Kesukaannya yg Paling Meletoppp....

February 27, 2014

As-Salam gengs
27 Rabiul Akhir hari ini
Semoga Rahmat Allah sentiasa merahmati hidup kamu semua gengs


Dia tak pernah aku hantar ke kelas yg formal gengs
Tapi kecintaannya terhadap air dan kolam renang
Dia kira macam tiada faktor ketakutan pada air lah
Jadi dia boleh berenang
Tidaklah hebat mana
Renangnyer tidak jauh mana
Tapi ok lah....




Di Melaka ni gengs..Dia 7 thn masa ni
Aku suruh terjun kat kolam kanak2...dia bantai terjun kolam dewasa
Kolam kecik tak trill katanya
Cuak mak nakssss....
 Dia rileks jer gengs
Korang tengok muka dia pun tau kan
Betapa dia enjoy




Ni Masa kat Sabah..dia 6 thn masa ni
Sama jugak..Kolam dewasa...dibantainya berenang...



Ni dekat D'Rhu beach resort.-Kuantan..thn lepas aku pergi...
Naik rentung dah muka dia...
Berjam-jam dia kat sini...




Ni Di Poring Hotspring - Ranau- Sabah 2010
Asal ada air bertakung..dibantainya terjun gengs
Kolam ni boleh tahan panas air dia
Dia selamba jer..


Ni di Manukan Island - Sabah
Kena pakai life jacket..dia tak suka..dia cukup tak suka pakai life jacket tu
Tak bebas nak menyelam katanya
Alahai dik non..adik amatur jer nak
Tenggelam nnt cam ner
Mak masa ni bukan main sibuk jadi life guard
Sila percaya yer gengs..ini stements adalah tipu
Life guard ko....Tak jejak je sikit kaki ke pasir..muka dah cuak
Ada hati nak jd Life guard...


 


 Dia punya berani gengs
Hingga dah sampai ke garisan yg dilarang melepasinya..
Yana...Yana...


Aku cukup suka gambar ni
Manukan Island yg sangat cantik gengs..
Air sgt jernih bersih,  menakjubkan....


PEMBERITAHU:Pantang kata nak pergi bercuti..Ayat pertama dia tanya "Hotel tu ada Pool Tak"..



22 geng komen :

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Memang berani betul anak ko tu Nee.. anak2 aku tak pandai berenang tapi tersangatlah suka dengan air ni... aku yang cuak lebih Nee... bila dorang menyelam start lah aku menjerit suruh timbul... pastu sibuk mengira berapa kepala yg timbul hahhaha..

Daddy Ziyyad said...

Bagus sangat ni!!! Hantar dia ke proper swimming class, mana tahu boleh jadi pelapis perenang negara..dia ada natural talent..tgk muka dia yg seronok terjun pun kita dah tahu...:) Anak saya penakut air! hahaha...tapi Insya Allah dlm setahun ni nak hantar juga anak sulung saya tu ke kelas renang...

Manukan Island..oohhh..subhanallah..sgt cantikk

makcik tempe said...

anak ko geng boleh duk serumah ngan firdaus pantang jumpa air....24 jam boleh berendam.

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

oo nih pun memang kesukaan pakcik masa kecik dolu.... tp bukan pool... BIG POOL.... mandi sungai.. mcm2 style... terjun tiruk paling popular... huhuhu....

Rinna said...

budak2 mmmg tak boleh dipisahkan kalau jumpa ngan kolam renang..mesti tak sabar2 punya nak terjun.. :)

:: Mrs.Eady :: said...

Serious kagum gilerrrrrr!

Eye_nee said...

CH Ku...
Berani T oii..kdg geram jer aku...beg baru jer letak dlm bilik hotel..dia dah menyelongkar baju renang dia...

Eye_nee said...

DZ..
Tulah Doc..saya ingat nak hantar juga lah dia...biar buat properkan dia minat sgt..

Manukan Island..cantik sgtt Doccc...

Eye_nee said...

Dodocheng..
Sama jugak yer Na..tp ko kalau firdaus nak mandi pool..ko leh jer gi umah yuyi...Yana ni time aku bercuti jer lah dpt dia mandi pool...

eMMe said...

Salam Jumaat Kak Eye Nee, smlm kesibukan melanda, ari ni Alhamdulillah, bertemu kita di pagi jumaat yg indah ini, moga dirahmati dan diberkati Allah..InshaAllah...

kagum saya Kak... suke tgk Yana beraksi dlm air.. rileks je kan.. dia belajar berenang ke kak?

Eye_nee said...

Pakchik Dot..
Terjun Tiruk dah mcm nyamuk nama dia..perghhh..kompom kepala menjunam dulu tu..Saya nyer style
terjun Aedes...silap terjun boleh ajal ni Pakchik...

Eye_nee said...

Rinna..
Budak2 kan sis..kebanyakkannya mmg cam ni kan..pantang jumpa air...

Eye_nee said...

Mrs Eady..
Cam dlm gamba tu lah dia sis..terjun ajer...cuba kalau kata cukup tu...menyentap muka dia...

Eye_nee said...

eMMe..
Salam jumaat buat kamu juga..Semoga kamu sentiasa dlm rahmatNYA yer sis..
Luv ya...

tak der class formal sis...dia belajar sendiri jer...tu yg ingat nak hantar dia gi proper Swimming Class tu..

makchaq said...

Anak makchaq ada sorang sebijik macam ni...
Kalau bercuti tak boleh ke mana kena tunggu dia tepi kolam ja... Pi snorkeling pun macam tu jugak sampai ke tali penanda tu sorang2

Makchaq hantaq dia belajar berenang, sebab berbakat kot, terus terpilih masuk team Selangor, bukan main happy...
lepas tu baru tau langit tinggi rendah.. setiap hari kena berenang tak kurang 5km..

Eye_nee said...

Mkachaq..
Tu lah makchaq..kematu pukoq haih duk berejam nak tunggu tepi kolam..paper dah habis baca 2 kali roud sampai dok baca ruang iklan sekali dia tak abis jugak..

hahahah..la ni apa citer anak makchaq tu...

Nak jugak saya hantaq Yana ni pi blajaq berenang..biaq dia cuba...kut2 dpt wakil kampung dulu nnt..tu dia kena berenang 2km sehari...

Kakzakie said...

Baguslah Yana jenis tak takut.

Anak-anak kakak pun tak pernah ikut kelas renang ke apa Eye_nee tapi dek kerana rumah dekat dgn swimming pool yg besar dua pandai berenang. Tapi si kecik jenis takut tak pandai.

Seronok berenang ni kan. Kita dulu berenang kat parit/taliair aje:)

Eye_nee said...

Kakzakie..
Smalah kak..Saya ketiga2 tu pandai.without any formal swimming classes tp yg dua atas tu pandai bereneng style telentang tu..elok jer terapungnya...saya kalau telentang maknanya tenggelam lah kak...

Kecik2 dulu berkubang kat sungai jer lah kak kan..mana mak ayah ada duit nak gi pool ni...

Hanis Azla said...

As-salam kak eye-nee..

wah.. cayalah yana.. berani dengan air.. auntie yg dah tua pun selalu ketar he..he..

wahida said...

bagus dia tak takut air kak..

saya ni hantar si abang gi kelas swimming sbb dia takut air, dah hantar kelas baru dia ok...huhu..

Kesuma Angsana said...

anak2 KA dari yg kecik sampailah yng besar semuanye antu air hehehe

Nor Azimah said...

kak, seronoknya diaaa...

anak2 saya pun suka air, tapi takat mandi2 biasa jer..kami lebih suka bawa ke sungai, cam Janda Baik, Ulu yam, cuma dah jarang jugak, alasan abahnya..takut kena kencing tikus..hrmmm