Kegembiraan Di rasai Kesayuan Tetap Mengiringi...

August 12, 2014

As-Salam Gengs
Semoga Rahmat Allah sentiasa bersama kamu yer gengs...

Syukur Kami kehadrat mu Ya-Allah...

Dia akan berpergian lagi
Jika dahulu keUtara destinasi
Selepas ini nanti
Ke Selatan pula arah tuju diri

Didalam hati ada kegembiraan.. terselit juga kesayuan
Bukan kali pertama perpisahan mengintai
Itulah ceritera sekeping hati
Biarpun berita gembira yang didengari
Entah kenapa sebak pula dirasai


Pergilah...
Doa Mak Ayah sentiasa mengiringi
Selagi ada daya semangat juang dijiwa
Demi masa depan yg lebih bersuria
Kayuhlah ketekunan itu dengan jaya

Pergilah..
Berikan kepada kami nanti
Sebuah kejayaan yang cemerlang
Sebuah pencapaian yang gemilang
Perpisahan itu bersifat sementara
Mak Ayah adik-adik akan tunggu........



PEMBERITAHU:Sebuah cita2 direalisasikan dengan  jawapan yg dinanti-nantikannya pagi tadi... Alhamdulillah...





24 geng komen :

Hanis Azla said...

As-salam kak eye-nee,

Alhamdulillah.. Tahniah buat kakak.. semoga kejayaan menantinya di sana utk dibawa pulang ke pangkuan keluarga.. insyaALLAH..

sukaxplo said...

assalammualaikum kak
tahniah buat akak yg masuk UTHM, perlukan pengorbanan utk capai teratas.

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah...

walaupun kejauhan doa sering mengiringi supaya beliau siaht sejahtera dan dilindungi Allah selalu kan kak..

Kakcik Nur said...

Semoga kakak terus memacu kejayaan dalam menggapai harapan...

Eye_nee said...

Hanis Azla..
Waalaikumsalam Hanis..Tangisnya td masa memaklumkan berita tu buat akk sebak sis..."Kakak nak sgt" katanya...

Eye_nee said...

hepiXplo..
Waalaikumsalam geng..
Tkasih geng..berakit rakit kehulu kata org kan gengs..besok2 boleh naik cruise pulak kan...tak per dia mahu teruskan..kita makpak beri sokongan jer...

Eye_nee said...

idzwa...
Sebak pulak baca komen kamu ni..yer kan sis...nnt kamu akan lalui juga frasa ini sis...sebaknya rasa hati tu...kepala mulalah fikirkan mcm2 benda..tambah2 anak perempuan ni...namun demi masa depan kan...

Eye_nee said...

Kak cik Nur..
InsyaAllah kak..doakan yg baik2 tuk anak saya juga yer kak...Tkasih kak..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tahniah kakak.. semoga terus memberi kegembiraan kepada mak dan ayah serta memberi contoh kepada adik-adik..

Kakzakie said...

Sambung kat UTM Skudai ke Eye_nee? Dekat dgn kakak kalau di UTM.

Apa pun doakan kejayaan Kak Long.

Eye_nee said...

Cahaya HidupKu..
Mekasih T..Sebagai yg sulung itu yg sgt2 kita harapkan..supaya dpt menjadi contoh buat adik2...

Eye_nee said...

Kak Zakie..
Dpat kat U. Tun Hussain Onn kak..Batu Pahat..

TKasih Kak..

Daddy Ziyyad said...

Takpa...
Hijrah dalam menuntut ilmu...besar pahalanya..:) Jihad tu...:)

Lepas ni selalu la akak turun BP ..gi BP, jangan lupa try nasi beriani gam Matsah & nasi beriani gam power :P

Eye_nee said...

Daddy Ziyyad..
Yer kan DZ....Redhakan permergiannya..bukan tak biasa..dulu 3 thn diPerlis...duk mkn Mee Udang..Mee Kuah bagai..la ni Pi Selatan pulak tu dia belum apa2 hang dah ckp nasi beriani gam UhU Matsah...rasa mcm mlm ni nak gi try...

Rai Ourkizuna said...

good luck.. semoga semuanya baik baik saja untuk akak.. sambil timba pengalaman di tempat orang :D

eMMe said...

Kak Eye Nee, Alhamdulillah... melihat kejayaan anak2, adalah 1 kepuasan buat ibu bapa yg telah berjaya mendidik dan membesarkan anak- anak hingga ke puncak menara gading.. bukan keje mudah tu kak, saya plak bakal galas tugas seperti kak eye nee nnt... mudah2an dipermudahkan.. Amiiin....

Eye_nee said...

Rai..
Tq Rai atas kata semangat ini...

Eye_nee said...

eMMe..
InsyaAllah Me...kiata ibubapa hanya beri dorongan...mereka yg lebih berusaha...semoga anak2 kamu nnt juga berjaya...

Kakzakie said...

Uitho tu dekat dgn kampung en abe kakak Eye-Nee. Anak Acik erna pun ada di situ..

Ooo... kalau situ pasal makan tak susahlah.

Nor Azimah said...

anak kita sama-sama belajar jauh ye kak..

lieyalatif said...

in sha Allah kak...kite sebagai parents iring pemergian anak2 dgn doa...moga sentiasa dlm lindungan Allah taala...moga berjaya dunia akhirat....

akak dah rase situasi mcm nie...tak lame lagi lieya plak berada ditempat akak...harap2 ade laa rezeki anak2 lieya plak belajar jauh mcm anak2 akak...

lieyalatif said...

in sha Allah kak...kite sebagai parents iring pemergian anak2 dgn doa...moga sentiasa dlm lindungan Allah taala...moga berjaya dunia akhirat....

akak dah rase situasi mcm nie...tak lame lagi lieya plak berada ditempat akak...harap2 ade laa rezeki anak2 lieya plak belajar jauh mcm anak2 akak...

Rinna said...

Tahniah.. moga terus success.. untuk masa depan.. Insyallah

ieda immi said...

salam dear ..
huhuhu rindunyeeee
insyaallah kembali berblog

rindunyaaa saya ngan kata2 akk nie , oh ya .. tahniah buat anak akk , kita doa sama2 untk anak2 kita ye kak ..

saya debar juga nie , anak nak UPSR huhuh