang rumah saya pun hari tu berangan nak hias rumah mcm2, habis laki dah pakai kerusi roda habis dinding dia luka-luka..hahaha..apa nak buat...