Lelaki Itu Yg Selalu...

April 15, 2014


As-Salam gengs
Semoga hari2 kita masih mampu terisi dengan sebaik-baik pengisian...InsyaAllah


 Aku Kenal dia pun tidak
Jauh sekali nak borak-borak
Tengok dia pun baru sekali
Rupanya dia kesini dah banyak kali
Lepak-lepak seorg diri





Ni buaian depan rumah kakak aku gengs
Ada seorg remaja lelaki awal 20an akan selalu kesini
Hampir setiap hari
Duduk berbuai dalm 1 jam kemudian berlalu

 


Kejadian ni ahad lepas
Rupa-rupanya anak2  aku dah tahu kisah ini
Aku aje yg tertinggal keretapi, kata mereka dia tidak siuman
Bak kata Yana...Bergaduh dgn bunga makngah pun dia pernah buat mak
Aik!! dah sampai tahap bergaduh dgn bunga pun aku masih tak tahu cerita
Apa kes aku ni kan...terus aku ckp dgn Yana..jgn pergi tgk dia dekat2
Dibuatnya masa tu dia tgh ada feel nak bergaduh....Jgn buat pasallll....




 Gambar dia ni aku ambil dari dlm rumah kakak aku gengs
Aku perhatikan dia lama-lama
Kasihan...
Pelbagai ekspresi wajah dia gengs
Sekejap Marah...Sekejap tergelak...
Muka boleh tahan hensem... Sayang mental lah pulak kan
Aku perhati lagi..perhati kan lagi dia
Nampak ada sesuatu dipegangnya ditgn kirinya
Hampehhhhhhhhh!!!!!....
Penghidu gam rupanya mamat ni
Inilah dia yg dikatakan
Melakukan satu kebodohan dan kezaliman pada diri sendiri


PEMBERITAHU:Jika keluarga tidak melakukan apa2 utk memulihkan dia..sampai akhir hayat lah dia akan begini

 

20 geng komen :

Kakcik said...

Kesiannya...

Eye_nee said...

kakcik..
SAtu tindakan menzalimi diri sendiri...hrmmm...

:: idzwa :: said...

arghh..hidu gam!!!macam sorg kat sini...budak hidu gam now dah mcm org mental..takuiittt...

Eye_nee said...

idzwa..
mmg takut tgk dia beb...tergelak-gelak...marah2..mcm tak keruan dia..baling roti pas tu kutip balik..makan..haihh..kesian pun ada...

Kesuma Angsana said...

kesian lah... kenal tk dgn famili dier mungkin boleh dibagi tau..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Aduh kesiannya... apalah ini yg dipilih jalan hidupnya itu Aini... memang dia menzalimi dirinya sendiri... moga dijauhkan dari keturunan kita ye Aini..
Takut juga diapa-apakan .. kena hati2 keluarga ko Nee.. sebab sakit mental ni susah sikit..

Eye_nee said...

KA..
Tak kenal KA..dia bukan Budak Melayu kita...kata kaklong saya..dia budak Cambodia aka kalau saya panggil KEMBOJA...ckp pun tak berapa reti..kaklong saya tanya lain dia jawab lain...

Eye_nee said...

Cahaya Hidupku..
Tu lah T..kaklong aku ckp..pandai pulak menegur kalau kaklong aku keluar menyapu laman..Lpas tu dia buat hal dia lah...tak kacau kata Along aku..tp aku takut T..ari tu aku mengintai dia dari celah tingkap umah Along aku...Sian T..muka hensem..

Kakzakie said...

Moa keluarga pemuda ini diberi kesedaran segera daripada terlewat membahayakan org juga - kakak memang takut kalau jumpa org macam ini Eye_nee..

Eye_nee said...

Kakzakie..
Tu lah kak..keluarga pun kami tak tau..Kaklong saya tanya lain dia jawab lain..Saya mmg takut kak..Siap pesan pada anak2 kalau nmpak dia duduk dibuai jgn pergi kat situ...

Rai Ourkizuna said...

bahaya orang hidu gam ni..sbb mmg otak dia akan jadi kecut dan boleh hilang pertimbangan.. hati2 tau.. tak tau dia akan buat apa kalau time dia tak betul..

Eye_nee said...

Rai.
Itulah rai..td baru akk baca gejala dan simptom penghidu gam ni...mmg dah pesan dah pd anak2 jgn dekati dia..tak pasal2 nnt kan...

Daddy Ziyyad said...

mungkin juga 'mental' nya sebab hidu gam tu...bahaya juga selalu berlegar depan rumah tu, sebab dibawah sedar, boleh buat sesuatu yg merbahaya

Eye_nee said...

DZ..
Itulah Doc..Hampir setiap hari..nmpk fizikal ok..bila perhati lama2 K.O....So far hanya disitu sajalah dia port...cuma pesan kat anak2 jgn main kat buaian tu la...

makchaq said...

Kesian...dah lama la tu dia ketagih hidu gam

Hidu gam ni biasanya mula dari kecik2.. masa makchaq duduk merbau sempak pernah jugak nampak budak2 hidu gam.. kalau famili x kawal memang jadi teruk la..

Eye_nee said...

Mak chaq...
yer la agknya tu makchaq ..dari kecik2 dan mula menghidu gam ni...kesian mmg kesian tp tulah dia...mengapalah pilih kehidupan mcm ni..

Makchaq pernah duk merbau sempak?...dkt dgn umah saya tu...

Eye_nee said...

Mak chaq...
yer la agknya tu makchaq ..dari kecik2 dan mula menghidu gam ni...kesian mmg kesian tp tulah dia...mengapalah pilih kehidupan mcm ni..

Makchaq pernah duk merbau sempak?...dkt dgn umah saya tu...

Nor Azimah said...

saya rasa dia bukan tak betul, tapi jadi gitu sbb hidu gam tu, dia lalok tu yg nampak cam mental

Eye_nee said...

Nor Azimah..
Ntah lah..tp bila baca apa komplikasinya lepas menghidu gam ni dlm jnagka masa yg lama...Mental itu boleh berlaku..berhalusinasi...kurang daya tumpuan...sehingga yg boleh menyebabkan kematian pun ada...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ape nk jadi lah kn budak2 sekarang ni... dera fizikal sndri dengan menatang tu....