Satu Hari Di Hari Raya - Siri 2

August 07, 2014

As-Salam gengsss semua.. 
Semoga Rahmat Allah sentiasa mengiringi kehidupan sehari-hari kamu semua gengss..InsyaAllah

Lemang Ketupat
Semua telah terhidang
Untuk dijamu pada tetamu yang datang
Tapi tetamu mintak nak makan durian
Tuan rumah memang tokeh durian
Jadi kuih muihnya dipandang sepi lah malam Raya ke 3 tu
Di Pilihnya durian yg terbaik utk kami
Kucing Tido lah..kucing beradu lah...Udang merah lah..Udang lobster lah
Macam2 nama ada...Seulas dua dah kenyang


 


Amboi kak...Sampai tak sempat nak duduk makan yer...jgn la ober sgt...malu kat budak2 tu... cer sopan sikit...


 


Kemain sedap lagi yer bang....

 


Tkasih buat tokeh durian(Tshirt coklat) yg sudi menjamu kami makan durian Free yer...kalau dtg lagi sekali boleh dapat tak mkn durian free cam ni....kompom dapat gengsss kan...tapi dapat penumbuk lah kan...


PEMBERITAHU:Boikot Keju Kraft...Tukar makan tempoyak....
 

19 geng komen :

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Amboi lebar sonyom ko ye Aini dapat makan durian free.. aku pun kalau diberi pilihan, antara kuih raya dengan durian.. semestinya aku pilih durian hahahha..

Kakzakie said...

Kakak rasa raya kali ini mana-mana pun samalah Eye_nee. Buah yg lebih dimakan berbanding kuih-muih..

Eye_nee said...

Cahaya HidupKu..
Tokeh durian ni kawan dari masa kecik2 aku lagi T..suami dia panggil mak aku MAK..ko ingat tak N3 tempoyak aku tu...dia ni lah yg bagi durian tu..

Sedap T..makan tak hengat...tido mlm berkipas ko..rasa nak bukak baju...hahaha...

Eye_nee said...
This comment has been removed by the author.
Eye_nee said...

KakZakie..
Betul lah kak..selain durian ..dia hidangkan Pulasan dan rambutan...saya takut nak mkn kak..saya kalau kena batuk...selagi tak dua tiga minggu panjangnya tak sah...

Kakcik Nur said...

Wah... seronoknya kalau dapat turut makan durian... hehehe

idzwa kamaruddin said...

amboiiii sedak nyer kak!!

org bando mane nak dpt semua ni oiii..

Eye_nee said...

Kakcik...
Beraya Di Kampung Kak...mcm ni lah...semua kwan2 kita kenal masa dari kecik2 lagi dah mcm adik beradik...dtg beraya menerpa kedapur..terus ckp..."KAMI NAK MAKN DURIAN"....

Eye_nee said...

idzwa..
Sedappp sgttt beb..nak2 mkn durian Free..lain mcm sedapppnya....heheh..

Daddy Ziyyad said...

buatlah lempuk durian kak :)

Mak Wardah said...

Sedapnya Eye Nee, bestnyer durian2 tuh. Selera sgt menengoknya

Eye_nee said...

Daddy Ziyyad
Nnt AKk google resepi.Selain dari sambal tokok dan sambal tempoyak.Hakak ko ni kan bukan main "master" lagi dlm masakan yg lain.Nak buat Lempuk...sekali jd lain tak ke laki akk lepuk nnt...

Eye_nee said...

Mak Wardah..
Sedap sgttt mak aiiiiiii....

sukaxplo said...

assalammualaikum Mak aini
baru jek lepas 'bukak' durian tadik, beli kat jalan besar depan kem paya jaras tu. dia bagi selonggok RM10. ingat tak elok nak buat tempoyok, bukak2 elok la pulak isinye...habis makan jek..hihihi

g00gl3 chr0m3 said...

best nye sesekali makan pulut derian...... kene cari nih .....

Nor Azimah said...

kalau saya pun orang jamu durian tentulah suka teramat sangat cam kak eye-nee juga, suka kan dapat makan yang free dan fresh...:)

eMMe said...

Kak Aini, jamu durian lagi aummm dari kuih raya ek... huhuhuh.. saya takleh makan main bedal je... kalo tak...abis berbiji2 durian ni, hahahaha!!!

JunAina said...

Ketupat dan lemamg hidangan biasa hari raya pergi mana2 rumah pun benda yang sama tapi bila dapat durian nikmatnyaaaa...

uncle gedek said...

hoih! bau sampai sini!