Aku Terluka 2 kali dalam 1 hari..

September 23, 2010

Salam Geng2 Bloq...
Salam jugak Buat Geng2 yang membaca secara senyap berhemah...

Bukan lah besar mana pon lukanya...jauh dari perut....jauh sekali masuk ICU..tp luka tetap terluka..pedih dan sakit.....

Citer Ni jd pada hari Jumaat 17/9/10...aku buat puasa 6 ngan HaB aku sekali...balik keje tu dah dekat pukul 6.15 sampai umah...aku letak beg tukar baju bersilat lah nak masak berbuka. pulak..aku nak cepat...nak pikir2 lagi lauk apa nak masak...ater aku ni kan ker Chef lupa lirik...lupa jer selalu apa2 resepi nak masak...last2 aku pikir2 aku masak sambal kentang ngan ikan bilis jer la...

Aku suka hiris kentang tu nipis2 ..so aku pakailah penyagat serbaguna tu...sekali tersagat aku punya tangan..abis berdarah bagai kentang aku..aku tunggu jugak 2-3 hari lepas tu..normal jer Mr HaB...takut gak aku manalah tau jd Raja bersiong pulak dia...haru aku....teruskan jugak masak dgn plaster bagai kat tgn tu...kenang ckit jasa aku ni yer Bang..terluka pon masak jugak...


Mlm tu pulak umah geng kg. aku ada buat majlis open house lepas isyak...yang aku ni Pulak lepas berbuka tu..Mr HaB aku dah tanya kat aku nak pi tak umah kawan ni...aku buat do know jer sbb aku nak tgk dulu citer Industan yg selalu aku layan tu....dah dekat kul 9..HaB aku siuruh siap...cam ner ni aku belum mandi lagi...last2 aku basuh2 jer mana yg patut2...balik nnt baru mandi...masa nak sarung seluar tu..tersangkut pulak kaki aku kat bakul palstik tmpat aku letakkan baju2 yg nak di iron...terkupas tercampak kulit aku ....mak ai..main tengteng aku kat dlm bilik nak menahan dia punya pedih tu...huaaaaa...apa ke malang aku punya diri ini hari...




Ni la umah kawan aku tu..menu dia aku tak sempat snap...cam ner nak snap...kaki tangan aku terluka...Mr HaB aku pulun semacam jer...idak la nak tanya aku nak makan ker idak...sedey aku..tau td tak mau aku masak..makan jer kurma..terus jer serbu kat sini....buruk tul perangai aku kan...



Tq la Achong + Along...sebab jemput kami kat umah korang mlm tu...bukan tak sudi nak makan Long tp akk baru jer lepas berbuka puasa....Tp kak Ani jamah gak ko punya Mee Honn sup tu Long....

20 geng komen :

mizz sue said...

AYO..ANTY..LAIN KALI HATI2 TAU

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

adoooooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiii ko nie.....nyilu haku tengok kak...cam nyilu kena jaitan masa beranak hari tue lak..hahaha :P

Dee said...

alahai..kesiannya..jari tgn kena..jari kaki kena..double malang..harap2 dh oklah ye..

NoRMie said...

hari terluka ye kak..

Eye_nee said...

Mizz Sue..
malang tak ada perfume kan...terima jer la...

The Purple Lovers..
Nyilu ko tgk Nyilu akk rasa..mana lagi pedih...

Dee..
Masih gak ada hati nak pi Beraya dgn kakitangan dah berdarah bagai...kene bahan gelak la kat situ....

Nor..
Betul la hari terluka sedunia la ari tu....

rubi @ cawan merah said...

pernah terluka digigit ikan yg dah mati. haha..

hampeh punya ikan. lepas tu, CM makan balik ikan tu. balas dendam. kakaka

eMMe said...

kak eye nee cenne....ape petanda tu?
ape pun nextime more be carefull ya sis...sian sis....

kak ina mail said...

Aku pun terluka dengar.excited sangat nak masak tu, sampai tersagat.tak pe , janji last sekali dapat makan mee hoon sup.

Eye_nee said...

Budak cawan Merah.
Kahkahkah....kisah ajaib ni..terluka ditangan ikan yg dah mati...namun endingnya bahagia dapat membalas dendam....


eMMe..
Akk ko ni tu la salah satu tabiat buruk dia yg paling buruk....MENGELABAH.....bila tabiat yg satu ni dtg..ada jer bende2 yg spoil terjadi...

Ina mail The Legend...
Namun Kepedihannya ttp kurasai Na..sehinggakan Mee Honn Yg sedap itu pahit ku Telan....

Cute MuM said...

kesiannyer... nyilu gak tgk pic tue... mesti sakitkan..

Eye_nee said...

Cute MuM
Masih ada yg sudi kesian kat akk yer...nyilu uu..pedih..pedih..pedih...

Rinna said...

Alahaii ciannya..dah jatuh ditimpa tangga plak ekk..tak pe laa janji dpt gi openhouse..kawan kan..

Eye_nee said...

Rinna..
Dah tersurat..terima jer la...ya betul...saki kat kakitangan bukan kat tekak..hihihi..

dotblogspotdotkom said...

huuhu... bebaik.. nanti satu keluarga jadi keturnan raja bersiung... huhuhu...

TQ jengah kat tpt pakcik...

Eye_nee said...

Pak Chik..
hehehe..tu la pak chik...tp nmpaknya tak gitu pong....

nosembilanbelas said...

sian dia

aRoL said...

hehe sian cik kak. Saya bulan puasa tertumpah kopi panas celah peha masa sahur, lagilah 1st degree burn hehehe..kiri kanan melecur, ingat nak buat entri hari tu tapi segan la plak, sampai lani tak baik2 lagi..

Eye_nee said...

nosembilanbelas..
ni akk duapuloh ..hihihi...tq sis....

aRoL..
bahaya tu Rol nak buat N3 terluka nak2nya dikawasan celah-celahan ni...hihi..

rATu kEBaYA said...

kak tengah membayangkan akak bertengteng kat dalam bilik tu untuk menaan sakit.. nak gelak pun ada jugak.. tapi memang dah gelak pun.. ampun ye...

tapi kak saya paham keadaan orang yg menahan sakit ni.. minggu ni je dah 3 kali kaki saya tersadung pintu.. rasa nak sepak balik je pintu tu.. tapi kaki sendiri pulak yang sakit kang.. haru..

Eye_nee said...

Kebaya...
aku main tengteng kapalterbang tu ko..bukan ko jer yg gelak...sampai kat umah geng open house tu kene gelak jugak....akk dah biasa dah kene gelak ngan geng2 ni..tak der hal punya...