Sabar EyeNee..Sabarrrrr

March 09, 2012


Ahlan wa sahlan Ya-gengs............sekaliiii arab sgt dah bunyinya .....
Macam mana korangS semua hari ni gengs...sihat adanya...

Lama tak berkias-kias
Kata org lepaskan tekanan melalui penulisan ni pun kira ok dah
Tidak terus menyebut nama.....
Hanya munkin barangkali ada yg terasa
Anggaplah tiada yg berkaitan pada yg hidup dialam nyata jauh sekali di alam maya dan tidak juga dialam kekal tempat kediaman selamanya...

Namun jika ada yg mungkin terasa....sori lah aku tak berdaya...sekadar meluah apa yg terbuku dalam dada.......



Sabar....
Semakin nipis
Semakin Tipis
Semakin Terhakis
Semakin Terkikis

Kemaafan..
Semakin Jauh
Aku Dah Jenuh
Seperti Bertaruh
Akhirnya.......Keruh

Kebencian...
Kucuba Hindari
Ku Buat Tak Peduli
Terasing Menyendiri
Dalam Wilayah Sendiri

Perasaan....
Geram ku pendam dalam
Meluat ku Hitam kelam
terfikir-fikir bagai nak buat
Bagi sebijik penumbuk maha hebat


Yg kanan ni boleh menginap kat Hotel tak der Star dan berbilik Suite ICU 3 days 2 night


PEMBERITAHU:Raja Lawak pun tahu jugak Marah.....

35 geng komen :

:: Mrs.Eady :: said...

cantik gelang cik kak..kekekek.. :)

Eye_nee said...

Mrs. Eady...
Gelang tu kalau nak kene pakage sekali dgn penumbuk tu...hahahaha....

atuk said...

Assalamualaikum Eye

nasib baik saya sempat mengelak...
kalau tidak....

eMMe said...

amboi... besornye penumbuk, takotnyew.. lariiii...hehehe~

Eye_nee said...

Waalaikummusalam tuk...

hahaha...kalau tak dlm seminggu ni tak kuar lah n3...sibuk nak buat gigi palsu.....

Pok Amai-Amai said...

Aduh! Penumbuk Ms Eye Nee terkena hidung kembang sy. Tmbh2 kembanglah hidung sy pas ni. Kalah serombong kapal t kang...

=p

Eye_nee said...

eMMe...

sib baik sempat lari....tp bukan selalu boleh sempat lari...jaga-jaga........kihkihkih....

Eye_nee said...

Fara....

tetiba N3 bengang ni buat akk tersenyummmmmm baca komen korang...

TQ yang...korang mmg gengs terbaikkkk....

kakcik said...

Kita adalah manusia
punya hati punya rasa
bukan sebuah boneka
yang boleh diperkotak katik sesedap rasa...

Eye_nee said...

Kakchik...

Sampai saat dan ketika
Kesabaran boleh hilang punca
Dek kerana kebiadapan seorg kawan
Hilang sifat saya utk memaafkan...

So Shy Lady (SSL) said...

hikhikhik....n3 tunjuk prasaan apesal sy bleh gelak plak?

macho lah aksi akk tunjuk pnumbuk tuh....


tak takot tak takot hahaha... larikkk!

wahida said...

mak aii..garangnya...

relax kak...kita pi minum dulu...

Pepel BoNda AmaNi said...

amoih aih...nie nak tunjuk penumbuk ka..nak tunjuk rantai tangan tue..lawan maktok nampak..lalalalalala...wakakakaka



kak..esok wa bawak maktok p makan kenduri dekat paya jaras..ada bran nak jemput wa p jalan umah lu x?? :P

Eye_nee said...

shy shy lady...

beb..komen lah secara marah..lu komen gelak2 dah gua tergelak sama...hahahaha

Eye_nee said...

wahida...

kene eskrim magnum pun sejuk dah ni....

Eye_nee said...

Pepel...

mana bleh lawan maktok nyer gelang...ni ghelang besaq misai udang geragau jer...heheh

hang biaq betui...pukui bapar hang nak mai...cheq dah mengelabar dah ni mak tok nak dtg...per2 hal lu roger gua beb....

dRag0nfLy said...

marah itu perlu... tapi biarlah marah kerana ALLAH.. kerana ia akan dikawal oleh fikiran..... bukan kerana NAFSU.....

Eye_nee said...

nagaterbang...

Kata-kata pakchik selalu buat saya cool...saya tahu amarah yg tidak dikawal membinasakan diri..sebaik mungkin saya kawal kemarahan itu...faktor usia mematangkan saya dalam mengawal marah ini..tp saya juga tergolong dlm kumpulan manusia biasa..saya cuma berharap api kemarahan dlm diri saya akan mengecil hari demi hari dan akan terpadam...InsyaAllah....

Hanis Azla said...

kak, gelang tu berap gram.. he..he.. sabar kak sabar..

Eye_nee said...

Hanis Azla...
gelang tu lupa la pulak berapa gram...tp yg pasti penumbuk akk tu lebih berat gram dia dari gelang tu.....hahahahahahaha.....

Kakzakie said...

Bukanlah meragam
bila jejari menggenggam
tanda hati dah geram
marah dah mencengkam
yg manis pun masam
sebab dah geram.....

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Eye sahabatku..

Haha.. Tengok penumbuk Eye, hilang semua huruf, dah lupa nak komen apa tadi... Heheh

Gen2Merah said...

bila sabar dan kemaafan semakin menjauhi, lalu kebencian dan kegeraman meluap2 dalam hati, cuba lah beristighfar panjang2... Insya Allah, semuanya akan baik2 saja...

p/s: jangan bagi penumbuk kat saya, takut saya tau.. hihihi... bagilah thumbs up ibu jari... barulah frenship 4 ever.. hehe

Eye_nee said...

kakzakie...

benar kak
Bila berkali-kali disakiti
kemaafan seolah-olah mati
Bila keampunan ditagih semula
hati bagai berkata
Betul kah atau hanya bersandiwara
Dan Jika lakonan lah hakikat
Memanglah kau tak akan dapat
Sori Mori aku dah meluat....

Eye_nee said...

Deru Ombak...

Waalaikummusalam Ya-Sahabat

hahaha..sori geng..tiada kene mengena dgn geng penumbuk saya ni...

Eye_nee said...

Cikgu Gen2..

Baikkk Cikguuu...
Terimakasih Cikguuu...

InsyAllah cikgu..nasihat kamu sgt ikhlas...akk masih boleh mengawal amarah itu...

nak kene buat pembetulan kat gambar tu...

GAMBAR INI TIDAK DITUJUKAN KEPADA GENG MAYA..harap maklum...hehehehe..

Papa Mifz said...

mmg tak bernasib baik la sapo yg kene penumbuk akak yer...hehe

Eye_nee said...

Papa Mifz...

nasib burok la dio...aden cam tu yo..

ieda said...

alamakkk akakkkkk
marah ke .. x gaya marah punn
sweett aje saya tgk akak ..
miss uuuuuuuuuuu akak !!! ;)

MaryaYusof said...

As salam eye nee,

Alamak, buka2 blog nak kena tumbuk... Takutnyeee :)

Ros said...

salam Eye,

Berelak duluuuuu......nak tumbuk sapa ni Eye....?he.he.he...

Dee said...

dush..dush..adoiiiii!!

atuk said...

Assalamualaikum Eye

hari ni tentu dah tak marah lagi kan....

aRoL said...

garangnye cik kak.. ;-)

Cik Ina Do Do Cheng said...

apahal geng, sapa yang buat ko naik hangin. mesti kes kat tempat keja .betul tu geng menulis di blog boleh gak melepaskan tekanan.