bini bini ku pendekar...berpencak silat di gelanggang cyber...

January 23, 2014

As-Salam gengs
Alhamdulillah masih bernafas untuk kita sujud lagi kepadaNYA yer gengs...Syukur....

Tajuk tak hengat kan gengs
Ada darah HANG JEBAT mengalir dalam tubuh??...
Terkini tak perlu darah kesatrian mengalir atau ada gelanggang persilatan...
Cukup ada WIFI free dan boleh berpencak silat....hehe..

Tersebut lah kisah
Dua Kesatria
Satu PERWIRA
Satu PERKASA
Dua dua sama gagahnya

Alkisah pada suatu hari
PERWIRA diminta kesuatu negeri
separuh purnama perlu di isi
Berpergianlah PERWIRA menabur bakti

Setelah berpergian tak sampai separuh purnama
PERWIRA minta PERKASA mengganti
PERWIRA kembali semula kenegeri
Ada yg lebih penting perlu di urusi

PERKASA terasa berat nak pergi
Kerja sendiri terbengkalai sana sini
Kepada bini hal di ceritakan
Sedikit melegakan kepala dan badan

Bini PERKASA merasa kasihan
Dilaman cyber ketidakpuasan di salurkan
Diluahkan rasa penuh kesalan
Suami tercinta bagaikan orang suruhan

Dibaca pula bini PERWIRA
Lalu kuda2 mula dipasangnya
Bersilat kedua tuduh bermula
Seluruh dunia sudah membaca

Pesanan MAHAGURU kepada kedua
Tidak sekali menyebelahi sesiapa
Di cyber juga MAHAGURU pernah berpencak silat
Ditambah komen yg  menaikkan semangat
Terasa diri memang berada ditempat yg RIGHT
Sehingga lupa di laman cyber ramai SANG KARMAWIJAYA
Tapi tak boleh juga salahkan mereka
Mereka tak tahu cerita yg sebenar benarnya

Tenang kan diri kedua bini
Baru kewarasan pulih kembali....
Biar suami berkira-kira
Macam mana nak setle ini perkara
Terkini laman  cyber tempat meluah hati
Kena lebih berhati hati
Terlebih cakap boleh makan hati
Sebab masing masing percaya
"AKU YG BENAR..AKU YG BETUL  didlam hati"



PEMBERITAHU:Perang cyber ku terkdg masih berlaku... amarah ku masih perlu diajar apa itu sabar...
degil sungguh amarah ku...selalu tak dengar kata...rotan nnt baru padan muka..kena.makan kangkung ais blended kut baru rasa sejuk...
















14 geng komen :

:: Mrs.Eady :: said...

hehehe..ehh nak gelak ke nak nangis nie...

btw kak...benda ni kene asah sikit-sikit supaya boleh cool down kan..

bak kate mak syarifah amani (pelakon tu) sebelum tweet/post ape-ape..

kire dulu 1-10, tarik nafas lepas then baca bismilla baca balik kalau ok baru tekan send :)

Eye_nee said...

Gelak jer..citer laka-laka ni....heheheheh...kdg tak sempat nak pikir dah tertekan post..punyalah darah putih hang jebat byk mengalir kat dlm badan...Jebat lah sgt kan...

Kakzakie said...

Bertindak mengikut sifat amarah tak mustahil begitulah jadinya... natijah dari apa yg dibuat kena fikir berkali-kali, jgn sampai nasi dah jadi bubur... meloponglah jadinya

Eye_nee said...

Kakzakie...
Betul kak...kali pertama itu kesilapan kedua dibuat itu pengajaran kalau dah ketiga kali itu kebodohan nama nya...utk saya juga ni...semoga lebih lagi bersabar bersabar dan bersabar...

Wak Gelas said...

layannns jer makk.,ahHKs

NM03 said...

mm... saya juga kadangkala punyer sifat begitu

Eye_nee said...

Wak Gelas..
Mak kdg2 jd harimau Wak...

Eye_nee said...

NM03...
Hrmmm...kena byk2 bersabar kita ni kan..tp tulah org pesan byk kali..kita pesan kat org pun sama..suh sabar...tp terkdg terlepas jugak...setan sungguh2 menghasut...

eMMe said...

haaa kak, mende tu boleh elak, kalo kite tak start dulu... tapi andai ada pihak di sana yg mula, berbulu juga sis, ape ape.. mmg kite kene didik diri kite supaya bersabar, dan atas dari sabar...tapi dpt kasi sedas skali pun ok kan Sis, hehehee... sabo jele....

Eye_nee said...

eMMe...
itulah dia nyer sis...brgkali yg satu ni dah lama sabar...terkeluar satu das...yg satu ni bila dgr..balas pulak satu das..kemudian keluar berdas-das...heheheh...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam gengs...

Rupanya ko follow aku dalam diam ye...
Ko tu sejak dari dulu darah Hang Jebat sentiasa mengalir... tapi bila dah tuo ni kono banyak2 sabar tu Nie hehehe :)

Eye_nee said...

T...waalaikumsalam geng bas sekolah...hahaha...
lama dah aku baca citer2 ko tu...darah jebat dari dulu T...la ni dah tua darah pun dah suam2 kuku sikit...hahahaha....

Kesuma Angsana said...

kena sabar byk2 lah yer !

Eye_nee said...

KA..

InsyaAllah KA..aku yg dulu bukan lah yg sekarang...aku tegar mengawal amarah...