Berpasangan Hitam dan Kuning...

March 07, 2014

As-Salam gengs
Harap kamu semua sihat2 yer gengs
Semoga Rahmat Allah sentiasa buat kamu semua


Makin aku perah otak nak menulis
makin merajuk dia
jangan perah kuat-kuat katanya
nanti kusut dan komot
Penat nak dihurai..tak licin bila nak di iron

Jdnya kuarlah N3 ni gengs...
Ni pun dah mencungap otak aku nak menulis

Rumah korang banyak nyamuk tak gengs
Rumah aku bila malam jer ...tu dia
macam aku ni menternak nyamuk pulak
Jenis yg halus-halus tu spesis nyamuk dia
Bila kita nak tampar kemain meligat dia terbang
Sampai aku terpikir
Kompom dia gelak kan aku..kalau termiss tampar dia
Tapi bila sekali dapat aku tampar dia
Macam aku nak kata yey..yey horey horey jer
punyalah puas hati aku..

panjang kemain rangkap kedua aku
bukan perihal nyamuk aku nak ceritakan pun..kihkih..

Jadinya setiap bulan aku belilah
SHIELDTOX MOSKITO SPRAY
Aku selalu beli yg satu pack ada 3 tu
Kalau korang selalu beli kan MOSKITO SPRAY ni
Mesti korang tau...dia akan letakkan benda Free kat dlm tu

Dua hari lepas aku pergi periksa gerobok barang2 kering aku
Mungkin dlm sehari dua ni aku nak topup barang2 kering dapur
Dan ternampak lah aku benda ni
Rasanya setiap minggu aku sental mangkuk tu
Uihhh!!!Kenapa masih banyak...Campur bulan ni punya tambah lg 1...
Ini kalau tak berkilat mangkuk tu tak tau lah nak cakap...
Terpengaruh sgt dgn Iklan Afdlin Shauki  kan...


Ni dia benda tu...



PEMBERITAHU:Shower gel "mangkuk" ni pun nak buat N3 kan gengs..nampak sgt ketandusan bahan2 nak ditulis...

20 geng komen :

Kakzakie said...

Tak apa Eye_nee bahan ini tak basi. Boleh tahan lama pun. Rumah kakak pulak terlebih kicap dan sos. Bila pergi tak periksa dulu kabinet akan jadi macam inilah jadinya kan..

NurulIzwa Kamaruddin said...

kak...kalau nyamuk bnyk amik je limau nipis tu then cacak kan bunga cengkih kat atas limau nipis yg dah di potong tu..letak je kat dlm bilik & penjuru2 sure nyamuk lari..tapi kene rajin tukar limau tu biler dah kering..

Kesuma Angsana said...

hehehe.. ni mesti peminat tegar afdlin shauki ni !

Daddy Ziyyad said...

mak ai..byk nya Harpic ! hahahaha..sure berkilat kilat toilet bowl tu kan..hahahaha...

saya ada terbaca petua nak atasi nyamuk yg banyak sekarang ni (musim panas)...kata blogger tu, pasang ubat nyamuk yg lingkar tu..letak di luar rumah..di tempat yg mana nyamuk mungkin gunakan sebagai jalan masuk ke dlm rumah kita..boleh la try..tapi saya sendiri tak sempat try lagi petua ni..puas spray ..masa tido berbunyi jugak sebelah telinga! haha

Eye_nee said...

Kakzakie..
Tu lah kak kan..sib baiklah benda ni tak basi dan ada tempoh luput..

Eye_nee said...

Izwa..
OO yer ker..nnt akk cuba..banyak kemain sis..dah lah bisa gigitannya tu...

Eye_nee said...

KA..
Beli sumbat dlm gobok..beli sumbat..tak tgk2 ..tu lah padahnya bila nak beli brg dapur..suruh budak2 kat umah tu yg pergi check apa yg tak der nak di refill semula...

Eye_nee said...

Daddy Ziyyad..
Ni nak kena check jln mana satu dia masuk Doc...kita bako kat depan dia ikut jln belakang sudahnya sekeliling umah kita letak...lemas dek asap lak nnt akk kat dlm umah...hahahaha..

ko mampu doc..bila tgk TV sambil pegang shieldstok spray tu...

Nor Azimah said...

Alhamdulillah, rumah saya tkde nyamuk setakat nih, moga sampai bila2 tkde nyamuk, saya tak suka bau shelltox tuh.

tapi petua dari pengomen kedua tu boleh cubalah.

Khairul Bariah said...

eh ok lah tu..ada gak idea
sy dtg dr segmen giveaway cahaya hidupku dan follow sini :)
http://sweetmemories4u.blogspot.com/

Dee said...

Dee beli satu2..x tau pun free toilet cleaner ni..untung gak eh..

Eye_nee said...

Nor Azimah..
Untunglah sis..tak der nyamuk..umah akk..tu dia...kut2 darah akk sedap sgt..tu yg nyamuk tak henti2 berkunjung tu...hehehe

Eye_nee said...

khairul bariah..
Tq dtg sini sis...

Eye_nee said...

DEE...
akk beli yg 2 pack atau 3 pack tu DEE..tahanlah sebulan ..yg 2 atau 3 pack tu mesti ada HARPIC ni..dulu ada VANISH Free...la ni HARPIC ni je lah...

lieyalatif said...

hahaah lawak la akak nie...takpe kak, walaupun penyental mangkuk ni jadikan bahan entry tetap best heheeheheh....

byk betul hah akak buat stok...dah mcm nak bukak kedai jek heheheehehe....tapi biase mmg camtu bile nak cek barang ape yg dah susut siap le jumpe bende yg tak penah pakai lagi atau yg byk stoknye heheheheehheh

Eye_nee said...

lieya...
heheh..tandus idea ku sis..tak sebanyak ko..citer pun ntah apa2..Nuff tgk sebelah mata jer nak singgah....hahahaha...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dah boleh bukak kedai runcit ko Nee... tapi okey gak tu.. tak mcm aku bila nak menyental mangkuk tu tengok2 dah habis... tengok dlm cabinet pun yilek.... huhuhu haru biru aku Nee... tak pasal2 guna sabun basuh baju... belasah jer apa yg ada ehe ;)

JunAina said...

Aiiikkk...banyak nya. Kot nanti boleh buat cermin muka pulak toilet bowl tu.

Eye_nee said...

Cahaya Hidupku..
Ala dulu aku kecik2 pakai sabun breeze jer T sental mangkuk tu..la ni ada shower gel sendiri dah...hahaha

Eye_nee said...

JunAina...
hehehe...nak kena pastikan dipam dulu magkuk tu geng...kang kita cermin lain kuar gambar lain..haru...