Pik Nik Air Tawar...

November 29, 2010

Salam gengs Semua...

Apa Khabar gengs2...

Cuti Sekolah Bermula...Datuk dan Nenek Dikampung Kembali Ceria...bizi dan Pening kepala..

Macam mana Hujung tahun korang gengs...abiskan cuti....sibuk kenduri kawen sana sini...Ada anak berkhatan...Ada anak adik bertunang bagai...Planing holiday sakan...

Apa pon yang gengs lakukan berjimat itu lebih baik gengs kan....tak sedar dalam bercuti terover budget pulak.....Pejam Celik jer nanti bermula persekolahan anak2....mula migrain menyerang...

Ok la gengs ni aktiviti aku bersama gengs kampung 2 minggu lepas....Piknik gengs...Janda Baik lagi...Perjalanan amik masa 1 jam je lebih kurang gengs...tempat pon ok.....nak citer byk2 aku tak sempat la gengs...korang layan foto jer yer....


Si Kecik Aku..Yana...tak sempat2....Dah sampai biru bibir pon masih tak mau naik...sampaikan aku suap makanan kat tepi sungai tu....


Kami buat port Luck ari tu geng...nah amik ko....macam2 adooooo....

Ayam bakar gengs...sodap...dah mandi sejuk2 tu..makan ayam bakar panas2..perghhhhh....

Nak Balik dah time ni..kami pi pagi balik petang je kali ni..tak overnight ...Sempat lagi Mr Haby aku tido tepi sungai tu...mmg nyaman dan segar jer kat sini gengs....

Gumbira sgt gengs...tu yg sakan melompat anak baranak...Mak terlebih gengs dari anak2 dia punya ketinggian melompat..hehehe..Mr Haby ttp gak lena..biarpon aku dgn anak2 melompat bagai kanak2 ribena kat sebelah dia...

Petang tu sebelum pulang kami ada friendly sepakbola or bolasepake dgn JB team..kami menang 3-1 tak silap aku.....

21 geng komen :

kak ina mail said...

kalau come back, mesti entry, membuatkan perut aku lapar.eye jom satu hari kita picnic sama, bawak bekalan masing-masing.dah lama tak pegi picnic kat sungai.aku selalu gak pergi sg congkak dulu.tak pernah sampai janda baik lagi.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

rombongan cik eye_nee ke janda baik..wow i likkkeee..macam2 jenis lauk terhidang kan.mabeles la....
eh kak..ko xtakut ke pegi air2 tejun nie..huhuhuhu virus..virus.. :P
aku menjeles tengok gambar ko melompat riang ria hari raya tue kak...tunggu la amani besar skit..aku ajak dia join aku melompat lak...

Encik MamaT said...

wow... menarik tu.... tgk bakar membakar tu yang best tu...

Eye_nee said...

Ada bykkkkkk lg citer aku ttg makanan Na..Wo eyenee food maaaa...hehehe...aku berbahasa mandrin ko...PikNik bersama..I likeeeeeee.....

Eye_nee said...

Pepel..
Masa kat tepi sungai tu rasa cuak jugak pepel.....tp bila dah jejak kaki dlm air semua ketakutan itu ilang....anak2 akk suruh naik dulu...akk half n hour lagi dok dlm sungai....menjeling anak2 kat akk....

Eye_nee said...

Mamat..
Sodap mat...mandi2..jap nnt naik makan ayam bakar...maveles bro...

A.I said...

Mmg tak bajet nk gi holiday pon kak oii ;P masa pon takde. tp sib bek la 12/12 ni geng2 mak hayam aku ada buat family day. masa tu jelah nk bergumbira ngan family & kengkawan :)

meriah giler gath kau kak! sronok gitu kan (^_^)

rATu kEBaYA said...

amboi kak.. come back je gambar makanan penuh kat meja... mesti itulah.. naik pitam aku tgk sume makanan tu..

time ko melompat tu kak boleh tahan tinggi kuat stamina ko ni kak.. kalah anak2 ko..

Eye_nee said...

Ai Yg Aku Sayang..
Yg penting nyer Ai gath ni merapatkan kita dgn gengs....tak kisah lah kat mana pon janji kegembiraan tu ada...

Eye_nee said...

Kebaya..ko Geng yg baik sis...
Tq sis..ko yg tak penah jemu kesini...makanan tu mmg pelbagai sis...nmpk byk tp dalam potiin yg sikit2..mmg tak membazir.....
Tu la pasal akk ko ni kalau masuk lompat tinngi ari tu kat asia games makan ati dorang...hahahaha...luv u sis....

LaYar_LaRa said...

wah...cantek gak tempat nih...leh masuk dlm kalender nih...:)

mizz sue said...

aduhhh..happening sangat la...nanti satu hari nak join anty la

dotblogspotdotkom said...

huhuhu.... bes juga sesekali p pik nik ujung tahun nih.....

next week nak p cameron highland.....

Rinna said...

Amboi meriahnyaa..makanan..seronok mandi manda pas tuh plak makan2.. :)

Eye_nee said...

Geng Baru..layar Lara
Tq Sis dtg singgah dan beri komen sekalii...cantik sis tmpt dia..nyaman dan tenag gitu..

Eye_nee said...

Anak Untie...
NNt kalau Untie Pi lagi..untie calling2 yer...join Untie sekali...rasakan kehapeningnya..heheh

Eye_nee said...

pak Chik..
uih nak gi kameron heland dia..sejuk pak chik..bawak baju panas..nnt demam..awak tu dah usia.....i'm sori...hehehe....

Eye_nee said...

Rinna..
Tq Na..ko masih mau kesini lagi...mmg seronok Na..mandi makan..mandi makan...Solat ttp tak lupa Na...hahahaha...

eMMe said...

Salam SisEyeNee~lama menyepi kan diri, balik2 je terus up citer piknik n makan2 yg menarik n wat me teruja...ni leh wat family day ni sis, hehehe...

Eye_nee said...

Princess eMMe..
Salam Dear...Bz lately ni la sis...tu la kan terus citer mkn2..mmg tak leh blah akk ni...

NoRMie said...

waaaaaa... bestnye kakkkkkk...
rugi la xleh nak join..
tugasanku ari tu merewang umah org kawen..
tak menahan nengok lompatan mak org tu.. hehehe..