Aku Mengaku Aku Salah...Tp Kau Pun Salah Juga..

April 07, 2010

Salam Geng2 Bloq..

Aku nak citer satu kes patut ke tak patut aku buat..tp aku dah buat dah pon...masa aku buat tu aku tak pikir patut ker tak aku buat...hati panas punya pasal....aku buat jugak...citer dia cam ni..

Aku kerja kat Damansara Intan....En. Hubby keje kat UM...jd pagi dia cuma hantarkan aku kat depan Tiara Kondominiun...so aku kene naik jejantas nak ke opis aku...sbb kalau dia hantar aku sampai depan opis dia kene u-turn balik untuk keopis dia...leceh...aku pon tak kisah..lagipon buleh lah aku exercise sikit naik jejantas tu..

Kes ni jd thn 2008 tak silap aku...Yer la cuba geng2 pikir....kawasan selepas turun dari tangga tu berpagar...cuma ada sedikit ruang yg telah dipotong..kira mcm bolos sorang la kat pagar tu..yg pasti keje memotong pagar bukan aku yg buat yer...lepas lubang pagar tu ada kawasan lapang ckit...muat lah untuk 3-4 biji kete parking kat situ..parking tu kira cam parking haram la...lantak lah bukan kete aku pon kan...tp bukan ni masaalahnya...

Satu pagi tu cam biasa lah rutin aku..panjat sebelah sini turun sebelah sana...lubang pagar dah lah sempit...pas tu ada satu kereta mercedes kaler maroon dok parking rapat sessgt dgn kete sebelah dia...terpaksa pulak aku rendah semak samun tepi tmpt parking tu...Tak penah aku nmpak kete tu sebelum ni....aku pikir tak per la maybe dia ada urusan kat area opis aku tu...

Hari kedua pon ada jugak kete tu...sama jugak cara dia parking...aku sabar lagi lalu kat semak tu...Hari ketiga ada jugak lagi..kali ni lebih teruk lagi cara dia parking....Hari keempat tu..masa nak turun jejantas tu aku ckp dlm hati..kalau ari ni pon ada jugak Mers tu..siap ko....korang pikir ada tak???..

Mmg ada...kali ni ada ruang ckit dia parking..aku pon..bukak aku punya brooch tudung....aku jlan tepi tmpt pemandu tu...usha line dulu...clear ker tak....lepas tu aku gesek brooch tu dari depan sampai la hujung bonet dia....melekat kaler marron tu kat brooch aku.....jahanam brooch aku....

Aku citer bukan nak bangga ke rasa cam berani giler ker...cuma aku geram sesetengah org ni..tak pikirkan org lain...kalau kita naik kereta pikirlah org lain yg naik motor..kalau kita naik motor pikir kekawan lain yg naik basikal..kalau kita naik basikal pikirkan lah pulak kawan2 kita yg berjln kaki....Walau cam ner pon aku ak mintak maaf lah kat owner Mercedes tu...Aku bukan tak sengaja..mmg aku sengaja calarkan kete dia...tp dia ni pon satu..kete je besar tp otak kecik....Lain kali ingat2 la bro...Lu bukan duduk kat Planet Pluto bro...lu duduk kat Planet Bumi...jd timbangrasa la....

21 geng komen :

dkama said...

mak ai brutalnya nya lu... kahkahkah... lu nak tau patut ke tak patut Lu pk ar sendiri hahaha... PEACE...

maiyah said...

wakaka.. kes anda sedang disiasat ngeee

Eye_nee said...

dkama:
Angin gua bro..tak bagi ruang lansung..sampaikan bini popeye pon tak leh nak mencelah...lu bygkan lah..

Maiyah:
Gulpppp...jenayah berat sgt ke ni...

blueCITY® said...

salam eyenee..

wakakakkak...
respek , i tak berani
kot2 ada cctv
mahu kedalam weh
hahhaha...

Eye_nee said...

Blue:
mcm jebon beb gua punya usha line pagi tu...compom tak der cctv....i swear!!! ni first time gua buat beb..gua takut sebenarnya....

sueanne said...

Semoga owner tue tak berotak kecik dah pas tue..hahaha

Eye_nee said...

Sue:
harap2 cam tu lah....

eMMe said...

bagus kak!
bagus...hahahaha...
gesek je, tanpa rasa bersalah
hahahaha...

D.O.U.B.L.E...S said...

ajar sikit baru padan muka...

Dee said...

nk kata x patut..xleh gak..agaknya kalo aku kt tmpt ko pun aku buat gak..hahaha..sapa suruh x timbangrasa kt org lain? nasiblah..

Eye_nee said...

EmmE,Double S,Dee:

MMg rasa cam bersalah jugak lepas tu..tp tu lah kan dah terjadi..yg dia tu pon satu sengal..sampai akk kene meredah semak kat tepi tu...

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

mak ai makcik ni, berani mati je buatnya.. sekali kete bos u.. macam mano tu?? hahahaha

Eye_nee said...

Myra:
Kalau kete boss makchik..dah sah2 makchik kasi bakar...hahahahahahaha...

Fia Abas said...

adess..marah betul nampaknya smpi wat gores tapi xmenang ni hehehe =)

Eye_nee said...

Thanks Fia dropkan komen:
Tu la kan gores dah gores dah..silap2 gores ni boleh masuk lokap kooo..tp hati panas punya pasal...tak menang pon tak per..

[[iidyLL_iceneSS]] said...

perghh...ganaz gak sis nie...
hahaha
mmg ptt pun org cm2 diajar..

Eye_nee said...

iidyLL:
The real of me..gua ada ganas ckit la tp bukan pengganas..hihihi..

rieekin said...

ganas tu kak.....gua takut la....tpi wa ckp sama lu....lu Brutal la.... i suka...

Eye_nee said...

Kin:
Sikit ganas la beb..bukan banyak mana pon..

aRoL said...

peh...dasyatnya, tak takut ke cik kak..hehehe...

Eye_nee said...

aRoL:
Takut sebenarnya Rol...tp akk geram sgt dah..dia pikirkan diri dia jer..org lain tak pedulik...patut tak..