Ukh Aloh!!!!.....

May 08, 2012

Assalamualikum gengs...
Hampir sebulan gengs.. aku tidak menulis...
Hampir sebulan tidak menyapa kalian
Semoga Kalian Sihat-sihat selalu
Dan sentiasa berada di bawah lindungan ALLAH S.W.T.....
Ini sepatutnya kewajiban kita sebagai sesama insan kan gengs
Sentiasa mendoakan yg terbaik buat gengs yang lain

BUKANNNNNNN
Kafir Mengkafir.......

Uhk Aloh...Berat Belake Tuduhe ni....
Ghoyak biar comey deh...
Kito samo isle..

nampok dok ni geng.. kuar bahaso kelate nih...
ni baru satu melesiea.....
dengar ni ambo nok jadi tuke karoot komedia benta deh...
Kito nyanyi dikir barat deh....nanyi samo ambo..


Wahai bekas ketua polis jangan sebut pandai-pandai
Dia orang tua budi elok molek dan permai
Jangan sampai kejap nanti mu pula dapat badai
Herot mulut belah kiri sebab buruk perangai

Sudah lah masa dulu satu orang mu bantai
Sampai lebam bijik mata hodoh betul perangai
Hari ni kuar cerita bukan main memandai-mandai
Kafirkan Seseorng ilmu ugamanya bijak pandai

Cuba Pandang diri sendiri Ugama apakah dianuti
Jangan sebab Ada kuasa hidup tidak akan mati
Dan bila esok hari.. mati datang menghampiri
Sedang mulut hari ini Menkafiri Bangsa Sendiri

Sebatang Pokok
Biar sebesar mana pun batang nya
Biar sekuat mana pun dahan nya
Hijau meredang daunnya
Lebat berbunga
Mengeluarkan buah yg banyak
Satu hari nnt mati juga.....
MATI tanpa disoal siasat..mereput menjadi baja...

Seorang Manusia
Setinggi mana pun pangkat
Sehebat mana pun kata-kata
Berkuasa....
Berharta...
Satu hari akan mati juga
MATI yang akan disoal segala tingkah..segala kata...segala perlakuan...
SEGALA-GALANYA....sebesar zarah...BAIK dan BURUK.....tidak terlepas....

PEMBERITAHU: Yang Baik Datang Dari Allah...Yg Buruk itu adalah kekhilafan aku adanya geng...Akhlak yang baik..pertuturan yg molek juga kerana akal yg Allah kurniakan....Jadi berfikir-fikirlah sebelum melakukan sesuatu perkara.....Pesanan ini selayaknya utk aku yg byk silap ni gengs....

21 geng komen :

Sidratul Muntaha said...

tu le pasei..
kome dok mikior naper le dema panggey orang tua tu bapok segala kapir.
astaghfirullah...

Eye_nee said...

Sidratul Muntaha..
penin mikior idak juge teman jumpa jawabnya...udahnya lantak la..dema nanggung la akhirat nnt...

eMMe said...

sesuka hati je kata org kafir..cam la dia tu dalam ilmu agama... huhuhuh..
dunia..dunia..apa nak jadi la skrg...

kakcik said...

Dah tak modal sangat dah tu. Sampai keluar kata2 macam dia sendiri takde agama. :(

Gen2Merah said...

hehehe.. kita serupa rupanya.. saya pun dah hampir sebulan lebih tak jenguk2 blog ni.. hehe.. selamat menulis kembali..

ya, saya pun tak setuju bila bekas ketua polis tu mengeluarkan kata2 macam tu... dah nyanyuk agaknya dia tu..

jedi said...

bengong diorang ni...

xreti nilai...org bukan melayu dan islam pun boleh nilai....otak tara ka??

:: Mrs.Eady :: said...

ckp biar sebarangan kan..tak gitu sis?

ieda said...

ekekek akk nie .. macam2 tau
winduuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :)

Hanis Azla said...

sedihnya bila perkara seperti ini berlaku.. ya Allah, kau selamatkanlah bangsaku dari berpecah belah..

Marya Yusof said...

As salam Kak eyenee,

Welcome back! :)))

Sama mcm cikgu kite Gen2 tu, baru update ye...hikhikhik...

Alamak, apa cite ni kak! Adeh lama xbuka paper ni sll dgr cite dr hubby je, xsuka sgt nak bc paper or what sb byk sgt yg negatif :(

Last2 tak tahu isu semasa...huhuhuu...

Semoga tanahairku terpelihara hendaknya... Amin ya ALLAH~

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

bila nafsu menjadi raja.... fikiran akan menjadi hamba......

Eye_nee said...

eMMe..
Kata2 itu peribadi kita....diri kita....wajah kita....dari kata2 org menilai kita..dari kata2 org mengenali siapa kita melainkan kita bermuka-muka...kata dihadapan lain di belakang lain....Itulah hebatnya sebuah kata-kata...

Semoga Allah berikan kita peluang merubah...megubah dari berkata-kata yg buruk kepada yg elok2 dan baik2 sahaja...

Eye_nee said...

kakcik...
Sedih sgt rasanya bila hanya kita yg di gologan rakyat marhein ini sahaja yg mhaukan pemimpin2 islam kita bersatu...sedangkan mereka sendiri makin galak tuduh menuduh sesama sendiri....

Eye_nee said...

Gen2..
Selamat menulis semula...

Apalah yg tersurat disebalik perkataan yg disebutkannya tu kan...

Eye_nee said...

Jedi...
Otak dah tepu bro...asik mikirkan siapa lagi nak kene belasah kut..

Eye_nee said...

Mrs eady...
Tu lah..org tua2 pernah berbidalan..Sbb mulut badan binasa...

Eye_nee said...

ieda...
Windu kamu juga....cerita pembuka tirai...

Eye_nee said...

Hanis Azla...
Perang Mulut mmg boleh..tp jgn lah sampai begitu sekali kan....

Eye_nee said...

Marya...
Waalaikumsalam sis....Tq...kamu masih sudi menjenguk kemari...

Bekas seorg ketua polis mengeluarkan kenyataan melebelkan seorg ulamak di timur tanah air sebagai "FATHER OF KAFIR"

Eye_nee said...

pakchik dot...
Ada golongan yg memang suka menjadikan diri hamba abdi pada fikiran dan manyanjung nafsu sebagai raja sembahan....

Cik Ina Do Do Cheng said...

Welcome back geng ,sekali ko update panas. betul tu geng satu hari nanti kita semua akan mati juga, sementara masih hidup ni jangan kita nak meninggi diri ye dak.