Sotong Saja Ok...

February 26, 2014


As- Salam gengs
26 Rabiul Akhir hari ni gengs kan
Semoga Kalian semua didalam RahmatNYA....

Al-Kisah 2 beradik tu
Sejak seminggu ni nak bawak bekal lah pulak ke sekolah
Dah semnggu tu jugak aku buatkan nasik goreng jer
Walau tak komplen terang-terangan
Yana siap cakap
Mak tak payah isi banyak-banyak dlm bekas
nanti membazir adik tak habis makan
Bukan main berhemah yer Yana
Tq lah yer dik..

Jd malam td mereka kata
Mak buatkan beehoon boleh
Dah pukul 10 nak oii
Apa bahan pun tak der kat umah
Gagah lah juga ke kedai rucit depan umah aku tu geng
Kedai runcit kecik jer pun
Yg ada sotong jer
Fishball elek!!
Udang elek!!
Ayam elek !!

Timakasih mak
Timakasih mak
Timakasih mak
Dah lah tak payah ckp banyak2 kali
Ini boleh buat mak touching...








PEMBERITAHU:Air tangan mak kannnnn.....bukan aku sorang cakap..org lain pun ckp mcm tu kan gengs

29 geng komen :

:: Mrs.Eady :: said...

alah rugi tak amik gambar macaroni pagi tadi atas permintaan si bujang sorg tu..hehehe...

lapar lapar mcm ni bihun pun nampak sgt meliur kannnn :D

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sotong pun okey geng.... janji mak yg masak... sodapppp tu :)

eMMe said...

hurm... dah 2 hari makan nasi goreng.. jemu kot, hehehe.. yea la kak.. nampak cam sedap je bihun kak eye nee ni... walaupun rencah sotong je.. i like sotong sis..hehehe...

Eye_nee said...

Mrs Eady..
Rugi lah ko sis tak amik gambar...kalau tak mesti ada satu N3 citer macaroni...

Eye_nee said...

Cahaya Hidupku..
Sotong ajer pun jadilah yer T...anak2 suka...

Eye_nee said...

eMMe..
tulah suka dorang pagi ni sis...dah seminggu nasik goreng jer...muntah ijau dorang mkn...

Kakzakie said...

Mereka pun melangkah ke sekolah dgn hati berbunga gembira dan mak pun pergi kerja senyum puas... alhamdulillah.

atuk said...

Assalamualaikum Eye

anak berhemah
tentu ibu bapanya juga berhemah..

Rinna said...

Meehoon dengan sotong pun sodap.. air tangan mak kan.. :)

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

2 minggu lepas pegi bukit tinggi, kat indonesia..... baca menu, ada tulis cumi goreng tepung.... bila tanya.. ape tu cumi..... cumi tu sotong... huhu manja nye nama...huhuhu

Eye_nee said...

Kakzakie..
Betul lah kak...Saya senyum puas...2 bekas utk yg bersekolah dan 1 portion lagi saya tinggalkan utk si Sulung yg ada dirumah...

Eye_nee said...

ATUK..
Waalakumussalam ATUK...

Dia nak jaga hati saya tu TUK...takut saya sedih..sbb saya selalu tanya...bekal habis makan tak...

Eye_nee said...

Rinna..
Yer kan sis..teringat meehoon goreng arwah mak mertua saya..simple sgt...Meehon..ikan bilis tumbuk dan taucu..tp saya makn boleh bertambah tambah...

Eye_nee said...

pakchik DOT...
Cumi goreng tepung..cumi sambal...cumi goreng kunyit...mmg mcm manja2 jer bila disebut...hahah...

BungaTulip said...

Salam kak,
sotong pun nampak sepadan je masak dengan beehoon. apa yang penting air tangan mak.

tambah la anak akak tu bselera makan

Eye_nee said...

BT..
WSalam sis...resepi campak2 kan sis..dgn bahan yg tak cukup tu...anak2 pun mcm redha jer mkn...

Daddy Ziyyad said...

Sedapppp tu meehoon goreng..ada sotong..ada taucu...nak lagi best, gorengkan telur mata satu! hahahaha

JunAina said...

Anak tegor secara berhemah takut mak kecik hati...ahahhaaa...

Akak pun selalu kena. Mak masak kicap ni sedap tapi lain kali jangan masak lagi ye...kehkehkeh...

Eye_nee said...

DZ...
Yer lah kan Doc...lupa pulak nak goreng telur mata...

Eye_nee said...

JA...
Pandai dorang tak direct kat kita kan sis...menegur berhemah gitu...

makcik tempe said...

geng aku asal bihun goreng je terliur.mak sanggup tolak nasi lagilah bihun ala ala lembab cam tu.baru je tadi mak makan bihun goreng bersama ayam goreng.

Eye_nee said...

MT...
aku pun sama jugak..kalau Mee kuning aku suka time dia panas2 jer..kalau bihun ni sejuk pun aku belasah gak geng...

makchaq said...

Anak2 makchaq pun selalu bawak bekal. Depa malas nak beratuq beli makanan...
Menu biasa memang nasi goreng la... tapi depa tak kisah... depa bawak ja...

lieyalatif said...

gitu la seorang mak kan kak..tak sampai hati nak spoil kan permintaan anak2..selagi boleh usaha mmg kite cube tunaikan...

tapi kak, dlm takde2 bahan tu, bihun akak nampak sedap wooooo...menggiurkan...lieya arini bekalkan anak lieya mee goreng....

Eye_nee said...

makchaq..
Sama lah makchaq...pagi ni pun buat nasik goreng jugak buat depa..tapi buh udang..teluq..kentang..ikan bilis..daun sup...macam2 ada...

Eye_nee said...

lieya..
ni lah akak ko yg pemalas ni sis bab masak2 ni..tengok bento anak2 ko...salute abis akk kat ko..kalau ko duk sebelah umah akk...akk bayar ko bulan2 buatkan bento Yana sekali...

Kesuma Angsana said...

betul tu, kalau anak2 request ni kita mesti sehabis baik nak buat kan.. air tangan mmg terbaik walau rasa kdg2 buat anak2 nak tercekik hehehe

Eye_nee said...

KA..
Sib baik anak2 memahami..tercekik pun tercekik lah..janji mak yg buatkan...heheheh

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alahai yang macam ni pun dah cukup sedap sebenarnya ..yummy