Jeram..Medan Bakar Membakar

November 01, 2010

Salam Gengs Semua.......
Macam mana weekend gengs semua
Ada Pergi Kenduri kawen???Makan2 cepat ckit gengs..ramai org nak duduk tu...
Ada Yang Bertunang???..Selamat Bertunang Gengs...Apa tema kaler...Pepel ke Hijau?
Yang Penting apa pon yang Gengs lakukan...Lakukan dgn Penuh Keikhlasan yer...

Ahad Malam Isnin aku Ke Jeram, Kuala Selangor.....Buat apa????..serius nak tau ni....Tak nyesal??Ok..ok aku citer...

Aku ngan geng kg pi mkan ikan bakar gengs...aku ni asik citer makan jer tak sudah2 kan...nak buat cam ner gengs..dah itu aktiviti yg gengs kg aku buat...so kene la pegikan....takut kecik pulak ati kalau tak join...aku bab mkn ni jarang la tolak...Gengs cam ner????...Jgn tolak gengs...rugi oooo....

Ok Sebelum makan baca kene la baca doa dulu kan..tak der la mkan bersama gengs syaitan...Mr HaB la jd tukang baca doanya...Kami sebenarnya meraikan UlangTahun sorang geng kami tu..INTAN..Hepi besday Intan..Semoga panjang umur murah rezeki yer...





Bersuap-suapan lagik korang yer...Kasih soerg suami gengs...semoga kekal keakhir hayat....Intan dapat adiah apa dari Ali??????....ha.....Anak sorang lagik..ooop..of record..off record....


Doa pon dah baca...Kat Intan pon kami dah nyanyikan..Allah selamat kan kamu ...so bermula la acara yg dinanti-nantikan....sapedek la apa lagi...


Amboi2 Bang sakan nampak menyuap....

So Ni la Menu kami malam tadi...Semua ni tuk 3 sajian
Pari Bakar
Siakap Steam
Sotong Bakar
Sotong Masak Kicap
Kerapu 3 Rasa
Udang Sambal + Petai
Asam Pedas Ikan Pari
Ketam Lemak Cili Padi
Telur Dadar

Cost semua menu ni dalam 500+ gengs

Peace No war kan Yana....Aku nan gumbira bersama ketam yg very the sporting....

Sudah Khatam acara makan....sesi teh tarik pulak..sambil menunjuk-nunjuk kan perut..Cover ckit perut tu Din.....
Ni la tempat makan nyer...Di Jeram Kuala Selangor..Trafic Light ke Kanan right after Balai Polis Daerah Jeram....Masakan dia memuaskan hati...tempat pon lapang...Parking pon selesa....Ada No Phone tu gengs,...kalau nak pegi makan ajak lah aku sekali yer......

16 geng komen :

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tema pepel tue tema kawen haku hoke..hahahaha..
wow makan ikan bakaq jeram..sudah lama ku idamkan...cam menarik jerk nie..harus ku terjah nanti nie..jom kak..kita sama2 terjah lagi...

mizz sue said...

aduh..bestnye..bile anty nk belanje su ni..hihi

anty tgok tak entri su..bg mudah org komen..sebab anty pya kena masukkan huruf klu nak komen
http://suhaidasupalio.blogspot.com/2010/10/setting-komen-blog-anda.html

Eye_nee said...

Budak Pepel
Satu hari kita set date & Time ek pepel...ajak semua gengs mkan kat sini.....tp tunggu dulu yer...portion duit tuk ikan bakar dah guna mlm td..tunngu kasi penuh dulu baru kita pegi...

p/s: nak mintak kat Datin Miskiah sponser....susah...Datin Markonah sukar pulak dihubungi sekarang Ni....hehe

Eye_nee said...

Su..
Oh yer ker..nnt untie buat cam tu..senang kannnn...

sila tunggu yer..Untie kene abiskan jemputan gengs yg lain dulu...lined up please.....hehehe..

Dee said...

kak..lamanya aku x mkn seafood kak..geram betul tgk gambar2 food tu..

Eye_nee said...

Dee..
Satu ari nnt kita set kan time yer Dee...Pi Sesama...InsyaAllah...Kira Berbaloi la Dee Kat sini...dgn tiupan angn laut...Perghhhh....lapar jer perut..dah tu kene teh tarik pulak...uihhh tak tau nak ckp la...

dotblogspotdotkom said...

asal pakcik masuk sini.. mesti cite makan.... memang tuan tanah kedaun nih kuat makan hapa?.. huhuhuh

salam utk tuan tanah....

Eye_nee said...

Pak Chik Ensem..
Hehehehe..Pak Chik..Tuan tanah ni murah rezeki Pak Chik...

Ye La..Ye La..nnt citer lain pulak la ye..saya paham...Pak Chik Kan dah tua...selera makan pon dah kurang kan...huhu..Ya Ampunnnn...

Salam juga buat Pak Chik..

rATu kEBaYA said...

merah hitam tema yg lawa kak.. tapi aku kawen tema gold..

sedap makan2 kat jeram ni ye.. jumaat ni balik tanjong karang nak singgah jeramlah

Frodo Baggins said...

klau cengggini
wa pokes makan jer
bday gal pun w x pandang!
hahahahhaha


>>___<<

Eye_nee said...

Kebaya la Sgttt kannn...
Sambut Depavali di Kg yer..hehehe...sedap Kebaya kat sini....mesti kau tau tmpt ni kan..try la..tak nyesal punya

Wak Frodo..
Wa tau bro...tak membaca semua tak bererti putus saudara..hehe

eMMe said...

sis, rajin la sis gi makan secara berjemaah, sgt sonok okey, n i feel jeles, bile kite dpt kuar same ni sis...huihuihuuiiii....

Eye_nee said...

eMMe..
MMg seronok beb bila mkn berjemaah ni...borak2 gosip2.citer2.satu ari kita set date&time yer sis...

jedi said...

cam sodap je kak...

kak ina mail said...

Tak dapat nak berkata-kata, sebab terlampau happy.blog ko dah boleh buka dari office.Allah dah makbulkan doa ko tak? terkasima jap.buanglah word verefication.

Eye_nee said...

Jedi the greatest...
Sodap Bro..atu hari kita pi ye Bro..

The Returned of Ina Mail The Marsk..
Ye Haaaaa..bravo..bravo...aku rasa dah buang dah WV tu Na..ado lg ker..Sat aku check yer..