Sori Yer...I dah Try My Best...

January 28, 2014

As-Salam gengs
Semoga Rahmat Allah sentiasa mengiringi kehidupan kamu semua gengs
Bersyukur masih mampu lagi bersujud kepadaNYA..Alhamdulilllah

"Sori yer..Saya dah try saya punya best
Tapi hari ni baru dato' sign itu bonus punya proposal
Lepas CNY baru bonus keluar...SORI yer..."

Boss aku punya ayat semalam gengs
Kesian Boss aku..siap say sori lagi pada staff
No need la Boss...Bukan salah u pun
He's a good man gengs...


Disini bekerja..Tiada Tekanan
830-530...with Increment setiap tahun
830-530...with Bonus setiap tahun
830-530..with company trip setiap tahun percuma ditanggung suami isteri anak2...

Alhamdulillah...
Kekurangan kecil disana sini...bagi aku itu biasa...


PEMBERITAHU:Tak perlu byk sgt merungut ditmpt kita mencari rezeki.tak puas hati
cari kerja lain.

18 geng komen :

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah .... bonus nak keluar pas CNY ...kayo mak cik ;)

Betul tu Nie kena bersyukur APA yg ada... Alhamdulillah, bersyukur dgn kurniaan Mu ya Allah...

Eye_nee said...

Yati...
InsyaAllah T...12 thn kat sini..12 thn tu jugak ada incremet, bonus semua...

Syukur..Alhamdulillah...

Wak Gelas said...

syukur je kan makk.,ahHKs

Eye_nee said...

Wak Gelas..
Itu yg sebaiknya kan Wak...byk sgt bisingnya...Barokah tak rejeki tu ???

:: Mrs.Eady :: said...

ai likeee part pegi cuti sekeluarga itu.. :)

Eye_nee said...

Mrs Eady..
U as an outsiders LIKE it...ME??????.....one thousand millions smile lah sisss oiiii....hehehehe...

Kakzakie said...

Mesti ada sebab. Tapi kesianlah mereka yg cina lepas CNY baru dapat. Tak apalah boleh simpah ye tak:)

makchaq said...

Lepas raya lagi best.. balik cuti ada duit lagi...

Beruntung la pekerja kat company tu.. bonus,increment & company trip lagi..
dekat gomen pun setakat bonus & increment ja.. trip2 tu x dak la..

Eye_nee said...

Kakzakie..
Boss beri ADVANCE one month + salary pada chinese staff kak...not only chinese..yg Malayu pun dia tanya kalau perlukan advance...

Eye_nee said...

makchaq..
Alhamdulillah Makchaq...setakat ni depa duk tanggung semua kalau pi Company Trip...ada increment dan bonus..ALhamdulillah jugak tak pernah mengecewakan...

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

gaji basic 3k.... 12 thn keje... 12 increment... sekali increment dapat 3 ratus..... 12 x 300 = 3600 ..

bonus setahun 500 x 12 = 6000

moral nye gaji sekarang dah 6600 ++ ...wow!!..

alhamdulillah...... huhuuh

Eye_nee said...

Pakchik DOT..
Ngeeee...Budak SPM mana ada starting 3K pakchik...kalau masin mulut pakchik thn ni dpt naik lebih sikit...Alhamdulillah...

lieyalatif said...

alaa yg penting tetap dpt bonus cny....bersyukur la kan kak....ade tapi lambat jek..better lagi dari takde langsung....

suke sikap akak...positif jek..ni laa patut dicontohi...jgn asek merungut jek...tak baek woooo

Eye_nee said...

lieya..
Itu yg paling penting sis...dgr citer kwn2 lain...increment pun tak der..jauh sekali bonus..kat situ kita dah lebih beruntung kan..

Positif jer sis...lainlah kalau tak der apa2 benefit kann...

Nor Azimah said...

ya kak, positif je, bersangka baik selalu, Allah mengikut apa yang kita sangka, so..baik yang kita harap baiklah yang Dia bagi, sebaliknya...

Eye_nee said...

Nor Azimah..
Sgt setuju dgn kamu...Rezeki kita sebanyak ini...rezeki rakan lain sebanyak itu pula..Bersyukur dan sentiasa bersyukur...

anitadiana said...

tak pa janji dapat kan..rezeki..

Eye_nee said...

Jika kita bersyukur Ta..nikmat pemberian Allah kepada kita tidak akan mengecewakan kita kan...