Merah Hitam...25 Tahun..Lama Tuuuu..

November 04, 2010

Salam gengs Blogs....

Deepavali Vaitakel....buat Gengs India.....Jgn "mInum" byk sgt Geng....Nnt kapale Pusing

Buat gengs yg bercuti...Memandu berhati-hati yer...Chek dulu kenderaan tu apa yg patut

Buat Gengs yang kene Keje masa Deepavali..Alamak!! gengs..senyum la ckit..

Utk gengs yg nak pi mandi air terjun..hati2 geng..Tikus masih belum ada toilet lg...kencing dia bahaya ooooo


Ni apa kes..tajuk citer aku cam ni pulak...merah hitam 25 thn...apa hal ni...Ada hadiah bagai ni apa citer ni..pembalut adiah pon merah hitam aku pilih....tema la sangattttt kan




v


v


v

v


v


v


v


v




Taraaaaaaaaaaa...poyo sgt bunyinye kan...aku gumbira tahap heavy metal ni gengs....
Reunion pada 31-10-2010


Aku tgh sibuk ni gengs.. AJK berkualiti lah kata kan...ahaksss....melayan kedatagan gengs sekolah aku dulu...25 thn dah kami tinggalkan form 5...Yang berbaju petak2 tu Cikgu Sejarah kami dahulu...Cukgu Saparuddin @ka@ Cikgu Apai kami panggil dulu...kemain garang dulu ni...Tq Cikgu dtg ke Majlis ni...


MC hammer kami hari tu..Bad dan DD...korang mmg terbaek la...walaupon masa singkat tuk berlatih...korang ttp buat yg terbaik....memulakan sesautu dgn baccan doa dahulu agar majlis berjalan lancar...Tq Tuk Icam(berbaju Kuning) dan Poji kerana bacaan doa dari Kalian...AAminn


Majlis kami ari tu bermula jam 2-6 petang..jd makanan agak sempoi jer la gengs..tak der la berat2 sangat...Mee hon..Nasik impit...Kuih muih jer...Dan Bakar Roti Arab...Geng sekolah jugak yg buat bisnis roti ni...Terbaek roti kau Mir..Yang tukang bakar roti ari tu..Mimi..Mat Rani dan Poji...jgn kasi angus ek itu roti..hehe



Antara gengs sekolah yg datang hari tu...lebih dari 100 org la..kami buat perjumpaan ni sekali dgn family...ada yg 3 anak..ada 4 anak..ada yg dah ada 6 org anak...uihhhh productive betul yer...
.buat geng sekolah lelaki..anak ramai tak per geng..isteri jgn ramai ekkk..




Ada sedikit acara petang tu kami buat...antaranya ada soalan kuiz..semuanya tentang alam persekolahan kami sewaktu ditingkatan 5 pd thn 1985....Aku tukang cabut Nombor bertuah masa ni geng..


Sesi Bergambar la geng..dah nak dekat khatam dah majlis masa ni....macam rupa dah kini kan...dulu ada rambut sekarang dah tak tumbuh lagi...dulu penuh gigi...la na dah jarang-jarang..kadang-kadang....dulu perut kempis..la ni dah rupa 9 bulan..hahaha...ape pon yg penting kami semua enjoy petang tu..dan petang tu juga kami anjurkan derma..buat gengs yg ada musibah...kutipan tidak mengecewakan gengs...sikit sama merasa byk sama memberi...


Dimanakah aku geng????


Aku ni dah la gelap gengs..sekaliiii pakai merah kauuu...nalekkk punya kombinasi....geng sekolah aku yg sorang ni mmg tak bleh tahan tgk perangai aku geng...asik nak ketawa jer dia....


Kalau korang tak percaya gengs....tgk gambar kat bawah ni..gambar ni buat aku sakit perut ketawa....aku pon lupa apa aku ckp...sampaikan geng sekolah aku tu tergelak sakan tgk muka aku...


v

v

v]

v

v

v

v

v

v

v



25 Tahun Tidak Ku Sangka
Persahabatan Tiada Had Ukurannya
Andai Kata Jasad Menjadi Rangka
Doa Ku Di Firdausi Tempat Bersama

Jika Masih Punya Waktu
Aku Ingin Lagi Bertemu
Menjalin ikatanPenuh Restu
Semoga Dapat Kita Saling Membantu

15 geng komen :

kak ina mail said...

eye, aku pun baru dapat sms , rakan sekolah Hishamudin kelang nak buat reunion 4/12/2010. Selalu dorang buat, aku tak pergi.dorang buat kat hotel blue wave shah alam.kalau buat kat sekolah cam ko tu okey gak.malulah.Aku tak suka protokal sangat. aku suka ngan ko punya reunion tu, sama level je.

Eye_nee said...

lain pdg lain blalang Na...Dikalangan geng2 aku ari tu Na mmg ada yg berkarier...ada status...busines man berjaya...pensyarah...lawyer....tp semua tu dorang tolak tepi..bg mereka nilai persahabatan ni lebih tinggi dari status yg mereka miliki..AKu SAYANG dorang semua Na..Syukur Alhamdulillah...

rATu kEBaYA said...

bestlah tgk reunion akak ni.. meriah sungguh.. tapikan kenapa klu reunion mesti ada tema kaler itam merah ni.. wajib ye?

Eye_nee said...

Kebaya...
Alhamdulillah Kebaya...sukses..tak tau la pulak..dah itu kaler tema Puan pegerusi majlis Nak..kita AJK biasa....ikut sajaaa daaaa...

Dee said...

bestnya..kalo buat kt hotel pun dee x brp gemar..baik buat kt open space..no protocol..bebas bermesra..

dotblogspotdotkom said...

semangat sungguh ye ..... nak jumpa kawan2 kawan lama.... kalau org lelaki nih... emmm jarang sgt nak begitu... huhuhuhu

tak de perasaan gitu.....

Eye_nee said...

Dee..
u rite Dee...enjoy dan santai jer...masa ni semua lupa siapa kau siapa aku...buang semua pangkat darjat...yg aku tau kau dan aku geng..geng sekolah dulu..hehe

Eye_nee said...

Pak Chik..
Tu la beza Perempuan & lelaki...yg kes2 penting2 sumer pompuan exited nak buat...lelaki ni kan..BUKAN semua..sampai arijd sendiri pon lupa tarikh bila..huhuhu

Rinna said...

Cantik laa cat umah baru..hehehe

Seronok dan happeningnyaa reunion Eye..yer..semua nampak happy jer.. sambutan pun amat menggalakan.. Sure banyak kisah2 dolu2 keluar balik kan.. :)

Eye_nee said...

Rinna...
toche..toche...hehe

Kuar semula kisah dulu tu mmg wajib Rinna...tu la yg mengamit semula nostalgia...hehehe

Cik Pah said...

bestnyer.. geng geng cik pah slalu gak nak buat reunion tapi mesti cancel di saat saat akhir. reason biasalah.. tak cukup korum. pastu takde feedback..

NoRMie said...

amboi kak.. merah & itam tu menawan gitu..
kak.. tu cikgu apai ajar subjek sejarah masa nor dulu2 jugak..
huhuhu.. kadang2 kelakar.. kadang2 garang... eeeee takut... hahaha..

Eye_nee said...

Cik Pah..
Alhai Pah oiii...tu yg malas tu kan..dah set2 tetiba tak jd la pulak..InsyaAllah satu hari mesti compom jadi..

Nor..
Tema lah katakan...Betul cikgu Apai la tu...jap garang..jap kelakar...mmg trademark dia la tu dulu..bila garang tak pasal2 buku terbang kuar tingkap...alahai...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya dapat jumpa dengan kawan2 sekolah....

mizz sue said...

bestnye reunion!..ada theme warna lg