Kecik2 Panggil Cikedies Besar2 Panggil ChicKing

December 24, 2010

Yuhuuuu...Salam Sejahtera Kembali Gengs....

Macam Mana Plan Esok...Kata Nak jalan Jauh

Yang Pegi Merisik Ada...Yg tukang cakap tu pantun dah ready belum

Yang Pergi Piknik Ada...Jaga2 anak tu sikit....takut lemas nanti..

Yang Pergi Gotong Royong Umah orang Kawen Ada...Jgn Banyak sgt Bergosip makcik2...hangus ayam nnt...


Citer pasal Ayam ni...Aku sebenarnya kureng minat ckit ayam2 ni...aku lebih suka makan telur ayam dari daging dia...dah tu ada bahagian2 dia jer yg aku boleh telan...part2 kepak...tulang temulang tu ok la...dada kalu...sesak dada aku nak makan...

Korang ingat tak gengs...dulu ada keropok ayam...Chalie Chikedis....aku cukup minat kopok ni...la ni dah ada balik tp peking dah lain....rasa pon dah tak baper sedap aku rasa...

Chicking dan Chikedies ni bukan kenal antara satu sama lain pon...cuma yg sama nyer dua makanan ni berasaskan ...AYAM.....Kalau nak tidur...tidur..tidur ayam...kalau nak makan ajak...ajak ayam..Feeling Jalil hamid nyer lagu pulakkkk dah...

Ni la Restoran CHICKING tu gengs..... Kat Sebelah opis aku...minngu lepas rasanya aku pi makan kat sini dgn opismate aku Cik Sue...



Ni la yg kami order gengs...harga dalam 9++ lebih kurang...aku suka whip potato dia tu geng..terasa blackpeper dia..Ayam dia ok la....cuma kita ni kan dah dibesarkan bersama2 KFC...tu yg nak buat perbandingan jer....




Makan Dulu yer...


13 geng komen :

Cik Ina minat Do do Cheng said...

saja je tak ajak aku.tadii ratu belanja akulah. amboi kat sg buluh ke tu.sapa tu, kawan hang ke?

Eye_nee said...

Wo Ai ni Ina Mail minat Do do Cheng..

Ala ratu tu pilih kasih..cam mana rakyat tak marah...asik2 ko jer dia belanja...

Tu kat sebelah opis aku kat damansara ni...kawan opis chek la tu...awat hang kenai ka....

rATu kEBaYA said...

macam menarik je kak ayam chiking ni.. alah kak ina tu propa je.. mana ada blanje.. sy blanja cheese cake je.. hehehe

Eye_nee said...

ratu Kebaya....
Propa dia cam real punya kebaya...Ok la ayam tu Kebaya...try2 jer...tak rugi pon kan...sedap repeat balik tak sedap sekali jer la...

maiyah said...

kalo yg garing2 mmg sukerrrr ;)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

aku baru baca balik , teringat pulak aku suka makan chikedes tu tak sangka plak dia beralih pada restoran fast food.serius aku baru tahu ni.sedap oiii chikedes tu, menjilat siku makannya.


Syoknya kerja damansara.ate teman kerja kat ulu kampung .

Mohamadazhan hjDesa said...

huhu, jarang jmpa ni.hehe.sedap ja tgk.hehe

khairunnisa ♥ said...

sedapnya ;) kalau saya sedih, dengar lagu "chicken dance" ^__^

dotblogspotdotkom said...

merayap-rayap dari blog ke blog... kepenatan berkursus.... blm apdet blog lagi

Encik MamaT said...

leh la blanja... hahaha... nti war2 kan la.. supaya saya dapat join haha

Sephi Sephia said...

Encik Mamat suggest blog ni terbaik menurut dia. Jadi saya kirim lawatan.

Ermm...cuti sekolah dah nak habis, ada lagikah orang pergi merisik?
huhuhu...salam perkenalan.

Eye_nee said...

Sephi Sephia...

Mamat mungkin bergurau tu..tiada apa yg baik dan terbiak disini....biasa-biasa jer.. yg baik cuma Mamat dan sahabat2 yg baik yg sering berkunjung kesini semoga ukwah yg bakal kita mulai berjalan baik dan sebaik-baik nya mulakan dgn kata-kata yg baik-baik...

Merisik tahun ni utk majlis tahun hadapan...cukup baik....

Tq Sis dtg singgah disini....kamu mmg baik...hehehe..

Ummi Izzah said...

dtg dr blog en mamat..
salam kenal..

errkk..kat ne chicking tu? cam sedap jerr!