Semua Cerita Dalam Satu AildilFitri

September 24, 2010

Salam Gengs Blog
Salam Gengs Pembaca Senyap....Sekali Sekali Bising La geng.....

Aku punya cerita AidilFitri yang very the warmwarm kuku jer gengs..tak der la havoc sana-sini open house bagai...tak der juga bergambar-gambar ngan Family yang lain..tak der gambar2 bersalam-salaman dgn yang lain...semua masih syadu syahdan duka nestapa lagi...sori gengs aku asik menyetuh soal2 sayu duka nestapa bagai raya2 ni.....

Ni la Hari Raya AidilFitri Ku 2010...


Bergambar satu Family.....Tema Satu Lelaki dan empat Perempuan..apakah tema aku ni??...patut kene pelempang ke??...Besar sudah Puteri Ku...Aku pon bertambah besar jugak...bukan bertambah tua yer....2 kali pelempang ke patut aku kene ni gengs.....

Raya Kedua Ku...Kat rumah aku ni..3 Abg sebelah En.HaB dtg bertandang...aku masak makan tengahhari masa ni...All the lauks pauks aku tak snap...aku kebizian tahap nazak masa ni...Aku sorang jer yg masak non ado maid or mermaid yg menolong...aku lone ranger jer...The menu hari tu..ayam masak kicap...kembung cili api...ikan keli Salai sambal...Sambal Tokok..Sambal tempoyak Colek....Rebus PucukUbi+kacangBotol+terung Telunjuk....Goreng ikan pekasam...Bertambah-tambah Abg ipar aku makan..Tq La Bang2 Ipar dan Kakak2 Ipar2 duai ku yg dtang bertandang yer....Jgn serik yer sila kunjungi kami lagi thn depan...

Anak2 buah yang aku sayangi...dah besar2 korang yer...nnt Chik Ani akan kenekan sedikit bayaran tuk bergambar disetiap sudut umah Chik Ani thn depan yer..bukan apa..boleh gak tolong2 tambahkan duit angpow korang...kihkihkih...

Ni Pulak kat Rumah Abng Ipar aku..petang Hari Raya Pertama Tu...wah Perasan muda aku bila amik gambar dgn anak2 buah yg dah besar ni....Anak aku yg tudung biru tu...sila jgn amik hati dgn stement mak ko ni yer kakak....



Yang Ni Pulak kat rumah geng kg aku...Ali dan Intan..hari Raya ke 7..kami makan tengahhari kat sini...Tq la Ali Intan for the kerbau Curry tu..very the pekat & sodapppp gitu..



Yang Ni on 19/9/10 tak silap aku..kat rumah geng Saujana utama....Siap Khemah dah macam kenduri kawen pulak aku tgk....


Ni antara makanan kat Saujana tu..very the sedap dan macam-macam adaaaaaa.....

11 geng komen :

kak ina mail said...

mata anak perempuan ko seksi.syy jangan cakap sesapa dah sama umur ko ngan anak saudara ko.budak sekarang cepat sangat matang.meriahnya makanan.nak sate, ganti sate yang busuk hari tu.

rATu kEBaYA said...

dah besar ye kak anak pompuan tu.. dah boleh tolong macam2 dah tu..

akak ngan anak buah pun nampak sebaya je..

dotblogspotdotkom said...

walawey.... meriah sungguh...ngalah kan kenduri lagi kao.....

Eye_nee said...

Ina Mail The Lagend..
Seksi Yer Na mata dia..lum tgk mata hati aku ..lagi cekci....Sian ko Na terbeli satay busuk..

Kebaya The historic...
Aduhai...dah cam sama baya....akk senyum2 simpul malu2 kucing cimpazi bagai ni...

Pak Chik Ensem...
macam2 adaaaaaa pak chikkk...

NoRMie said...

amboi.. lompat sakan anak2 buah akak tu.. patut la meriah tol.. dari umah mak kat sebelah pon da bole dengar golak ketawo bagai.. hehe.. memang meriah..

mizz sue said...

amboi..meriah nye

Eye_nee said...

Nor..
Kat rumah Chik Eye_Nee dia ni jer yg perangai dorang tak terkawal ckit....kat umah makchik2 lain sopan santun..bila kita tanya....jawapan semua photostat...we behave like the tuan rumah..mcm la akk ni misbehave pulak..akk kan sopan santun orgnya..hahaha..

mizz sue..
cam tu nampaknya...

sueanne said...

tangan anak beranak sume same kecuali yana.. cam bos.. bos kecik.. hahaha...

eMMe said...

Sis Eye Nee, mane satu Mak arwah Bang Chik yea? Alhamdulillah..raya tetap raya, kan..kan...walaupun sederhana kan Sis...

Eye_nee said...

Cik Sue..
Hahaha..ko dah jd ahlikajicuaca pulak yer.....semua perincian ko teropong..

eMMe...
Tak de sis...tak sanggup nak amik gambar dia..lately ni dia dah lupa cara nak senyum...face dia penuh kedukaan....

Rinna said...

Bestnya Eyenee..gi makan2 kan..kenyang perut..

Anak dara ngan Maknya pun cam sama baya jer.. :)