Petang Semalam...

March 18, 2010

Balik dari kerja petang semalam..belum pun sempat hubby aku matikan enjin motor..sikecik aku ni dah berlari-lari dtg kat aku ajak main badminton..aik!!ko terkena aura chong wei ker Yana...tak sabar2..mak letih lah Yana...kesian pulak aku tgk muka dia..selebet jer..yer la yer la..tunggu mak tukar baju jap..tp sekejap jer tau Yana..mak nak tgk CHOTI BABU..Sinitron Hindi..aku layan citer ni..best ooo....

Kemain ko beraksi yer Yana..posing2 gitu..main tak seberapa...berposing jer terlebey sudah..ish Yana.Yana..

Dalam pukul 6.30 cam tu aku pon masuk lah dlm umah nak layan citer hindi tu...Si Yana masih lagi bermain-main badmiton kat luar dgn anak buah aku..Azizi..Tgh sedap2 melayan citer tu..tetiba dgr bunyi brek kenderaan..kuat betul bunyi dia...Sah la mesti ada accident kat depan umah aku..terus aku keluar..berlari memecut selaju 12mega pixel la aku ngan Si Yana kedepan umah....dgn remote Tv masih kat tgn aku..confom mmg accident..aku usha dari jauh jer dulu...seriau aku tgk org dah ramai kat depan tu...

Aku kedepan sikit...tgk org tu tertiarap kat jln..Ah!! sudah..mati ker budak ni...pas tu aku tgk ada 2-3 org angkat dia ketepi..masih terbaring lagi....sekejap lepas tu dia boleh duduk..lega hati aku..aku ingat nak amik gambar... tp hpon tertinggal pulak kat umah...maka tak der la gambar2 accident tu...

Dgr citer..ada satu kereta nak masuk simpang tiga depan umah aku ni..signal tak.. berhenti tak..meluru jer masuk..wei!!! mamat ko bawak kete sambil pejam mata ker....pandang la org kiri kanan bai...sbb ko dah org lain terima padah nyer..ko berhenti pon tak...pecut jer..mmg haram jadah tul la ko ni...Satu hari Allah balas jugak kat lu bro..jgn ingat lu boleh lepas..hangin aku..

Dah tu pulak...masa kejadian tu....ada satu mamat ni siap ckp...budak perempuan rupanyer yg jatuh ...tak per la dia tak cun...ewah2 sedap mulut ko jer ckp yer....nak tolong org pon kene tgk org tu cun ker tak..hensem ker tak...baru boleh tolong..Universiti mana ko belajar ni bro...apa ke bangang punya ayat leh kuar dari mulut ko ni...nak jer aku sound balik....tp memandangkan ko tu pon aku tgk muka tak hensem..jd aku diam jer la...ko ingat pakai mata warna biru tu ko dah cukup macho ker bai...aku nak pesan satu jer kat ko bro...mata ko tu dah biru dah...cuma ko cengkungkan jer ckit muka ko tu...kalerkan cikit warna biru pas tu pi screen test tuk AVATAR siri ke2....

Apa-apa pun timakasih la untuk mamat satria yg tolong hantarkan minah accident ni pi hospital semalam..jasa mu dikenang bro....

16 geng komen :

~0~ said...

mmg bangkai mulut yang mengata minah xcun tue....mmg leh langgar ngan excavator...

Eye_nee said...

Betul ~o~..hangin jer akk..boleh dia ckp cam tu..budak pompuan tu muka dah abis tersagat kat jln tar tu..kesian akk tgk...

blueCITY® said...

heheheh

hubby kwan i pun suka tgk citer ni,
best ke
ekekkeke..
anak dia pun dah suka gak

haaaaaaaaaa


tak pernah tgk g

xoxo

Eye_nee said...

Blue..layan jer..best jugak tgk citer tu..tu yg melekat tu...

sueanne said...

comellllnye si yana tueee..pandai die posing...tapi kalau jmper cik sue die ni..malu-malu lak die..hehee..

sapela mamat tue..tak sayang mulut betul la..selamat tak hensem ek kak..kalau hensem, abis kehenseman die tue..huhuhu

Eye_nee said...

Yana..Yana...malu tp mau.kihkihkih..

Mamat kat situ jugak...hangin gua beb...

maiyah said...

suka suki dia nk ngomong.. goblok

Eye_nee said...

mmg pon Maiyah..eee..geram jer akk tgk budak tu...

ayoi said...

hahahah babi kn jantan tu.....kalu dh pompuan yg accident tu tak cun pon die tak tolong ni kan pulak kalu ayoi yg kene mau die sambong langgar ayoi kn....hahahaha

Eye_nee said...

kalau dia tak tolong ko..mau akk kuarkan Keris Taming Sari..hihi..
mmg rasa nak sound jer mamat tu Yoi..tp gua kan wanita berhemah...gua cuma nak elakkan pertumpahan darah jer kat situ..
Minah tu tak cun sbb muka dah penuh darah dah..yg dia tu semulajadi tak ensem apa cerrrr...

Natasha said...

wah!!!! biar betol dia layak jadi astis avatar siri ke 2....



pecah perut aku ko buat eye-nee..hahahahahah sengal lah mamat tuh

dotblogspotdotkom said...

tu la.. org2 yg macam tu le penyebabnye berlaku perkara yang tak elok nih......

dah ada kenderaan.. nyusahkan orang lain plak.....

Solehah said...

bagus la dah ada pengganti chong wei..hehe...pelapis bak kata pepatah..

Eye_nee said...

tash:
Sengal tahap maksimum dah mamat tu...

pakchik:
tu la kan pak chik..biar susah jgn menyusahkan..

Solehah:
Cam tu la dia hari2...tak layan kang..melalak dia...

Aini said...

mongok je mamat spek biru tu. Kalau sy nampak, mau kasi jelingan maut je. Yang cun je ke nak tolong? Eee..buruk betul perangai

Eye_nee said...

Cik Sama Nama:
MMg pon..gerak akk..