Macam Mana Nak Raya Ni Geng...

September 03, 2010

Salam Geng2 BLoq..
Salam Jugak Buat The Senyaps Geng..
Semoga Hari-hari geng Penuh Ceria Yer...

Raya time dah semakin menghampiri ni geng kan...Kerja kat Opis pulak melambak-lambak ni ha...cam ner nak Raya ni...

Aku ni bukan boss...cool lee jer...keje aku pulak ada date line....suppliers pulak cam siput sedut nak bagi aku invoice...ni buat aku tak sedap hati jer nak bercuti ...

Korang semua cam ner geng...boleh settle tak keje2 opis korang sebelum cuti....




Tgk la work station aku...melambak...bersepah...serabai beb...masalahnya kalau aku nak siapkan keje aku..aku kene tunggu suppliers bagi aku invoice tuk aku bill kan customer aku....Tu yg kekadang kalau aku call2 tak dapat2 jugak apa yg aku nak...mau bergaduh aku..gaduh dlm phone jer la...selalunye ayat yg aku kerap guna pakai...kalau u aaa..tak bagi saya itu invoce saya take in u punya inv next month...jd u punya PAYMENT lambat lorr....supplier ni dengaq jer payment lambat dan2 tu jugak buleh anta invoice pakai courier service..lu tau takut apekkkk aaaa...



Dalam kepala aku ingat nak cuti jer dah ni....Dgn Biskut tunjuk2 aku belum usha line lagi ni..uihhh mcm nak pecah dah kepala aku...



Namun begitu...dalam kebizian yg melanda ini...sempat jugak aku jengah bloq korang geng...hehehe...Bloq Sapa La Ni....cuba korang sumer teka....kalau betul aku post kan...post kan...post kan...sepeket Ang Pow....tp peket dia jer la..yg kosong ituuu...i'm sori....Zahir & Batin geng...

16 geng komen :

kak ina mail said...

cam kenal je blog famous seantero asia tengara tu.alah dalam sibuk sempat nak baca blog.buat kerja tu dulu.tak dapat raya baru tahu.

Eye_nee said...

Ina The Rock Otai...
Tak buleh Na....Asik mengadap Inv jer aku tekan2 la per2 yg patot Na....

mizz sue said...

selamat ari raya anty.,..maaf zahir batin

Eye_nee said...

Anak Untie...
Selamat Hari raya Jugak Buat Su yer...semoga Syawal Nnt Diraikan dgn penuh kesederhanaan....

normie said...

uih.. sibuknye kak.. sampai poning palo jadiknye.. cepat tipon apek tu..
aiyaaa apek.. lu kasi olang manyak pening lor..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hye auntyy:))
salam kenal..
selamat hari raya, maaf zahir dan bati klo ada salah cakap sepanjang sy tegur di chatbox..hehe:D

Eye_nee said...

Nor+Mie..=Mirul..Hakem..Fahmi...
Tu la..tp ttp sempat gak jelajah mana2 bloq geng yg patot2..heheh

Eye_nee said...

Fifiey..Anak Baru Untie..
Timakasih la yer..dth bloq sempoi Untie ni..Sama-samalah kita bermaaf-maafan..Selamat Hari Raya...

Dee said...

blog kak ina mail lah..sapa x kenal..sis u pening keje x settle eh..i pening x gaji..pening dia lagilah sis..sakit jiwa dh ni..huhuhu..

rATu kEBaYA said...

glamour blog kak ina mail ni.. blog ratu takder ke? huhuhu sedey ni..

meh antar sikit keje tu kat sini.. i tolong u ye..

Eye_nee said...

Dee kesian..
Alahai cam ner ni Dee..kalau gaji punya hal bukan calang2 pening tu Dee..ko korek la mana2 yg patut dulu Dee..nnt baru timbus balik..

Eye_nee said...

Ratu Puan Kebaya kenangan lalu..
Akk saje je kasi promote itu rock otai punya blog Kebaya...dia tgh senyum2 kambing tu ha..tak dapat aku bygkan sonyum dia tu....kalau opis ko sebelah opis akk..mmg aku transfer ini keje kasi ko...

eMMe said...

sis Eye Nee, ape pun, siap kan gak keje tu..baru leh raya dengan tenang hati...selamat menyiapkan keje2 sebelum cuti raya sis...hehehe...

aRoL said...

selamat hari raya cik kak, sori lor jarang tinggal komen, tapi selalu jengok..lor

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

selamat hari raya kakkkkkkkkkkkkk...ko xrindu aku ke kak??? aku rindu banget sama lok..hahahah...wah glamer kak ina hoke...cit setakat peket angpow kosong anak haku hat sebulan nie pun xmaw hoke..hahahahah kecik2 aku dah ajar mata duitan..wakakakakakakka

mizz sue said...

JANGAN LUPA JOIN http://suhaidasupalio.blogspot.com/2010/09/peraduan-memori-di-pagi-raya.html