Bertawakal ..DiTawakal

February 18, 2010

Dah hampir 2 minggu anak buah aku yg sulung terlantar kat Hospital..Buat operation appendix..This is dia punya second operation dlm masa dua minggu....seminggu sebelum CNY tu dia dah operate...addmited for 4 days..after discharged 2 hari dia sakit balik..perut dia keras semacam jer...Kak Ngah aku bawak semula ke Hospital....Scaning, semua ok...Doc. ckp cuma ada lebihan air jer kat dlm perut...then further checking, Doc. sahkan ada nanah kat usus dia....last Sunday kene operation semula..

Mlm td kami semua berkumpullah kat Hospital Tawakal....5 hours dia dok dlm bilik bedah..Sian anak Mak Su...Abang ngan Mak Su samalah...dulu Mak Su pon penah kene appendix gak..tak der apa lah Bang....It's just a minor operation jer....

Teringat hari dia sakit tu...Mcm tak percaya jer dlm sakit2 tu dia masih boleh drive lagi dari Johor..dia study kat UiTM...kawan2 dia semua tak bg dia balik..tp dia ttp jugak nak balik...Abang..Abang...kalau jd sesuatu cam ner....Dia sampai rumah pukul 2 pagi..pukul 10 pagi Kak Ngah aku bawak pegi Hospital...pukul 4 ptg hari yg sama dia kene operation....ish Abangggg....


Dua Tiga hari sure boleh discharge punya Bang.....Abang Punya MyV hampir nak siap dah cat nya....Pearl Putih tuuuu...Mesti Abang Tak sabar nak tengok kan...



Mak Aku......sampai tak lalu nak mkn..semalam dari pukul 11 pg tu dia tunggu sampailah kul 10 mlm td dia tak nak makan...dok risaukan si Abang...sampai Kak Long aku ckp...Besok abg keluar hospital mak pulak masuk...kami paksa mkan pon dia tak nak...Mak..Mak...

Aku + Laki Aku...tak tau apa aku nak tulis...hihi..just peace no war...ish melalut aihhh....


Ini 5 Org budak hitam..anak buah=buah hati aku...bukan main excited tiap kali nak pegi tgk Abang...bukan nak tgk abang sebenarnya..tp nak pi pekena Chiken chop kat Restoran Haslam belakang Hospital Tawakal tu....Kopak Mak Long korang..Korang kerjakan yer...Apa Senyum2 ingat Mak Long korang tu chop duit ker...

11 geng komen :

sueanne said...

sian abg..makin kurus nampaknyee..semog abg sembuh sepnuhnya lepas ni..aminn

adehh budak2x tue..abis kopak duit maklong nye..hahaha

Eye_nee said...

Sue:
Abg masih belum boleh mkn lagi..masih lemah
bebudak 5 org tu...tak yah ckp lah..Tu la...Mak Long dia ikutkan jer...

dotblogspotdotkom said...

emm... macam berpiknik kat spital plak dah ye.. huhuhuhu

Eye_nee said...

Pak CHik:

sesekali pak chik..bila lagi nak berpiknik sekeluarga cam ni...hihi..

~0~ said...

cam kes aku la nie kak...2kali operate...sebulan dok lepak kat hospital...huhuhuhhu




kak...tadi ingat nak rehatkan blog tue...hehehehhe

Eye_nee said...

~0~:

ye ker....ni dah nmpk ok la ckit...


ko kalau nak buat for invited akk tak malu ckp kat ko ni ...ko jgn tak jemput akk tau....sedey gua bro...

maiyah said...

salam.. hrp dia cpt sembuh.. meriah kat spital tu yek

A.I said...

berkampong kowang kt tawakal tu ye? miahahaahaha..

dulu ni le umah ke 2 aku kak. skang ni dah turun kasta. duk berulang alik spital selayang tu je ha..

to abang, cepat2 sembuh tau. bleh gi merempit ngan myV tu (^_^)

Eye_nee said...

Maiyah:
Alhamdulillah....nampak dah beransur sembuh

Ai:
Kalau abg lambat mau akk angkut Ketua Kg...Tok Siak...sekali ngsn JKKK..meriah gitu....

Ko jaga kesihatan Ai...

cutecida said...

meriah spital..tensen nurse kui3...anak sy penah masuk spital masa umo dia 4thn...apendik bocor, 2 hr kat icu & hampir sbln dduk spital, kena amik antibiotik & cover bodi dia baru leh kua....so far alhamdulilah dah sihat sepenuhnya...moga ank buah tu kembali pulih sperti sedia kala..

Eye_nee said...

Cute:
Sori baru terbaca komen..tq dropkan komen...

nasib baik duk dlm satu bilik...nurse kureng la ckit tension nyer...sekarang ni Abang dah kuar hospital dan beransur sihat....Alhamdulillah