Rapat sikit geng..aku nak citer ni....LELAKI ITU...

March 07, 2012

As-Salam gengs...

Adoiiiii...jgn lah rapat sgt..dah bersentuhan kulit ni.....aku kata rapat sikit kan....

Ada seorg lelaki ini...

Nak kata hensem...Hensem lagi laki aku (tetment nak makan penerajang)
Nak kata kacak...kacak lagi suami aku (tetment nak kene penampar)
Nak kata menawan...menawan lagi hubby aku (matilah tetmen poyo sgttt dah ni)

Semenjak dua menjak ni gengs...tetarik betul aku nak tengok lelaki ni setiap pagi
Semenjak tiga menjak ni gengs...tak puas pulak nak tengok perlakuan dia di pagi hari

Kenapa dengan dia????
Tak boleh aku jawab persoalan ini gengs

Terperincinya adalah....

Setiap pagi aku akan mengeteh dgn kroni2 opis aku ni geng...tempat wajib kunjung.. kedai mamak bawah opis aku...harap2 dorang tak uli tepung roti canai tu pakai kaki.....tiada pilihan lain disini aku tawakal fisabilillah jer la...

Sebenarnya dah lama aku perasan mamat ni..dlm lingkungan 40++...duk senyum-senyum.....bukan senyum kat aku...tp senyum sendirian....mula-mula tu aku fikir...dia tersenyum-senyum lepas baca SMS...oh brgkali ada yg lawak sgt pada SMS yg dia baca....kemudian tu bila SMS baca pun dah lama habis tapi senyum dia tak habis-habis aku pun naik hairan...must be something wrong somewhere ni...

Aku perhatikan lagi dia setiap pagi sampailah semalam aku tunjukkan dia pada kroni aku...memang gengs...dia bercakap-cakap sorang..bagaikan dihadapan dia tu ada kroni-kroni jugak tp invisible kroni...nak kata pakaian tak terurus tidak...nak kata seperti tidak siuman tidak juga...cara dia bagaikan hanya dia dan kroni tidak kelihatan dia tu sahaja berada dlm kedai mamak tu....ckp nya mmg lah tidak aku kedengaran...tp bila dilihat..memang dia seolah-olah berbual bicara dan tersenyum-senyum dgn seseorg....dah terbuka hijab barangkali kata hati aku....

Suami siapakah dia itu???
Ayah siapakah dia itu???
Anak lelaki siapakah dia itu???


Tekanan barangkali....Duit??..Kehidupan???...Keluarga???...Tempat Kerja????....



PEMBERITAHU:Jangan biarkan tekanan memacu hidup....

31 geng komen :

Pepel BoNda AmaNi said...

nak kata hitam...(hitam lagi laki aku...wakkakakakaka)xpa kak...kulit aku halus mulus..ko kompom suka dekat2 ngan aku kak..hahahahahah..

maybe jantzzz tue ada masalah bil air lum bayar kot kak.. :P

Pok Amai-Amai said...

Tiba2 mcm kesian lak...betullah. Jgn biar tekanan memacu hidup kita...Kelak nanti jadi mcm...haishhh! Tak terdaya nak kate pe lagi.

dRag0nfLy said...

tekanan itu perlu... dan setiap tekanan itu hendaklah ditangani dengan +ve, jika tidak.... nanti over stress plak....

jiwa kacau je tu kot....

Eye_nee said...

Bonda Pepel...
aku takutkan kehangatan sentuhan itu....hahahahaha.....hitam ka putih ka klabu ka....janji laki aku hensem(tetmen muntah ijo ni)....

takut mudarat nnt bro tu...

Eye_nee said...

fara..
Betul sis..lama dah dok peratikan dia...mcm mana buleh jd lagu tu...senyum2...borak2 tp depan dia nobody...

Eye_nee said...

nagaterbang...
hidup musti ada tekanan itu baru real kehidupan...jiwa kacau bukan boleh ambil pain killer nak sembuh..kan pakchik...

kakcik said...

Tak cuba berkenalan dengan dia? :)

Eye_nee said...

kakchik..
Takut saya kak...hehehe...tak ada beban batu digalas nnt..haihhhh....:)

ratusiput said...

kdg2 kite taktau masalah org kan geng.nampak cam takde pape tp sebenarnya lg berat masalah dia dr kite.hrp diri kite sndiri n keluarga dijauhkan dr tekanan2 hidup yg mcm ni...

Eye_nee said...

ratusiput..
rungutan kita keluhan kita kdg kita lupa adaaaaaa yg lebih tertekan dari kita..dan pagi ni bila dua geng lelaki opis akk yg turun minum dikedai mamak tu mengatakan "ia lah kak..brother tu ckp sorang2..senyum sorang2..kesian pulak saya tgk"....apalah nasib dia kemudian nnt kan..

Cik Ina Do Do Cheng said...

geng kat rumah aku pun ada sorang lelaki cam tu. selalunya dorang jadi cam tu sebab sedut gam terlebih atau ambik ice baby terlebih. Hanya Allah SWT je yang tau, biasalah geng kita suka je nak tau kenapa orang tu jadi cam tu. sebenarnya kita ni terlampau prihatin, aku pun sama,suka nak tau bab cam tu.

atuk said...

Assalamualaikum Eye

mukin bila eye dan geng ada dia senyum ajer, sebab nak ambil perhatian...he he

Hanis Azla said...

kesiannya.. entah apalah yg membelenggu kehidupan lelaki itukan kak..

Eye_nee said...

dodocheng my geng...
betul beb...kita kan naluri sama..naluri rock cap kapak biar ganas prihatin itu lebih...nnt la kalau aku gi minum lagi aku ambik gambar dia..tp boleh ker aku siarkan..silap2 dia tu polis menyamar psikik tak ker mampus aku dia saman nnt...tp kalau tgk Fizikal dia..bdn berisi..kepala agak2 botak..mcm mmg nmpak normal jer la dodocheng...

Eye_nee said...

Waalakumussalam Atuk..

2 3 kali dulu pun saya pikir benda yg sama juga tuk..mungkin brother ni ala2 peramah suka senyum2...tp bila saya amati dia betul2..aik!! lain macam bro ni...real tuk...berborak2 tanpa kawan dia tuk...

Eye_nee said...

Hanis Azla...
tu lah sis..sampaikan bebudak opis akk ni suh akk tanyakan...tak berani akk...tp yg pastinya setiap hari akk akn tgk dia...apa lah yg ada kat dlm kepala dia tu ye...

Rinna said...

Cuba siasat..sikit..kenapa dia jadi gitu.. mesti ada sebabnya..kan..heheh.. iye heran jugak..dok senyum sorang2.. :)

Eye_nee said...

Rinna..
Pergh dah mcm nak jd CSI D'sara ni sis...

Azian Elias said...

Salam kenal..


teruk gak tekanan dia tu ek..

Dee said...

kalau ada kawan lelaki yang sama makan ngan sis..suruh dia lah tegur..mungkin dpt menyelamatkan lelaki tu..oh menarik kembali dia ke alam nyata..sapa tau kan..

:: Mrs.Eady :: said...

mybe ade bluetooth dlm telinga dia :)

eMMe said...

Sis... dah dpt jawapan kah? Dia waras ke tak? hehehe...Lelaki itu berjaya menarik perhatian Kak Eye Nee, heee~

Kakzakie said...

Tempat kakak ada lelaki macam ini eye_nee tapi org India. Tapi dia tak macam yg eye_nee gambarkan ok segak. Tempat kakak nie dia suka ceramah macam org politik, jerit-jerit dgn tangan bergaya. Siapa yg lalu tepi dia memang takut...

Papa Mifz said...

erk..ke dio guno blutooth cakap kat fon...hehe

Gen2Merah said...

iyaa... agaknya dia bercakap guna earphone... tu yang kita sangka dia bercakap sendirian...

tapi kalau betul pun, mmg agaknya dia ada something tu,. mmg ada org2 yang macam tu.. Dia normal, tapi suka berkhayal d alam khayalannya.. ehe

Deru Ombak said...

Salam Sahabat..

Jiwa kacau mungkin.. Kesian tau org cenggini..

MaryaYusof said...

Ntah2 polis menyamar jd org gilak tak... Manatau, bak kata mak saya mato-mato! ahaks :)

Ina Khairina said...

salam kenal sis....laki yg sis sebut ni sama mcm kes my bil...suka gelak n ckp sorg2 n yes dia mmg dlm tekanan...hbs segala harta,rumah keta n bini hilang sekelip mata....

eja_faizah said...

G ar bg salam n berkwn dgn dia beb..

eja_faizah said...

G ar bg salam n berkwn dgn dia beb..

eja_faizah said...

G ar bg salam n berkwn dgn dia beb..