Tsunami Tegar Melanda Sungai Buloh

September 30, 2013

As-Salam gengs
Semoga Rahmat ALLAH sentiasa mengiringi kehidupan kamu semua gengs

Sana Sini Sinun
Sebut saja Tegar
Pasti ramai yg kenal
Penyanyi cilik dari seberang
Anak Jalanan peminta sedekah
Akhirnya di kurniakan rezeki dari
ALLAH S.W.T.....
Alhamdulillah

Kini muncul seorang lagi
Penyanyi ala ala Tegar
Dari Sungai Buloh
Mampukah?
Menyaingi Tegar....


Memperkenalkan Yana @ Yegar.....


@


@


@


@


@



Kalau lah dia tau aku upload picture ni....kompom pecah ukulele tu dia baling ke dinding....




 Macm Pro sgt aku tengok gambar ni gengs....hehehe...




 PEMBERITAHU:Tak menahan dgr dia petik ukuleleh...boleh tangkap leleh tahi telinga mak Yana oiiiii.....

27 geng komen :

Dee said...

ni ukulele ke gitar kecik mainan tu? hihihihi...

Eye_nee said...

DEE..
Ukulele made in china ni sis....heheh..29.90..yg real itu 299 sis...harga brg kering sebulan tu sis..tak sanggup akuuuuu.....

Kesuma Angsana said...

hahaha terbaik n3 ni !

Eye_nee said...

KA..
Kalau lah dia boleh baca N3 ni KA....mengamuk sakan lah dia.....kompom patah dua ukulele...

Kakzakie said...

Tak kisahlah Eye-nee janji dia happy. Nak beli yg betul-betul kena fikir 2-3 kali ye tak:)

Eye_nee said...

Kakzakie...
betul kak...jd lah janji ada bunyi2 ukulele tu...pd saya abiskan 299 tu kak....la ni nak kena berjimat betul2...membeli pd yg mmg keperluan jer bukan keinginan....

mama leen said...

haha.. naseb bek ranea tak pandai mintak ukulele lagi.. hehe

Eye_nee said...

mama leen...
kalau Ranea dah pandai mintak...kompom lah kuar N3 mcm akk ni sis...hehehe...

Ibu Lala said...

Ha ha ha. Tak baik tau kata ank sendiri. Ok la tu.

Eye_nee said...

Ibu Lala...
Bukan kata yg buruk Ibu..kata yg kelakar...hari2 duk request ukulele ni Bu...siap video kan sendiri..abis segala benda..penyapu..reket badminton jd ukulele...hahahaha...

Nor Azimah said...

budak-budak kan, cepatnya terpengaruh, kita mak bapak ni kena pandai tarik tali kan, kalau tak..parah...

Eye_nee said...

Nor Azimah...
Betul sis...cumanya...sedang kita mengajar dia menambah "bekal"nya..jgn pula kita sekat apa yg disukainya selagi tidak ia membawa kemudaratan dan merencatkan bekalan yg sedang ditambahnya...yg lebih senang..biar seimbang....

ieda immi said...

hahaha kakak
seyess sya tgk wajah ada ala2 tegar nie .. adehhhh

bakat terpendam niee kak !

wahida said...

mmg ada gaya Tegar dah ni...ekekek...

saya pernah belajar main ukulele masa teambuilding ofis baru2 ni...sakit jari2 saya kak...huhu...

:: Mrs.Eady :: said...

Ukelele?

Eye_nee said...

ieda immi...
sejak dah dibeli ukulele ni kan sis...memekak jer lah pulak kat umah tu..trengg trenggg trenggg....hahahahaha...

Eye_nee said...

wahida...
gaya mau ada...petik kalu..kelautttt...heheheh..janji dia hepi..mak pun hepi jugokk..yg tak bleh blah tu sis..

Mak!!! dengar adik main yer"..gua tadah jer lah tinge ni....

Eye_nee said...

Mrs Eady..
Ukulele..
Ala gitar yg kecik-kecik..yg comey comey tu....

eMMe said...

cewah Yana, ni kalo Tegar tgk ni..jeles ni..hehehe...

lieyalatif said...

keh keh keh ..saje jek buli yana ni yeak...suke gak la gitar kecik tu..oo name die ukelele rupenye....

Rinna said...

Dah ada gaya cam Tegar laa..
Owwh Ukelele ekk namanya.. baru tau.. ahakss..

Cinta Cinta said...

comel je dia kak.

Eye_nee said...

eMMe..
Tercabar Tegar...hahaha...la ni siap nyayi lagu...Selamat Hari Raya...tak bleh blah...

Eye_nee said...

lieyalatif...
Makan bulan juga dia duk merengek nak beli Ukulele ni sis...akk survey2..punyalah mahal harga dia..last2 dpt cap ayam jer lah sis kan...tp Yana ok..janji ada bunyi..trenggg trengg trenggg tu...

Eye_nee said...

Rinna..
Ukulele...Yana main jd akulelah mendengarkannya....hehehehe...

Eye_nee said...

Cinta Cinta...
Comel cam mak dia kan...ahakssss..

P/S:Kebaya dah ok dah..Semoga Tabah yer...hanya doa sahaja buatnya kini...

anitadiana said...

betul tu tegar tu bukan aje bebudak suka..semalam ita gi dengar ceramah ustaz kazim pun duk nanyi lagu tegar ne..hebat sungguh lah kan..pandai kena yana main gitar tu..mcm pro aje...he..he