Rombongan Kerabat Di'Raja' ke TBR

March 11, 2010

Rombongan kerabat Diraja????..Raja mana?..Raja Kapor?..haha..tak menahan tgk tajuk..gempak la konon..Ini percutian pertama geng kg aku bagi tahun 2010..kali ni kami pergi atas tiket Pasukan Kompang Sinar 12 kg aku.....Main kompang pon muka ni..main bola pon muka ni jugak la....

Hari tu berseragam Kuning la kami..Ala-ala diraja gitu....Yg main kompangnyer laki kami..kami yg wife2 ni pon semua dapat gak baju kuning tu...Mak ai!!!Kuning Sgt la mak ngah...

Destinasi Kami..Tiara Beach Resort....26/02-28-02-2010..Port Dickson...."Melancong lah Didalam Negara"....hihi..ssshhhhh...hakikatnye budget seciput jer..main kompang jer baper la sgt sekali function..bukan Muzik Okestra dibayar riban-riban...

Destinasi tu perkara kedua..yg penting kemeriahan bersama-sama tu...menjalinkan satu perhubugan persahabatan umpama sebuah keluarga....One big happy family....


Sebelum memulakan perjalanan kene berkumpul dulu kat 'Pot" kami...D'Hilir Cafe..Gerai mkn member kami @ yg tukang jd leader expidisi kali ni...expidisi?..haha..cam nak panjat gunung la pulak..



Ini lah kawasan reakreasi nyer...kolam renang yg besar..ada kolam dan permainan kanak2..bukan kanak2 jer yg main kat sini..Hari Ahad tu dengan aku sekali siap main sotong tu...dulu kecik2 aku tak der pon dapat main bebender ni..yer la hidup susah...tanpa segan silu aku siap tanya kat brother guard tu akk bleh naik tak gelungsur ni...haha...dapat jugak..puas hati aku...

Petang tu Kami buat mini game sikit..

Acara Untuk lelaki Dewasa:
1)Kereta Sorong..Laki aku kalah
2)Pikul Badak..Laki aku Juara..tgk la siapa yg pikul dia
3)Minum Coke..Laki aku lari kegarisan penamat dgn air yg masih ada kat dalam tin..ko nak tipu yer bang..Disqualified..hahaha

Acara Wanita Dewasa:
1) Makan Buah Epal.....Aku tempat ke 2
2) Lari dalam Plastic sampah....Aku dapat tempat ke 2 gak...
Buat Elly, Diana,Nor Korang jgn ingat aku Otai korang buleh pdg aku sebelah mata...hahahahaha...meriak jap..

Acara Bebudak: lari sebelah kaki...
Zati dapat tempat kedua..steady la Zati..


Hadiah....hadiah ni kami masing-masing beli..setiap org kene beli 7 hadiah...5 hadiah tuk mini games..2 hadiah lagi tuk Ahli kompang dan wife...wife pon kene ada hadiah..walaupon tak pukul kompang...ini peraturan sgt adil..haha..


Kesian Hubby aku...Pilih punya pilih..dia amik la satu kotak ni...3 lapisan dia punya balut...ni mesti barang berharga ni...sekali bukak...amik ko.. 1 mug.. 1 tin sardin cap ayam...tin kecik pulak tu..ni mesti budak2 bujang yg bagi ni..hampeh tul la korang ni...
Untuk acara mini games tu..cara pemberian hadiah dilakukan dgn menutup mata sipemenang...kemudian si pemenang akan sentuh hadiah tersebut sekali sahaja kemudian pick up...kira nasib la..kalaupon kau menang tempat pertama tak semestinyer hadiah ko berbaloi...korang tau..penutup mata tu ialah seluar anak si Ali(pakai baju Hijau)....Udah budak tu pakai pampers jer...tak menahan tul..


Ini lah hasil tuaian family aku hari tu..kira berbaloi la jugak...Timakasih semua...



Sebelum balik hari tu kami singgah lah dulu kat Pekan PD...Cuci2 mata..apa2 yg patut..belilah sikit buahtangan tuk anak buah aku...



Ok time to go back...mmg percutian kami selalunyer meriah dah happy....bye Tiara Beach..kami kene balik dah ni....yg kaum lelaki please cari fuction yang lebih tuk kompang thn ni yer supaya kita buleh pegi tmpt lagi best tahun depan..InsyaAllah...

15 geng komen :

SUHAIDA SUPALIO said...

amboi antie..bestnyer..meriah sungguh..

dotblogspotdotkom said...

WOW!!...hapenin kao... dasat sungguh.... penuh dengan keriangan.. macam kota keriangan la plak...

bila plak tukar layout nih..huhuhu

Eye_nee said...

Su:
Cam ni lah selalunyer..mmg meriah..hepi jer,..

Pak Chik:
makpak.. anak2 semuanye riang ria ala2 kanak2 ribena pak chik..
Aik dua minggu dah..kes kerabunan la ni..hihihi....

maiyah said...

sronoknya.. mmg suka kalo reramai camtu kan

rieekin said...

bestnya....x merasa i mcm ni.....bengkek je tgk.....
aku jelous tahap gaban

Eye_nee said...

Maiyah:
best dpt kumpul ngan kawan2 sesekali cam ni..

Ikin:
Jgn jeles...

blueCITY® said...

slam eyenee,

heeeeeee
ahkak dah kerap gak g tiara ni. g pun sebab kursus2 gomen kan,
heeeeeeee...
mmg best gak, kolam mandi paling gempak kan, budak2 semua suka kat situ...

cuma makan2 kat hotel dia kureng sikit, tapi layan je lah
dah free
heeeee

wah kemain lagi bersukan2 air ya
best best

tq singgah n komen blog akak ya
xoxo

Eye_nee said...

Thanks kak Blue: kakak ker?..nmpk cam sebaya jer....
Timakasih jugak sbb singgah bloq saya...InsyaAllah saya akan berkunjung lagi jika ada kelapangan..

blueCITY® said...

eyenee,

ekekkek

daulat tuanku

xoxo
jaga diri selalu

Natasha said...

wahhhhh bercutinya org tuh...x hajak pon....

Eye_nee said...

Tash:
Cuti2 malaysia kooo..lain kali ajak ekkk...

sueanne said...

best bile dapat berkumpul ngn kawan2 ni kan kak?..seronok sungguhhh...heeee

Eye_nee said...

Sue:
berkumpul cam ni mmg havoc la...best..

Dee said...

meriah sungguh..dulu company hubby buat kt sini gak family day..tp x pegi..hehehe..

Eye_nee said...

Meriah kou...cuma panas sesgt la Dee kat sini..Yg akk ni cam bebudak kalau nampak pool tu...sekali balik dah ropa Dayang Senandung..berdongut itam ehhh....hihi.....