Siapa AHMAD????Loyer?..Mejistret?...

December 24, 2010

Salam gengs Semua....
AKu suka hari Jumaat gengs...Korang??....Sebab?
Sabtu Cuti....
Ahad Ada Kenduri...Makan Free....Free from masak memasak....


Ok gengs Aku nak citer Pasal AHMAD@MAT@AMAT.....Siapa Dia Ni???

HAri Rabu lepas second boss aku tetiba jer bertanya...Siapa kenal AHMAD???....
AHMAD????
Siapa Ahmad???..Ahmad DuRRAH kah??? atau Ahmad AlBAB Kah???...
Kenapa Dgn Ahmad???

Rupanya...

Bill Phone opis naik mendadak...gara-gara si Ahmad Misteri ni la....Second Boss aku tanya sorang pon tak mengaku....pangilan yg dibuat bukan sikit jam masanya gengs...kdg tu 1 jam...kdg 55 minit..paling cekai pon 7 minit...
Artis Kah Dia???
Jutawan Kah Dia????..kalau jutawan tak kan buat miss call dan suruh "INSAN" dari opis aku call semula....Jutawan taik unta kah ko ni MAT??

Satu Geng dari admin try call no yg naik mendadak lebih dari 10 kali dalm bill bulan 11...namanya AHMAD...budak M & E Construction...based kat Negeri 9......

Second Boss aku tak puas hati.."EyeNee Cuba u call satu kali lagi".....Aku yg menurut perintah...Yes Boss...

No ku Dail..helllooo Is it me u looking for???.....tetiba terFeeling lionel Richi pulak...ok.ok...serius balik ni...

Aku : Hello...Boleh tahu siapa Ni???
Dia : Hello..Ye Cik cari siapa
Aku : Tak de...aaa..saya call dari Opis di D'sara Ni...No En. kerap dihubungi dari opis saya
Boleh saya tahu...ada sesiapa En. Kenal kat opis ni??
Dia : Saya org Bisness...byk org call saya....saya tak pasti la
Aku : Ok la tak per la En...saya bukan nak investigate En...cuma nak tahu jer....tp kalau En. tak
Kenal siapa yg call tak per la yer...Timakasih..

Aku Letak gangang....Tp Otak aku tak boleh terima alasan tak logik mamat tu...Sebab

1) Dia kata dia Buat Bisnis dgn org...Tp tak kenal org yg dia deal with...ko meniaga style Halimunan Ker apa...misteri ni...

2) No Dia di hubungi lebih 10 kali dalam 1 bulan dari opis aku...tp dia tak kenal siapa yg menghubungi dia...felik betul..

3) Ada Pakatan Rakyat kat dalam opis..aku rasa lah...



Msg tuk AHMAD di Negeri 9:
Apo Kono ni Jang..ko buek bisnis tp tak tau dongan sapo ko berurusan...bahayo ni.....

Msg tuk "INSAN MISTERI" kat opis aku :
Mengaku jer la....

18 geng komen :

rATu kEBaYA said...

awek dia call kot.. cuba akak menyamar jadi orang bank ke? kak rasanya dia dah kawtim dengan awek tu.. tu yg dia leh detact no opis...

cuba guna no henpon nyamar awek nak goda2 manja dia lak..

eMMe said...

Sis Eye~ ramai ke staff kat opis sis tu?
takde syak sesape ke sis?
best ni kalo jadi investigator
hahahhahaa....

Eye_nee said...

Ratu kebaya..
Tah La kebaya..Berani buat tak berani mengaku...

Eye_nee said...

eMMe...
Ramai tak baper ramai la Me....Syak????no komen..no komen..

sueanne said...

nak je request big bos hired FBI for investigate kak.. hahaha... nak gak tau sape insan misteri ni.. tak pasal2 kecoh satu ofis tapi takde saper yg ngaku.. geram lak ngn insan misteri tue.. walaupun tak melibatkan kita, tpi sdikit sbyk kita juga antara disyaki.. aduhhh

Eye_nee said...

Sue...
Ilekkkk jerr..bak kata abg lan...wakakaka...gua tak rasa2 per2 pon sis...sbb gua sama lu tak bersalah kan...Tp wa lebih suka CSI...New York punya...wakakakaka...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

kat opis ko tu perempuan ke.? Tah tah en ahmad tu Lelaki simpanan dia tak?.suka sangat aku nak siasat benda cam ni. ada affairlah tu, tu gamaknya nak rehsia.ateh tak kan ko tak tahu.tengok mulut jahat aku datang tukar cakap perak pulak.

Cik Pah said...

oh..jgn buat spekulasi liar semua..biar kak ina minat do do cheng investigate

Hantu Kak Limah said...

oooo tu Ahmad yang duk umah tepi sungai tu..die wat bisness ikan pekasam..ko tye org opis ko saper yg suke makan ikan pekasam..jgn bos ko udah ler..huhuhu...
ala kes macam ni selalu jadi kt opis besar2,pasal ramai sangat bole gune..lambat-laun dapat juge cari si misteri tu...

Eye_nee said...

Pompuan Fanatik Do Do Cheng..
Ater teman cuba siasat ni weh...pas tu teman hingat...buat ape nyer teman nyiasat Boss teman tak mau bg komisen..kuasa teman...kan dah molot aku jd jahat sekali Ni NA...

Eye_nee said...

Cik PAh...
Abis la Pah kalau dia stat menyiasat nnt...tak masak dia kat umah...sian pulak budak montel nnt...

Eye_nee said...

Hantu kak Limah...

Bukan Kak Limah ker yg suka makan ikan Pekasam tu...akk kan an2...akk sebenarnya dalang ni kak...

P/s: Kak sebelum subuh nnt masuk kubur balik tau nnt rentung kene cahaya matahati...

Dee said...

perempuan ni..pastu..tgh bercinta..org bercinta je leh gayut lama2 gitu..hihihi..

dulu aku penah gak jd investigator kes mcm ni..tp masa tu senang..sbb ada schedule..mudah nk target suspek..hihihi..last2..dpt tau..potong gajilah..beratus2 bil nya..

Eye_nee said...

Dee...
Cuba lah jd org yg berani buat berani tanggung..jgn lah sampai semua org dipandang one kind oleh majikan diatas keenganan mengaku kebenaran oleh satu org...hmmmm...

kkF said...

Aku tau siape org tu!! jelas skali!! mesti pompuan!!

Eye_nee said...

kkF...
U Know???....sape geng...cer citer..cer citer...

kkF said...

pakai fon opis call aku..aku bagitau nanti...haha..

Eye_nee said...

kkF...
It's ok fren....u know i know...hehehehe...