TaMan AsTakOnaH MaK...

December 22, 2010

Salam Gengssss...
Aku Kembali Bersiaran Lagi Ni gengs..
Rajin Datang bertubi-tubi ni gengs
Bila Tiba Virus Malas ...amik ko 2 minggu sekali baru kuar N3...


Ok gengs..Semalam citer Pondok Buruk Mak..
La Ni Taman Astakonah Mak Pulak..

Layan....


Mak tengah Cangkul2 rumput2 yg baru nak naik tu....ditemani Si Nanning....Nanning ni teman setia mak aku gengs....selagi mak tak balik selagi tu la dia ada kat situ menemani mak...setia bersama...Tumbuh LOVE kat kepala mak..sbb masa ni aku amik skop kepala dia..nnt korang tgk gamba aku kat bawah yer....



Ni pulak si 3kaler...tukang bersihkan semak samun kebun mak aku....tgh rehat jap..baru lepas menebas...letih..posing bersama parang ditangan...Jgn rapattttt....



Antara Sayuran Yang Mak AKu Tanam Kat Taman Astakonah dia tu Gengs....

Kacang Fotol..



Brendi...oppps haram beb...Bendi..



Cili Merah



Limau Kasturi



Kacang Fanjang...Kacang Panjang ni special gengs..tak menjalar...tanam dlm beg hitam tu jer...



Cili Padi@Api..



Cili Besar Hijau..



Jagung...



Pekerja Bangla (jgn mareh ek Bang) @ En HaB...Menuai hasil...



Cili Padi Yg telah dipetik..


Harus Ada la kan...dicelah-celah pokok cili padi...sape2 yg berani nak kutuk lebih2 aku cili nnt...


Wahhh...Model cili pon cili la..korang adooo...



10 geng komen :

Encik MamaT said...

tu untuk saja2 ke atau untuk jualan.. memang best la.. dapat hasil.. tak sia2 tu...

Eye_nee said...

Mamat...
Mak Tanam Suka2 Je Mat..tp kdg2 tu ada kedai runcit depan umah tu beli...but mostly diberi FOC oleh mak tuk family dan geng2 mak jer...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Aku Man in the Net datang.Teringat aku cerita .Dah dua hari ko letak nama drama tu, baru hari ni aku teringat.

Nota buat teman :

Sesungguhnya teramat indahnya jagung dan semua tanaman di situ.
Rasanya , bilakah Jagung itu akan dituai mak dara bunting pelamin usang.
Rasanya dah tertahan lidah teman nak merasa sijagung itu
Tentang buah mangga yang ko hasratkan,, nanti cuba teman usahakan.
Alangkah bahagianya, kalau aku di sana(dikebun ko tu)

Eye_nee said...

Dammmm it!!!Man In The Net citer panas pd zaman gemilang kita tu Na..
Chow Yuen Fatt dan Do Do Cheng jd hero heroin...menitis air mata dara ku masa tu Na..Ko Lupa?????..

Nota Balasan Pada teman:
Separuh Jagung telah kutuai..takut kempunan nnt...
Tolonglah tuanhamba usahakan perihal mangga itu yer..tak tertahan rasanya tekak hamba ini..Budget lembing awang pulang kj dayang dialoq hamba....muahahahah...
Mai Na dtg umah aku...Lepak kebun Mak aku...

rATu kEBaYA said...

macam2 ye kak kat kebun tu.. saya suka kacang botol tu.. goreng berkicap sedap..

Eye_nee said...

Kebaya...
Mcm-mcm Adooooo kebaya...

eMMe said...

sunuk ade tanah n kebun yg menjadi tanamannye yg segar, menghijau,
mE suke la sis!

erhm..sis, sila ke blog mE ade Tag utk sis..muahz~

Cik Pah said...

apa kata akak open table kat depan taman tuh kak..boleh dapat untung ..pastu boleh tanam lain lain lagi..

Eye_nee said...

eMMe...
Best sis...jom pi umah akk...

Eye_nee said...

Cik Pah....
Ko gila Pah....Nnt mak Parangkan akk...dia ban akk masuk kebun dia....itu tanaman bukan akk yg punya...ahmad albab yg punya..hahahaha....tak mau dia jual menjual ni Pah...FOC....